题目内容
【题目】 In the summer of 2017, 13-year-old Myles Harris took a Boy Scout(童子军)class in water safety and life-saving skills. He didn't know how important that class would become until July 5,2018. On that day, his mother nearly drowned, but Myles saved her life.
Harris, now 15, received a Medal of Merit for his actions. This national honor is awarded by the US president. This honor is awarded to people who do good things. However, it is unusual for the medal to be given to a person as young as Harris.
Harris studies at Mission Vista High School in California. He was surprised when he got the honor. But he was thankful that he had the training and was in the right place at the right time to save his mom. "It was a scary experience," he recalled.
His family was on vacation at the beach. As he looked around, he saw someone floating on the water. Then he swam up quickly to the body and found out it was his mother Karmen. After seeing that she was unconscious, he quickly pulled her back to the family's boat and called for help. Then a lifeguard came to help him and took his mother to the hospital.
After her son won the award, Karmen thanked her son, as well as the Boy Scouts. In their rescue class, students not only learn how to save a drowning victim, but also how to prevent themselves from being accidentally pulled underwater by a victim.
【1】On July 5, 2018, Myles Harris ________.
A.saved his mother's lifeB.took a Boy Scout class
C.went to the beach with his friendsD.got a Medal of Merit
【2】The Medal of Merit is awarded to ______.
A.a Boy ScoutB.Mission Vista High School
C.the US presidentD.people who do good things
【3】The underlined word "unconscious" probably means ______ in Chinese.
A.受伤的B.伤心的C.平静的D.失去知觉的
【4】From the passage,we can learn that ______.
A.Harris took a Boy Scout class because he thought it was important
B.A policeman helped Harris take his mother to the hospital
C.Harris learned how to save a drowning victim in a Boy Scout class
D.Harris took a Boy Scout class when he was 14 years old
【5】The best title of this passage is ______.
A.An Important Boy Scout ClassB.A Quick Thinking Boy Saved Mother
C.A Boy Got a Medal of MeritD.An experience of saving mother
【答案】
【1】A
【2】D
【3】D
【4】C
【5】B
【解析】
本文主要讲述,一个小男孩,13岁的时候参加了一个童子军训练课程。之后一家出游的时候,拯救了他溺水的妈妈。
【1】细节理解题。由文章内容“July 5,2018. On that day, his mother nearly drowned, but Myles saved her life. ”可知,在2018年7月5日,Myles Harris救了他妈妈,故选A。
【2】细节理解题。由文章内容“This honor is awarded to people who do good things.”可知,这项荣誉颁给做好事的人,故选D。
【3】词义猜测题。由文章内容“As he looked around, he saw someone floating on the water...After seeing that she was unconscious, he quickly pulled her back to the family's boat and called for help.”可知,是有人漂浮在海上,所以是失去知觉的,故选D。
【4】细节理解题。A. Harris took a Boy Scout class because he thought it was important哈里斯上童子军课是因为他认为这很重要。由文章内容“He didn't know how important that class would become”可知,他并没有认为很重要,故A错误。B. A policeman helped Harris take his mother to the hospital一名警察帮助哈里斯把他母亲送到医院。由文章内容“Then a lifeguard came to help him and took his mother to the hospital.”可知,不是警察,故B错误。C. Harris learned how to save a drowning victim in a Boy Scout class哈里斯在童子军班上学会了如何救溺水者。由文章内容“students not only learn how to save a drowning victim”可知,他学会了拯救溺水的人,故C正确。D. Harris took a Boy Scout class when he was 14 years old哈里斯14岁时上过童子军课。由文章内容“13-year-old Myles Harris took a Boy Scout(童子军)class”可知,他13岁上的课,故D错误。故选C。
【5】主旨大意题。本文主要讲述一个小男孩,哈里,在海上拯救了他的妈妈的故事,故选B。
【题目】
Tuesday, Jan. 6, 9: 50 p.m. We are sitting in our warm living room; the TV is running; everything is peaceful. Our back yard is brightly lit(照亮的), as if somebody turns on floodlights! Suddenly the light goes out. Then everything goes black. We find the flashlight and some candles and go to bed. |
Wednesday, Jan. 7, 7: 30 a m. My first thought after waking up is that it is very cold in the bedroom. Clearly, the power has not come back on. After I look out of the window, I feel even more depressed because it is still raining heavily. The temperature in the house has gone down to 10 degrees. Although that isn’t too bad, we have no idea when the power will come back on. So Ron lights a fire in the fireplace. |
Thursday, Jan 8, 12: 30 p. m. It has started to snow. The poor trees, which are already bent(弯曲的)under the ice, now have to carry the weight of snow. Ron comes back home, as there is no power in his office. What’s more, the storm is supposed to last until Saturday morning. |
Friday, Jan 9, 6: 00 p. m. Still no power. Even though we have lit a series of candles, it is difficult to do anything in their weak light. I am sitting beside several candles, but I am having trouble reading. |
Saturday, Jan. 10, 1: 00 p. m I take the car to go on a search for a store. The destruction along the roads is sad: everywhere, trees have been broken and the traffic light is out of order. I buy something like bread, some fruit, more drinking water and cat food. |
Monday, Jan 12, 9: 46 p. m. Suddenly the alarm system(警报系统) goes off and the fridge and the answering machine come on. After so many days, the power has come back on! |
【1】What did the writer do after the light went out on Tuesday?
A.She went to bed.B.She looked out of the window.
C.She took the car to a store.D.She turned on the fridge.
【2】What do the underlined words “more depressed” mean in English?
A.Happier.B.Sadder.C.More careful.D.More humorous.
【3】What did Ron do to help the writer?
A.He bought a lot of things.B.He took her out for dinner.
C.He tried to make her warm.D.He tried to turn the power on.
【4】Why did the writer say it was hard to do anything on Friday?
A.Because the power kept turning on and off.
B.Because the flashlight batteries had run out.
C.Because the candlelight was not bright enough.
D.Because the temperature in the house was too low.
【5】Why does the writer write the diary?
A.To tell us an interesting story.B.To encourage us to look after ourselves.
C.To explain how to be safe.D.To introduce a disaster.