题目内容
【题目】
Chris Gardner Net Worth(净身家):Over US $60 million He is the owner of a stock(股票)business in Chicago. His family was poor when he was a child. He built the business with his own hands. At the same time, he also did a good job as a father. |
|
Oprah Winfrey Net Worth: Over US $3.1 billion(十亿) She is the queen of American television. Her childhood was painful. At 13, she ran away from her mother and lived with her father. Under the strict teaching of her father, she got a full scholarship(奖学金)to college. When she finished college, she got a job at a radio station. Then she worked very hard and became successful. |
|
Mark Zuckerberg Net Worth: $56.4 Billion He was born into a well-to-do and well-educated family in New York. He showed an early interest in the world of computers. He is an American computer scientist, but best known for creating the social networking website, Facebook. He is the youngest billionaire. He is also famous for giving away 99% of the Facebook shares to charity in his lifetime. |
|
【1】According to the passage, we can know that they are all _______________.
A.young and beautifulB.rich and curious
C.successful and encouragingD.popular and strict
【2】Chris Gardner is a businessman and _________________________.
A.is the richest of the three peopleB.is a good father
C.runs a famous networking websiteD.was born into a rich family
【3】Mark Zuckerberg is famous because of _________________________.
A.his well-to-do and well-educated family
B.his early interest in the world of computers
C.his full scholarship to college
D.his creating the website Facebook and his contribution to the charity
【4】According to the passage, which statement is TURE?
A.Chris Gardner had a painful childhood.
B.It is OK to be poor and it is easy to be rich.
C.Everyone has a chance to challenge his/her life.
D.Oprah Winfrey has lived with her father since she was born
【5】Where can we probably read this passage?
A.In a newspaper.B.In a science book.C.In a storybook.D.In a diary.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【4】C
【5】A
【解析】
文章大意:文章讲的是三篇人物传记,简单介绍了克里斯、奥普拉和马克三人的事迹。
【1】细节理解题。根据第一个表格第三、四行“His family was poor when he was a child. He built the business with his own hands”“他小时候家里很穷。他用自己的双手创办了这家公司。”根据第二个表格第四行“At 13, she ran away from her mother and lived with her father”“13岁时,她离开了妈妈,和父亲住在一起。”根据第二个表格倒数第一、二行“she got a job at a radio station. Then she worked very hard and became successful”“她在一家电台找到了一份工作。然后她非常努力地工作并取得了成功。”根据第三个表格第四行“He showed an early interest in the world of computers,He is an American computer scientist”“他显示出了在世界计算机的早期兴趣,他是美国的电脑科学家”可以看出他们都是乐观、积极的人,且让人鼓舞的,故选C。
【2】细节理解题。根据第一个表格倒数第一、二行“He built the business with his own hands. At the same time, he also did a good job as a father”“他用自己的双手创办了这家企业。同时,他也做好了父亲的工作。”故选B。
【3】细节理解题。根据第三个表格倒数第二、三行“but best known for creating the social networking website, Facebook”“但以创建社交网站Facebook而闻名”以及倒数第一、二行“He is also famous for giving away 99% of the Facebook shares to charity in his lifetime”“他还以一生中将Facebook 99%的股份捐给慈善机构而闻名”故选D。
【4】细节理解题。根据第一个表格第三、四行“His family was poor when he was a child”“他小时候家里很穷。”可知A说法是错误的;根据第二个表格倒数第一行“Then she worked very hard and became successful”“后来她非常努力地工作,并取得了成功”可知,B说法是错误的;根据表格可知,三个人的家庭背景都不同,最后都成了名人,所以每个人都有机会改变他/她的人生,所以C说法是正确的;根据第三个表格第四行“At 13, she ran away from her mother and lived with her father”“13岁时,她离开了妈妈,和父亲住在一起。”可知,D说法是错误的,故选C。
【5】推理判断题。根据表格,从三个人的简介来看,每个人的家庭背景不同,但是最后都成为了名人,他们都抓住机会改变了自己的人生,所以属于励志故事,应该在报纸出现,故选A。
阅读理解中的细节理解题。首先找出问句中的关键词,然后定位到文章具体位置,然后选出正确答案即可。
例如题目3中,关键词是Mark Zuckerberg is famous,可定位到第三个表格倒数第二、三行“but best known for creating the social networking website, Facebook”“但以创建社交网站Facebook而闻名”以及倒数第一、二行“He is also famous for giving away 99% of the Facebook shares to charity in his lifetime”“他还以一生中将Facebook 99%的股份捐给慈善机构而闻名”故选D。