题目内容

【题目】阅读下面图文,简要回答所给问题。

The bar chart shows the number of men and women students studying engineering at Australian universities between the year 1998 and 2018 at tenyear intervals(间隔).

We can learn that the number of male students fell slightly from 14,000 in 1998 to 12,000 in 2008, and then remained the level through the following decade(十年). The number of female students was relatively small, starting 2,000 in 1998.And then it rose slowly, and in 2018 the number was 6,000.

1What does the bar chart show us?

______________________________________ .

2How many men students chose engineering in 1998?

______________________________________ .

3When was the number of female students studying engineering 6,000?

______________________________________ .

4How long does the survey last?

______________________________________ .

5What do you think of the changes in the chart?

______________________________________ .

【答案】

1It_shows_us_the_number_of_men_and_women_students_studying_engineering_at_Australian_universities.

214,000.

3In_2018.

4For_twenty_years.

5I_think_the_changes_are_very_good,_because_it_shows_the_improvement_of_the_society./...(开放性试题,答案合理即可)

【解析】

本文主要内容:柱状图显示了1998年到2018年间澳大利亚大学工程专业的男女学生人数,柱状图是每间隔10年。图表显示从1998201820年间学习工程的学生女生在逐步增加。

1题意:柱状图给我们展示了什么?根据第1The bar chart shows the number of men and women students studying engineering at Australian universities between the year 1998 and 2018 at tenyear intervals(间隔).(柱状图显示了1998年到2018年间澳大利亚大学工程专业的男女学生人数,柱状图是每间隔10)可知答案是It shows us the number of men and women students studying engineering at Australian universities.

2题意:1998多少男生选择了工程?根据柱状图可知在1998年有14,000男生选择了工程,故答案是14,000。

3题意:什么时候学习工程学的女大学生的数量是6000根据第2段最后一句The number of female students was relatively small, starting 2,000 in 1998.And then it rose slowly, and in 2018 the number was 6,000.(女生人数相对较少,从1998年到2000年,然后缓慢上升,到2018年达到6000人。)和图表可知在2018年学习工程学的女大学生的数量是6000人。故答案是In 2018。

4题意:这项调查持续多长时间?根据第一段he bar chart shows the number of men and women students studying engineering at Australian universities between the year 1998 and 2018 at tenyear intervals(间隔).(柱状图显示了1998年到2018年间澳大利亚大学工程专业的男女学生人数,柱状图是每间隔10)可知这项调查是从19982018共持续20年;故答案是For twenty years。

5题意:你对图表的变化有什么看法?本文主要描述从1998201820年间学习工程的学生女生在逐步增加这种情况,根据此情况回答合理,英文表达正确即可。I think the changes are very good because it shows the improvement of the society./...(开放性试题,答案合理即可)

练习册系列答案
相关题目

【题目】There was a time when no one knew the name Harry Potter. Now the adventures of this extraordinary student at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry are read in over 45 languages, including Russian, Thai, and even ancient Greek. No one can explain the Harry Potter phenomenon (现象) – not even J.K. Rowling, his creator.

J.K. Rowling was born in England in 1965. From a young age, she knew she wanted to be a writer. When she was 6, she wrote her first story—about a rabbit that gets sick. At school, she used to make up stories to tell her friends.

After graduation from college, she worked as a secretary. But she didn’t give up her dream.She spent her lunch hour writing stories, mainly for adults. Then in 1990, on a train trip to London,she got the idea from the boy wizard. She says he just appeared in her head. She soon created many other characters to help Harry fight the forces of darkness.

She kept working on the story while she was teaching English in Portugal, where she married, had her first child, and divorced (……离婚) a year later. When she returned to England, she brought back a box of Harry Potter stories.

After returning home, she was broke and living in a small house. She continued writing, and in 1995, finished the first book in the series, Harry Potter and the Sorcerer’s Stone. It was published (出版) in 1997 and became an unexpected bestseller.

Rowling’s life has changed a lot. She has become internationally famous and now earns around $40 million a year. She remarried, had a second child and lives in Scotland now.

1When did J.K. Rowling write her first story about a rabbit?

A. In 1965. B. In 1971. C. In 1990. D. In 1995.

2What happed to J.K. Rowing in 1997?

A. She had a train trip to London.

B. She taught English in Portugal.

C. She became an unexpected bestseller.

D. She remarried and had a second child.

3J.K. Rowling become successful because she ________.

A. lives in Scotland now

B. never gives up her dream

C. earns around $40 million

D. keeps working on the train

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网