题目内容

【题目】

A new rubbish sorting system has been put into use in Fangchengyuan Community in Beijing. Local people not only sort their rubbish, but also put QR codes(二维码)on it.

"When the rubbish is collected and the codes are seen, I will get small gifts and even some money," one of the local people told reporters.

"It's really creative and encouraging. "

About 350 communities have carried out this smart system in Beijing. The capital of China has joined a list of cities in the country that take action to support rubbish sorting. For example, Shenzhen and Shanghai have made laws to punish people and organizations for not sorting rubbish correctly.

China produces quite a lot of rubbish every year. Much of the rubbish is buried(填埋)in soil or burned without being sorted. Landfills(填埋场)take up a lot of land and have a risk of polluting the soil and water nearby. And burning rubbish can produce harmful gases.

Through rubbish sorting, we can reduce(减少)the use of landfills and air pollution. What's more, rubbish sorting saves resources, which could bring economic(经济的) benefits. For example, a ton of waste paper can be reused to make about 850 kg of paper, saving 17 trees and 50% of water. Because of their benefits, some countries have developed successful sorting systems.

Japan has a strict and detailed system. When people throw away a water bottle, the cap, the waste paper and the bottle itself have to go into three different bins(垃圾箱).

Every year, families receive special rubbish sorting timetables and directions from their local governments. They are advised to follow the timetables and directions when they throw away rubbish.

In Australia, every family is provided with three rubbish bins—the red lid(盖子)bin for "general waste" like food and plastic bags, the yellow lid bin for "recycling" like steel are glass, and the green lid bin for "green waste "such as grass and leaves. On the streets, the bins are printed with pictures of the things that are allowed inside. It makes recycling quite easy.

1What will people get if they sort their rubbish in Fangchengyuan Community?

2How many communities have carried out this smart system in Beijing?

3What do families in Japan receive from their local governments every year?

4What is the green lid bin for in Australia?

5What are the benefits of rubbish sorting?

【答案】

1Small gifts and some money.

2About 350 communities.

3Special rubbish sorting timetables and directions.

4“Green waste” such as grass and leaves.

5We can reduce the use of landfills and air pollution and save resources.

【解析】

本文主要讲述垃圾分类,在中国上海,北京等地都已实施垃圾分类。在国外,比如日本和澳大利亚也有相关的垃圾分类的政策。通过垃圾分类,我们可以保护环境,带来经济效益。

1细节理解题。根据文章内容“When the rubbish is collected and the codes are seen, I will get small gifts and even some money,”可知,可以得到小礼物,甚至是钱。故填Small gifts and some money.

2细节理解题。根据文章内容“About 350 communities have carried out this smart system in Beijing.”可知,大约350个社区使用了这种系统,故填About 350 communities.

3细节理解题。根据文章内容“Every year, families receive special rubbish sorting timetables and directions from their local governments.”可知,他们每年会收到“特殊垃圾分类时间表和指示”。故填Special rubbish sorting timetables and directions.

4细节理解题。根据文章内容“the green lid bin for "green waste "such as grass and leaves.”可知,绿色的是“草和树叶”,故填 “Green waste” such as grass and leaves.

5细节理解题。根据文章内容“Through rubbish sorting, we can reduce(减少)the use of landfills and air pollution. What's more, rubbish sorting saves resources, which could bring economic(经济的) benefits.”可知,通过垃圾分类,可以减少垃圾填埋场的使用,减少空气污染,节约资源,带来经济效益。故填We can reduce the use of landfills and air pollution and save resources.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Dyslexia(阅读困难症)is a condition that influences one’s ability to read, write, spell, and listen. Someone with dyslexia has a hard time making the connection between the way letters look and the sounds of words. Though learning may be more difficult for kids with dyslexia, it doesn’t mean that they aren’t smart. It means they have trouble translating what they see, hear, or write into meaningful information.

So, what causes dyslexia? Scientists believe a trouble in the brain makes decoding(编译)languages difficult for some people. Although there is no way to cure it, some doctors think that if caught early, dyslexia can be improved. One way to do this is by teaching readers to practise reading those words aloud. Many dyslexia people discover their own ways, such as listening to books on tapes or asking for more time to complete tests.

阅读以上短文,根据其内容判断下列各个小题正、误。正确的填(涂)A,错误的填(涂)B

1Dyslexia only influences the ability of reading.______

2Everyone with dyslexia is not smart.______

3Dyslexia makes decoding languages difficult for some people.______

4The underlined word “cure” probably means that an illness goes away.______

5Dyslexia can probably be improved by listening to books on tapes.______

6The teacher advised ________weto make good use of our time.

7It is _______helpof the boy to carry the heavy box for me.

8My parents told me that it is _________safeto walk alone at night.

9This kind of dress is on sale now, so it is __________cheapthan yesterday.

【题目】

Are you the only child in your family? Have you heard of “the two-child policy (政策)”? Everyone knows the one-child policy. It was a population control method in our country. Chinese government wanted to control the increasing population at that time. Many Chinese couples understood that and followed this policy for nearly 40 years.

However, as time goes by, some problems appear in our society. At present, these problems are mainly about:

●The number of workers changed from about 960 million in 2010 to 940 million in 2012. The number changed to 930 million in 2014 and will possibly fall by 29 million by 2020.

●China is now getting into an aging society. There will be more old people in the following years. But the society will be short of doctors and nurses to take care of them.

●The population of China will become smaller and smaller if one-child policy goes on. It's the main reason that leads to the two problems above.

That’s why Chinese government began the two-child policy on January 1st, 2016. It allows each family to have two children. The government hopes it can help solve those social problems gradually (逐渐地). This policy will help offer enough workers in the future. It is reported that there will be around 2.5 million newly-born babies each year.

1From the passage, we know the one-child policy __________.

A.was a population control method in ChinaB.helped increase the population of China

C.was not followed by Chinese couplesD.caused many problems 40 years ago

2The number of workers was __________ in 2012.

A.960 millionB.940 millionC.930 millionD.29 million

3Which of the following is NOT the main problem at present?

A.The number of workers is getting smaller.

B.China is now getting into an aging society.

C.The population of China will become smaller.

D.Doctors and nurses wouldn’t like to take care of old people.

4Chinese government began __________ on January 1st, 2016.

A.the one-child policyB.the two-child policy

C.to think about the problemsD.to set up more hospitals

5You will probably read this passage in “__________” in a magazine.

A.Traveling and TransportB.Food and HealthC.Society and History D.Science and Art

【题目】 It is a fact that people die every moment of every day. However, the deaths of those who have done great work in the public field can be especially shocking and heartbreaking e1 to those of us who don't know them personally.

On Jan 26, Kobe Bryant, one of the most legendary (传奇的) NBA players in history, died in a terrible a2. He was 41 years old when a helicopter he was riding in crashed, killing him and eight others, including his 13-year-old daughter Gianna Bryant.

Following Bryant's death, people from all walks of life have s3 respect to the late basketball superstar--not just for his achievements on the court (球场), but also for his personality and the inspiration (激励) he has given to us.

In the basketball world, Bryant ranks (排名) a4 the top players of all time. He entered the NBA directly from high school as a basketball prodigy (神童). He played his whole 20-year career with the Los Angeles Lakers and helped the team win five NBA championships. He was fast, skillful and aggressive (进攻性的), which earned him the nickname Black Mamba, one of the most deadly snakes in the world. That's w5 his competitive philosophy (哲学) is known as the "Mamba mentality".

"Mamba mentality is you're going, you're competing, you're not worried about the end result," Bryant said. "It's all about focusing on the p6 and trusting in the hard work when it matters most."

Off the court, Bryant was known as a successful businessman, an Oscar-winning filmmaker, and a proud father of four daughters.

The fact that Bryant is no longer with us is sad. We'll never see him play in a7 game. But the work he has done will keep inspiring us years after his death.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网