题目内容

【题目】

Today we had a discussion _____“If you have only one day left”. It seemed that different people had different opinions. Most students____ they would stay at home and help their parents with housework. They wanted to show ____ to their parents. Some students wanted to do ____ different such as helping others. They said they ____ do something meaningful to the world. Only ____students said they would do nothing but just have a rest at home. They had too much homework to do every day. They needed a rest.

____ the class had different ideas, we all knew one point, that was to cherish(珍惜)our life. At last, the teacher summed up(总结) our ____. She said, “I’m glad you all want to use your limited(有限的)life to do something ____. But please remember: try to make the ____ of your time!”

1A.aboutB.toC.with

2A.sayB.saysC.said

3A.loveB.eventC.hobby

4A.anythingB.somethingC.nothing

5A.mightB.needC.should

6A.a lotB.a littleC.a few

7A.AlthoughB.SoC.Because

8A.discussionsB.mistakesC.questions

9A.impossibleB.meaningfulC.meaningless

10A.bestB.worstC.least

【答案】

1A

2C

3A

4B

5C

6C

7A

8A

9B

10A

【解析】

这篇短文主要是对一个话题“如果你只剩下一天的话”的讨论,不同的人有不同的看法。

1句意:今天我们讨论了“如果你只剩下一天”。

about关于;to到……; with带有,具有。根据““If you have only one day left””可知,此处是说讨论的内容,短语have a discussion about…对……有个讨论。根据题意,故选A

2句意:大多数学生说他们会呆在家里帮父母做家务。

say说,原形; says说,第三人称单数; said说,过去式。根据下文“they would stay at home and help their parents with housework.”可知,从句是过去将来时,主句用一般过去时态。根据题意,故选C

3句意:他们想向父母表达爱。

love爱;event事件; hobby爱好。短语show sth. to sb.出示给某人某物;此处是“向父母表达爱”。根据题意,故选A

4句意:有些学生想做一些不同的事情,比如帮助别人。

anything任何东西; something某物,一些东西; nothing没什么。根据下文“such as helping others.”可知,此处是“做一些不同的事情”,形容词修饰不定代词要后置,something different不同的事情。根据题意,故选B

5句意:他们说他们应该做些对世界有意义的事情。

might可能; need需要;should应该。根据“do something meaningful to the world.

可知,此处是“应该做些对世界有意义的事情”,此处应该是应该,用should。根据题意,

故选C

6句意:只有少数学生说他们什么也不做,只是在家休息一下。

a lot很,非常;a little一点,修饰不可数名词; a few一些,修饰可数名词复数。students 在这里是名词复数,此处用“a few”修饰可数名词复数。根据题意,故选C

7句意: 虽然全班有不同的想法,但我们都知道一点,那就是珍惜我们的生命。

Although尽管;So因此; Because因为。根据下文“we all knew one point, that was to cherish(珍惜)our life”可知此处用Although引导的让步状语从句。根据题意,故选A

8句意:最后,老师总结了我们的讨论。

discussions讨论; mistakes错误; questions问题。根据“At last, the teacher summed up”可知此处是“老师总结了我们的讨论”。根据题意,故选A

9句意:她说:“我很高兴你们都想用有限的生命去做一些有意义的事情。

impossible不可能; meaningful有意义的;meaningless无意义的。根据“I’m glad you all want to use your limited(有限的)life”可知,此处是“去做一些有意义的事情”,根据题意,故选B

10句意:但请记住:尽量利用好你的时间!

best最好;worst最差; least最少。根据语境可知这里是最好的利用时间。这里用最高级best。根据题意,故选A

做完型填空时,首先要通读课文,明白主旨大意,然后再做题。做完型时要记住“瞻前顾后想结果”这一原则,根据上下文以及语境做题,切忌主观臆断。另外,平时还要多多积累词汇。完型填空常考名词、动词、形容词和副词等辨析。做词义辨析题时,首先要确认选项的含义,然后分析语境和逻辑关系,确定答案。例如第3题。首先确定选项的含义。love爱;event事件; hobby爱好。短语show sth. to sb.出示给某人某物;此处是“向父母表达爱”根据题意,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】London has a new magazine. But it is not printed on paper. Everyone who has a television can receive it because it is on TV

In order to read this magazine, you have to have a decoder(解码器).Each page of it is numberes, so you only have to dial(拨号)the number to choose which subject you want to read about. There are all kinds of information一everything is included from cooking to the latest sports news.

If you want to read the news, the first thing you have to do is to turn to the back page, which has an easy-to-remember page number, 100, for example. Then you start choosing what you want to read. The news is on page 101 to 109, so you put in the numbers and the news appears written across your screen. Perhaps you want to go out in the afternoon, so you press 181, and a brightly colored weather map appears on the screen. But the weather is terrible, so you decide to go shopping and dial 162 for a list of the week's best bargains(廉价商品). But should you drive or take the train? To answer that question, you only have to press 189 for the traffic report. It is very simple to use. But probably the best thing about the service is that it is being updated(更新)all the time. Journalists type new material directly onto the screen and all the pages of the magazine can be replaced in minutes.

London already has three services. One, sent out by TV, is called ORACLE while the other two, on BBC, are called CEEFAX because they let you see facts. Although CEEFAX and ORACLE have been operating for some time, they have not been well publicized(宣传). BBC engineers do not think that their idea will ever replace books and newspapers because they can be taken with you everywhere. But many people would agree that is a breakthrough(突破)as great as the invention of printing, which could not just change our reading habits but our whole way of life.

【1】We can know from the passage that in London .

A. the magazine is available(可获取的)at any local library

B. most of the postmen will lose their jobs some day

C. everyone can read this magazine if they have a television

D. the readers can get all kinds of information staying at home

2In the sentence "Each page of it is numbered," the word "it" refers to the .

A. magazine B. program

C. decoder D. subject

3According to the passage, the "decoder" is used to help people .

A. work out the total of certain numbers

B. read the information sent by TV signals

C. go shopping and have other entertainment

D. receive some special TV program for entertainment

4The passage is mainly about ·

A. a new magazine printed in London

B. an up-to-date way of getting information

C. a popular TV program about magazines

D. an advanced technology helping people communicate

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网