题目内容
【题目】![]()
On Martin's birthday, his father gives him a gift. His father says, "Son, it's a magic(有魔力的) book. But to find its magic, you'll have to read it."
Martin doesn't like reading. But he starts reading it because he likes things about magic. The next morning, his father asks him, "Have you found the magic key?" Martin looks through the book, but there is no key. A little later, his younger sister asks him for the book to try reading it. After some days, she says, "I've found the key of the magic book!"
That makes Martin interested in reading the book. At first it is difficult, but, little by little, he is interested in the book. Suddenly, he finds that the book itself is the key of magic! With the key, Martin can travel in many books.
【1】When does Martin's father give him a book?
A.On Christmas Day.B.On New Year's Day.C.On his birthday.
【2】Martin starts reading the book because_________.
A.he likes readingB.he likes things about magic
C.he likes reading with his sister
【3】What does "That" in the 3rd paragraph refer to (指代)?
A.The talk.B.His father.C.The book.
【4】_______ is the first to find the key of the magic book.
A.MartinB.His sisterC.His father
【5】What is the best title for the story?
A.The Birthday GiftB.The Magic Key
C.Martin's dream
【答案】
【1】C
【2】B
【3】A
【4】B
【5】B
【解析】
这篇文章讲述了马丁不爱读书,但是父亲在一次生日送了他一本书,父亲和妹妹都告诉他这是一本有魔力的书,马丁因此产生了浓厚的兴趣开始了阅读,起初很困难,但是他对这本书一点一点地感兴趣了,有一天突然他发现这本书本身就是魔术的钥匙,之后开始了广泛的阅读。
【1】细节理解题。原文“On Martin's birthday, his father gives him a gift. His father says, "Son, it's a magic(有魔力的) book." ”(在马丁的生日,他的父亲给他礼物。他父亲说:“儿子,这是一本有魔力的书。”)说明马丁的父亲在他的生日的时候给他一本书,而非在圣诞节或是在元旦,故选C。
【2】细节理解题。原文“But he starts reading it because he likes things about magic.”(但他开始阅读,是因为他喜欢魔术。)说明马丁因为喜欢魔术而开始读这本书,而非因为他喜欢读书或是他喜欢和妹妹一起读书,故选B。
【3】词句推测题。原文“A little later, his younger sister asks him for the book to try reading it. After some days, she says, "I've found the key of the magic book!"”(过了一会儿,他的妹妹找他要尝试读这本书。几天后,她说:“我已经找到了魔法书的钥匙!”)以及原文“That makes Martin interested in reading the book.”(那使马丁对读这本书感兴趣。)说明让马丁感兴趣的是之前和妹妹的交谈,妹妹说的话让自己感兴趣,故第三段中的“that”指的是谈话,故选A。
【4】细节理解题。原文“A little later, his younger sister asks him for the book to try reading it. After some days, she says, "I've found the key of the magic book!"”(过了一会儿,他的妹妹找他要尝试读这本书。几天后,她说:“我已经找到了魔法书的钥匙!”)说明妹妹是第一个找到魔法书钥匙的人,故选B。
【5】最佳标题。这篇文章讲述了马丁不爱读书,但是父亲和妹妹都告诉他这是一本有魔力的书,马丁因此产生了浓厚的兴趣开始了阅读,起初很困难,但是他对这本书一点一点地感兴趣了,有一天突然他发现这本书本身就是魔术的钥匙,之后开始了广泛的阅读,因此故事的最佳标题是魔术钥匙,故选B。