题目内容

【题目】 On a cold November afternoon, my mother and I were walking back home from a pizza store. We had bought many things. We were dressed warmly, and I was feeling a little tired as I was carrying our shopping bag. I decided to throw something away. I was walking towards a dustbin when I noticed a poor man walking out of the restaurant in front of us. He headed over to the nearby dustbin and started looking through it.

I suddenly felt very sorry because I was about to throw away new drink just because it was too heavy. I walked up to him and handed the drink and some bread over to him. The man looked up in surprise and took what I gave him.

A huge smile appeared on his face. I felt I couldn't be happier with myself. But then he said"Wow, this is my son's lucky day!"

With that, he thanked me happily and started off on his bike. I even heard him singing as he rode away. It gave me a warm feeling inside. I now understand what it means when someone says, "Giving is getting." Though it was only a small act, I learned more in those two minutes than I did in the rest of the month. Everyone in the world needs help. Everyone can give help and everyone can be helped.

The look of that man's happiness appears in my mind whenever I have the chance to do something nice. This is the power of kindness.

1Why did the writer decide to throw away something.

A.Because they had bought too many things and they were tired.

B.Because they felt too cold to walk any further.

C.Because they bought the things they didn't need.

D.Because she saw someone was looking for food.

2What was the man trying to do?

A.He was trying to help the writer with the bags.

B.He was trying to buy some drinks for his son.

C.He was trying to get some food from the dustbin.

D.He was trying to clear away the rubbish in the bin.

3What does the sentence "Wow, this is my son's lucky day!" mean?

A.His son was a lucky boyB.His son would be very happy with the drink and bread.

C.His son made him feel lucky.D.His son had never been so lucky.

4What is NOT true about the story?

A.The man was very poor.B.The man was going to give the drink and bread to his son.

C.The writer was happy with herself in the end.D.Only the rich can help the poor.

【答案】

1A

2C

3B

4D

【解析】

该短文描述的是作者帮助了一个穷人的事情,通过此次经历作者深深体会到世上每个人都需要帮助,人人都可以给出帮助也可以得到帮助。

1细节理解题。根据文中We had bought many things. We were dressed warmly, and I was feeling a little tired as I was carrying our shopping bag. I decided to throw something away.我们买了很多东西。我们穿得很暖和,提着购物袋,我觉得有点累。我决定扔掉一些东西。可知,是觉得有点累了,所以想丢掉一些东西,所以选择A

2推断题。根据文中I was walking towards a dustbin when I noticed a poor man walking out of the restaurant in front of us. He headed over to the nearby dustbin and started looking through it.我正朝垃圾箱走去,突然发现一个穷人正从我们面前的餐馆走出来。他朝附近的垃圾箱走去,开始翻垃圾箱。可知,他翻垃圾箱是为了寻找吃的,所以这里应该选择C

3推断题。根据文中A huge smile appeared on his face. I felt I couldn't be happier with myself. But then he said“Wow, this is my son's lucky day!”他脸上露出了灿烂的笑容。我觉得和自己在一起再幸福不过了。但他接着说:“哇,这是我儿子的幸运日!”由此推断出,作者给的饮料。他会带给他的儿子,他的儿子一定会很开心,所以这里选择B

4推断题。根据文中Everyone in the world needs help. Everyone can give help and everyone can be helped.世界上每个人都需要帮助。每个人都能提供帮助,每个人都能得到帮助。可知,并不是只有富人才能帮助人,所以本题选择D

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网