题目内容

【题目】

A young man was driving down a suburban(郊区的)street, going a bit too fast in his new car. There were many kids playing between the cars parked on the side of the street.

As his car passed, a child suddenly appeared and threw a brick at the car. The man stopped the car and jumped out. He grabbed the kid and shouted at him, "What are you doing?" He was very angry, "That's a new car. It will be expensive to fix the damage you did with that brick. Why did you do it?"

"I'm sorry. I didn't know what else to do! It's my brother." he said, "he fell out of his wheelchair. I can't lift him up. " The boy asked the man, "Would you please help me get him back into his wheelchair? He's hurt and he's too heavy for me. "

The young man swallowed(吞咽)and said nothing. He lifted the kid's brother back into the wheelchair. Then the little boy pushed his brother towards their home.

The young man did not repair the dent(凹痕)in his car. He kept it to remind(提醒)himself not to, through life so fast that someone has to throw a brick to get his attention.

Sometimes, when you don't make the time to listen, life throws a brick at your head.

1Why did the young man become angry, according to Paragraph 2 ?

A.He drove the wrong way.B.A brick was thrown at his car.

C.A child blocked his way.D.Something was wrong with his car.

2The boy threw a brick at the car because ________________.

A.he didn't like the carB.he hated the driver

C.he needed the driver's helpD.he wanted to get a ride

3The dent in the car reminds the young man is ______________.

A.slow down to help those in troubleB.go through life fast

C.get others’ attentionD.keep the boy’s brick

4What do you think of the young man?

A.Strict.B.SmartC.Humourous.D.Helpful.

【答案】

1B

2C

3A

4D

【解析】

本文是一篇记叙文,讲述了一位男士正在郊区开车疾驰,但是被一个小男孩往车上扔了一块砖。男人起初非常生气,之后才知道小男孩是为了引起他的注意、寻求他的帮助才这么做的。这位男士感悟到生活中应该慢下脚步,关注那些需要帮助的人。

1细节理解题。根据“As his car passed, a child suddenly appeared and threw a brick at the car”,可知是因为有人朝他的车扔砖,故选B

2细节理解题。根据小男孩的话“I'm sorry. I didn't know what else to do! It's my brother...Would you please help me get him back into his wheelchair?”,可知他需要这位男士的帮助,故选C

3细节理解题。根据“He kept it to remind himself not to, through life so fast that someone has to throw a brick to get his attention”,可知他是为了提醒自己慢下来,关注那些需要帮助的人,故选A

4推理判断题。Strict严厉的;Smart聪明的;Humourous幽默的;Helpful有帮助的。通读文章,根据这位男士最终沉默、热心地帮助了这个小男孩,可知他是一个很友善、有帮助的人,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读表达

A mother duck and her little ducklings were on their way to a lake one day. The ducklings were very happy following their mother and quack-quacking along the way.

, the mother duck saw a fox far away. She was afraid, and shouted, “Children, hurry to the lake. There’s a fox!”

The ducklings hurried towards the lake. The mother duck thought for a minute and began to walk dragging one wing(拖着一只翅膀)on the ground.

When the fox saw her, he became happy. He said to himself, “She must be hurt and can’t fly! I can easily catch and eat her!” Then he ran towards her.

The mother duck ran, leading the fox away from the lake. The fox followed her. Now he wouldn’t be able to harm her ducklings. The mother duck looked towards her ducklings and saw them get to the lake. She was relieved(松口气), so she stopped and took a deep breath(呼吸).

The fox thought that she was tired and he came closer, but the mother duck quickly spread her wings and rose up in the air. She landed in the middle of the lake and her ducklings swam to her happily.

The fox was sad looking at the mother duck and her ducklings. He could not reach them because they were in the middle of the lake.

根据短文内容完成下列任务:

1Where did the story happen?(不少于4个单词)

____________________________________________________________________

2空格处填入一个适当的单词。

____________________________________________________________________

3Why was the fox happy when he saw the mother duck?(不超过10个单词)

____________________________________________________________________

4将文中划线的句子译成汉语。

____________________________________________________________________

5给短文拟一个恰当的英文标题。

____________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网