题目内容

【题目】 2020 is an unusual year for the Chinese people. We are suffering a lot because of the Novel coronavirus pneumonia. But luckily, many heroes appeared to help us. As the saying goes, “A hero is known in the time of misfortune”. Zhong Nanshan is a hero like this. He is a doctor in Guangdong who_______ many people’s lives in 2003.

In 2003, SARS_______ in Guangdong. Later, it spread across China and other parts of the world. Patients coughed a lot and got fevers. Hundreds of_______even died from the disease. Many doctors and nurses also got SARS when they treated patients. So, everyone was afraid of it. But Zhong was_______ enough to fight the disease. Zhong spent days and nights trying to find the cause _______ the disease. And with his way of treating, many patients began to get better. Zhong finally won people’s trust.

In early 2020, a disease called Novel coronavirus pneumonia hit Wuhan. It spread _______. Thousands of Chinese people were infected. Zhong, 84, led _______ team to Wuhan to fight the illness. Zhong’s team took many measures to cure the patients with Novel coronavirus pneumonia. He advises people to wear masks, _______ hands frequently, stay at home and not to go to crowded places.

Although Zhong is 84 years old now, he looks really young at his age because of his love for sports .

_______ he was 67, he could still play basketball. As one of the oldest doctors , Zhong still treats patients in the hospital and ______________ young doctors. “I am just a doctor.” Zhong says. But we think he is a hero and a fighter.

1A.helpedB.savedC.likedD.influenced

2A.took outB.found outC.gave outD.broke out

3A.patientsB.adultsC.animalsD.birds

4A.kindB.poorC.braveD.silent

5A.withB.toC.ofD.in

6A.quicklyB.slowlyC.safelyD.luckily

7A.myB.hisC.herD.their

8A.weighB.polluteC.shakeD.wash

9A.WhenB.AlthoughC.UnlessD.Because

10A.thinksB.trustsC.teachesD.asks

【答案】

1B

2D

3A

4C

5C

6A

7B

8D

9A

10C

【解析】

本文介绍了钟南山医生,他在2003年抗击非典型肺炎和2020年抗击新型冠状病毒肺炎做出了巨大贡献。

1句意:他是广东的一名医生,在2003年挽救了许多人的生命。

helped帮助;saved拯救,挽救;liked喜欢;influenced影响。根据句中lives可知,此处是医生挽救了许多人的生命,所以此处使用saved。故选B

2句意:2003年,非典型肺炎在广东爆发。

took out带出去;found out查明;gave out用完;broke out(疾病、战争等)爆发。根据句中SARS可知,此处是非典型肺炎爆发,所以此处使用broke out。故选D

3句意:成百上千的病人甚至死于这种疾病。

patients病人;adults成人;animals动物;birds鸟。根据前一句中“Patients coughed a lot and got fevers.”可知,病人咳嗽得很厉害并且发烧,所以此处是成百上千的病人甚至死于这种疾病,所以此处使用patients。故选A

4句意:但是,钟医生忠足够勇敢,与疾病作斗争。

kind善良的;poor贫穷的;brave勇敢的;silent寂静的。此处表示与疾病作斗争,这是需要勇气的,故选C

5句意:钟医生花费了日日夜夜尽力找到这种疾病的起因。

with用;to到;of……的;in……里。根据句中cause可知,此处是the cause of the disease,表示这种疾病的起因,所以此处使用of。故选C

6句意:它传播得很快。

quickly迅速地;slowly缓慢地;safely安全地;luckily幸运地。根据下一句中“Thousands of Chinese people were infected.”可知,成千上万中国人被感染,所以此处是疾病传播得很快,所以此处使用quickly。故选A

7句意:84岁的钟医生带领他的团队来到武汉抗击疾病。

my我的;his他的;her他的;their他们的。根据上文中“He is a doctor in Guangdong…”可知,钟南山是一位男医生,所以此处是带领他的团队,所以此处使用his。故选B

8句意:他建议人们戴上口罩,勤洗手,待在家里,不要去人多的地方。

weigh……的重量;pollute污染;shake摇晃;wash洗。根据上一句中“Zhong’s team took many measures to cure the patients with Novel coronavirus pneumonia.”可知,钟医生的团队采取了多种措施治疗新型冠状病毒性肺炎患者,所以此处是勤洗手,所以此处使用wash。故选D

9句意:当他67岁的时候,他仍然能够打篮球。

根据上文中“because of his love for sports”可知,钟医生热爱运动,所以此处是当他67岁的时候,他仍然能够打篮球,所以此处使用when。故选A

10句意:作为年纪最大的医生之一,钟医生仍然在医院里治疗病人,教授年轻的医生。

thinks认为;trusts信任;teaches教;asks询问。根据句中“As one of the oldest doctors”“young doctors”可知,此处是钟医生是年纪最大的医生之一,除了治疗病人还要教授年轻的医生,所以此处使用teaches。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 As the teacher called my name, I knew what lay ahead. She looked at me directly and made me to the whiteboard to perform a division(除法)problem. Division was my_________ subject. I repeatedly put the numbers in the_________places, or forgot to add in the zeros.

I worriedly_________myself out of my seat. With every slow step I took, I grew more nervous. My stomach ached, and my whole body shook with_________.

The teacher read the problem aloud. Unsure of myself, I looked at the girl beside me, and tried to _________ what she was writing, but she went faster than I could understand, writing down what seemed to be foreign symbols.

My eyes fixed on the chicken scratch I had tried. Impossible to understand. Why meWhy couldn’t I _________the problem that seemed easy to all other kidsThese_________filled my head.

As the other girl finished and danced back to her seat, I wrote some random (胡乱的) _________ on the board, and rushed back to mine. The teacher read over our work.

“Now, class, Susie did this problem absolutely_________.”

“As for Tara,” the teacher said jokingly, “I don’t even know what she did.”

The class burst into laughs, and I felt my face turn____________as I tried to sink as low as possible into my seat, hoping to prevent them from____________me at all.

But this memory is one I remember, surprisingly, in a positive way. It made me____________, and gave me persistence. When I get a____________grade in school, or am put down by somebody, I think of that moment and every single one of those____________that I asked myself. The terrible ache in my stomach comes back and gives me the motivation to answer all of those whys and try hard until perfection, or as ____________as I can get.

1A.favouriteB.weakestC.easiestD.excellent

2A.properB.incorrectC.specialD.unimportant

3A.liftedB.droppedC.calmedD.knocked

4A.tirednessB.excitementC.shynessD.fear

5A.acceptB.explainC.copyD.describe

6A.find outB.turn outC.work outD.carry out

7A.questionsB.ideasC.messagesD.suggestions

8A.wordsB.numbersC.drawingsD.forms

9A.carefullyB.politelyC.slowlyD.correctly

10A.redB.whiteC.greenD.blue

11A.changingB.invitingC.seeingD.teaching

12A.healthierB.strongerC.clevererD.happier

13A.goodB.funnyC.poorD.pleasant

14A.waysB.chancesC.howsD.whys

15A.closeB.soonC.fastD.much

【题目】首字母填空,每空一词.

You may not realize it, but you are doing much more than just studying when you are at school. School is also the p 1 where you learn to get along well with people. But this is not always easy. What can you do if you just don't like one of your classmates?

If you d 2that you have problems getting along with your classmates or friends, the most important thing to learn is tolerance(宽容). Tolerance is the ability to realize and respect the differences in others. We cannot change the w3 that other people do, so it is important to learn to live h 4 with them.

Tolerance will make everyone get on b 5 with each other. Knowing others constantly(不断地) make us understand others’ differences

Something different does not exactly mean that it is bad. Tolerance t 6us to keep an even temper and open mind.

You need to remember an old saying, "Treat others how you want to be treated. "You would like to be treated kindly by your classmates, s 7 it is important to treat them kindly too. if you tolerate something, it does not mean that you have to like it. No one is asking you to change who you are or what you believe in. Tolerance just m 8 that you should respect the differences in others and not to try to make them change.

It is important to practice tolerance because it will make e 9 life easier. Learn to accept people for their different abilities and i10. The world is very different, and practicing tolerance in your own school and city can help make things better.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网