题目内容

【题目】阅读理解B

(1)How long will the celebration last(持续)?
A.8 hours.
B.10 hours.
C.12 hours.
(2)If Li Lei meets his friend at Zunyi Park on June 28, how will he get there?
A.By taxi.
B.By car.
C.By bike.
(3)What can't people do at Zunyi Park?
A.Listen to music.
B.Make coffee.
C.Enjoy the sunset.
(4)What won't you see during the celebration?
A.Umbrella.
B.Camera.
C.Dog.
(5)You can read the information in a.
A.textbook
B.newspaper
C.report

【答案】
(1)A
(2)C
(3)B
(4)C
(5)B
【解析】短文大意:“世界无车日”庆祝活动的时间是2017年6月28日,星期三,邀请大家来参加这一庆祝活动,并列出了参加活动的注意事项。
(1)问题的意思是:庆祝活动将持续多长时间?根据广告内容可知庆祝活动是从上午8点到下午4点,持续8小时,故选A。
(2)问句的意思是:如果李磊6月28日在遵义公园与朋友会和,他将怎样到那里?这次活动就是“无车日”,所以不可能开车或打的去那里,只能骑自行车,故选C。
(3)问句的意思是:人们在遵义公园不能干什么?根据活动的注意事项可知人们在遵义公园可以听音乐、欣赏日落、享受免费的咖啡,而不需要自己煮咖啡,故选B。
(4)问句的意思是:在庆祝活动期间你将看不到什么?由参加活动注意事项“不要带宠物”,可知将看不到狗狗,故选C。
(5)textbook 教科书,newspaper 报纸,report 报告,这是一则举行“无车日”庆祝活动的广告,应该在报纸上刊登,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解。

Long, long ago there were a lot of donkeys. The donkeys worked hard every day. They had no time to play or to relax, but they never felt appreciated(赏识)for the work they did.
One day two donkeys got bored. They wanted to live a comfortable life, so the donkeys went to see a wise old man. They told him their problem. The wise old man agreed that they worked too hard, and he wanted to help the donkeys. “I have an idea,” he said.
“What is your idea?” asked the donkeys.
“I will paint you and no one will know you are donkeys,” said the man.
The man went off to find some paint and he returned in just a few minutes. He had two pots of paints. One pot was filled with white paint, and the other black paint.
The old man first painted them white, and then painted black stripes over the white paint. When he finished, the donkeys did not look like donkeys at all. “You no longer look like donkeys,” the old man said. “Everyone will be fooled. I will call you something else, Zebras.”
The zebras went to a field to eat grass. Now they did not have to work.
Soon, other donkeys saw the zebras. They asked the zebras where they came from. When the zebras told the donkeys their secret, the donkeys all rushed to see the old man.
“Please make us into zebras, too.” They pleaded. So the wise old man painted more donkeys. As he did, more and more donkeys came.
The old man could not paint fast enough. Soon the donkeys became impatient. They began to kick about, and they knocked over the paint pots.
There was no more paint. The painted donkeys ran off to become zebras. The unpainted donkeys, because of their impatience, had to return to work.
(1)Why did the two donkeys go to see a wise old man?
A.To become patient.
B.To ask him for help.
C.To change into zebras.
D.To have a rest.
(2)When the two donkeys returned, why did they no longer have to work?
A.They didn't eat enough grass.
B.They didn't want to work.
C.No one knew they were donkeys.
D.They were no longer donkeys.
(3)What finally happened to the impatient donkeys?
A.They won praise for the work they did.
B.They hated the zebras and fought with them.
C.They looked for another wise man to paint them.
D.They were still donkeys working hard all the time.
(4)According to the passage, which of the following is TRUE?
A.The donkeys worked very hard and got much appreciated.
B.The wise old man decided to help the donkeys because he liked them.
C.The old man became impatient because he had to paint so many donkeys.
D.The old man helped the donkeys by painting them with white and black stripes.
(5)What can we infer (推断) from the passage?
A.Being patient is very important.
B.Both donkeys and zebras had to work hard.
C.There is always a good way not to work hard.
D.The wise old man was killed by these impatient donkeys.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网