题目内容
【题目】Charlie Chaplin was born in London on April 16, 1889. His parents were music hall actors. The Chaplin family was very poor, and life was difficult. Charles often wandered (流浪) the city streets to look for food and shelter. Charlie used to do his mother's job in the theatre when she was ill.
At the age of 17, Chaplin got his first real job as an actor. What he did was to do silly things to make people laugh in the theatre. Seven years later he went to the USA. And over the next four years, he formed his own way of art. He developed the character of a homeless gentleman which became very popular.
From the 1920s to the 1950s, Chaplin made his most famous films. The film Modern Times (1936) shows his care about the modern industry workers. He won his only Oscar for the music he wrote for the film Limelight. Many of his films describe the poor life and hard time of the working people during that period. He is regarded as “The King of Comedy”.
Although Charlie Chaplin was British, he lived in the USA until 1953. But he never got the US nationality (国籍). Then Chaplin, his wife and his five children had to move to Switzerland where he lived until he died. He was named Sir Charles Chaplin at the age of 85. Charlie Chaplin died in Switzerland on December 25th, 1975.
![]()
【1】Charlie Chaplin used to do his mother's job in the theatre
A. he wanted to eat something
B. his mother was ill
C. he wandered the city streets
D. he had nothing to do
【2】Charlie Chaplin went to the USA at the age of .
A. 10 B. 17 C. 24 D. 28
【3】The third paragraph mainly tells us .
A. the Chaplin family
B. Chaplin’s personal details(细节)
C. Chaplin’s first real job
D. Chaplin’s acting career(生涯)
【4】Chaplin and his family had to move to Switzerland because .
A. he didn’t get US nationality
B. he got a new job there
C. he was born there
D. he made a film there
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】A
【解析】
试题分析:这篇短文是一篇人物传记。介绍了卓别林的生平经历,演艺生涯及最后在瑞士逝世。
【1】B细节理解题。根据短文第一段最后一句话Charlie used to do his mother's job in the theatre when she was ill.可知,当Charlie母亲生病时,Charlie过去常常在剧院里做他母亲的工作。故选B。
【2】C细节理解题。根据短文中第二段前三句可知,Charlie17岁的时候,得到了作为演员的第一份工作。他所做的就是在剧院做一些滑稽的事情引人发笑。七年之后他去了美国。因此他去美国的时间应是17+7=24. 由此可知选C。
【3】D 段落大意题。短文中第三段第一句话是主题句,接下来介绍了他出名的电影,以及电影所揭示的主题,最后他被誉为“喜剧之王”。因此这一段都在介绍Charlie的演艺生涯。故应该选D。
【4】A细节理解题。根据最后一段第二句可知,Charlie从来都未得到美国国籍,然后Charlie和他的妻子及五个孩子不得不移到了瑞士。所以他和家人不得不去瑞士的原因应是他没有得到美国国籍。故选A。
【题目】 A SCHOOL REPORT
Name: Edward Scott School: Kelvin Grove State High School Grade: 9 Term ending: 24, January |
An English boy | |
Subjects | Assessment(评价) | |
Mathematics | He is a little weak in this, but he has tried his best to catch up with others. | |
Science | He can work out many difficulties. Well done! | |
English | He is the best in the class. Keep it up. | |
French | His reading is very good, he can remember many words. | |
History | He is not so good at this, but has done better than before. | |
Geography | He is familiar with the names of many places in the world. | |
Music | He doesn't like pop songs, though sings very well. | |
Remarks(评语): Edward has the ability to do a lot better. More work is needed next term. | ||
Class teacher: Ivy Principal: M.L.Martin School reopens: 16, February | ||
【1】Edward's best subject is .
A. science B. French C. geography D. English
【2】Edward is not so good at .
A. science and geography
B. mathematics and history
C. history and French
D. music and English
【3】According to the form, which of the following sentences is TRUE?
A. Edward can't sing songs very well.
B. Edward doesn't do well in science.
C. Edward learns two foreign languages in school
D. Edward can do better if he works harder in school.
【题目】任务型阅读
先阅读(A)、(B)两篇短文,然后根据题目要求及所给语境完成下列四项任务。
program pronounce careful difficult it |
There are four key skills to study English: listening, speaking, reading and writing. First, we should be ready to face some to talk with others in English. By doing this, we can improve our speaking and listening skills. Second, we should try to listen to all kinds of English as much as we can. In this way, we can quickly make our better. Third, we should often read English books. When we come across a new word, we should guess meaning through the context first, then look it up in the dictionary . Fourth, we should get the pen and write it down at once. As long as we listen, speak, read and write more, we are sure to make great progress.
(B)
American country music begins in the south of America. American country music is mainly about things that are common for everyone: feeling alone in the modern world, the value of having good friends and so on. During the 1950s, American country music has been enjoyed by more and more people. The in the 1960s many young students were angry with society, so songs
were often full of anger. Political leaders were not well thought of and those songs often made fun of them. Country music today keeps much the same as before. One subject to which country music often returns is “the good old days”. In “the good old days”, people thought well of each other. People loved life in the open air. They believed that the best things in life were free: sunshine, laughing, walks in the beauty of the country, friends and music.
( C )
Steve Jobs was the father of the personal computing time and the founder of Apple. In1997, AppleⅡ was invented. This production was the first personal computer that was popular around the world. In 1998, Apple introduced the all-in-one iMac computer. The iMac became the first machine, which had only a CD-ROM slot(CD光驱接口). By 2010, Steve Jobs was confident. The world was ready to have a tablet (平板) computer that would be great for watching movies and playing movies and playing games. The touch-sensitive(触摸感应) iPad is a wonderful success. IPhone 4s appeared on the market on October 4, 2011, in the USA. It looks like iPhone4. But it has a larger and wider screen and a better camera and faster speeds. His Apple products were like songs that touched people’s hearts and changed our lives. They are the symbol of a new age of mobile phone.President Obama said that Steve Jobs made computers personal, and that he put the Internet in our pockets. Steve Jobs passed away at the age of 56, after a very long fight against cancer. Millions of people worldwide felt sad. Once he said, to live is to change the world. Now though he passed away, he is still changing the world. Steve Jobs is not only a full of wisdom but also
dares to create new things.
![]()
任务1:用方框中所给词的适当形式填空,使文章通顺、连贯、合理。(每空一词,每词限用一次)
【1】
【2】
【3】
【4】
【5】
任务2:根据英文释义及首字母提示拼写单词。
m__________ as the largest or most important reason or part of something
a __________ a strong feeling of wanting to hurt somebody because of something unfair
任务3:同义句转换,每空一词。
People loved life in the open air.
People were ________ _________life in the open air.
任务4:根据短文内容简答问题。
Where does American country music begin?
______________________________________
任务5:根据短文(C)完成表格,每空一词。