题目内容
【题目】看图写句子。根据图示和所给的词,各写一个完整的句子,(每幅图限写一句话,必须用上所给的词)(共5小题,每小题1分,共5分)
![]()
【1】_______________________________________________________________
【2】_______________________________________________________________
【3】_______________________________________________________________
【4】_______________________________________________________________
【5】_______________________________________________________________
【答案】
【1】He/She /We/I/They... usually go(es) to school by bus.
【2】I/She/He/They went to the supermarket yesterday.
【3】I see a book on the sofa.
【4】Mobil e phone is very useful in daily life .
【5】why not play basketball?
【解析】
试题分析:
【1】He/She /We/I/They... usually go(es) to school by bus.图片提示的是一辆公交车。单词school(学校),by以……方式。所以,本题是想表达“坐公交车上学”,故可写成:He/She /We/I/They... usually go(es) to school by bus.
【2】I/She/He/They went to the supermarket yesterday. 提示了两方面:supermarket(超市),yesterday(昨天),只要用一般过去时,写出昨天与超市相关的活动即可,故可以写成:I/She/He/They went to the supermarket yesterday.
【3】I see a book on the sofa. 图片中看到的是:沙发,书,根据提示词see(看到),on(在上面),把几方面联系起来,可以得到:I see a book on the sofa.
【4】Mobile phone is very useful in daily life .根据提示词可以推测出:本题只要表达了“手机”“有用”两个方面就可以,故可以写成:Mobile phone is very useful in daily life .
【5】Why don’t you play basketball?或Why not play basketball? 从图片可以知道谈论的话题是“打篮球”,提示词是why, not,故本题是由why引出否定式疑问句:Why don’t you play basketball?或Why not play basketball?
【题目】
Fast and Furious 7 Time: April 3, 2015—May 3, 2015 Place: Golden Cinema Price: ¥45 An exciting movie is waiting for you! |
|
Star Clothes Store Time: May 1, 2015—May 7, 2015 Place: 168 Center Street Price: 50% off Come and buy clothes at our store! |
|
Colorful Pastoral Time: 8:00 am—6:00 pm every day Place: Chaoyang District Price: ¥30(¥20 for students) Enjoy yourselves in our park! |
|
【1】When can we see the movie Fast and Furious 7 in Golden Cinema?
A. April 1. B. May 1. C. May 7. D. Every day.
【2】Where can you buy cheaper clothes?
A. In Golden Cinema. B. In Bridge Street.
C. In Star Clothes Store. D. In Chaoyang Road.
【3】Bob is a student. He is going to Colorful Pastoral with his parents this Sunday. How should they pay?
A. ¥20. B.¥30. C.¥50. D.¥80.
【题目】阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
People Around Me
| My grandma My grandma is a short woman with white hair. She is always happy. My grandma looks after my family. She does some housework, such as cooking meals and watering flowers for us. She is good at cooking. She is really kind. She often helps people. |
| Alice Alice is my best friend. She is a tall girl with glasses. Alice is a clever girl. She is good at Maths. We often study and play table tennis together. I hope we can be friends forever. |
| Mr. Li Mr. Li is my Maths teacher. He is tall. His classes are always interesting. He uses lots of games in his teaching. When we meet with difficulties in learning Maths, he often helps us, He also asks us to read more books in our free time. Besides, he is good at telling stories. |
【1】What does my grandma do for the family?
A. She plays with me.
B. She often helps people.
C. She does some housework.
D. She helps me with my homework.
【2】My best friend Alice
A. happy B. clever
C. helpful D. kind
【3】Why are Mr. Li's classes interesting?
A. Because he is good at telling stories.
B. Because he uses games in his teaching.
C. Because he tells us to read more books.
D. Because he often helps us learn Maths.