题目内容
二、阅读理解
A
Last night,my eighteen-year-old son and I were leaving a store. At the parking lot,there stood a man. He was old—most likely in his sixties — clean but looked very sad. He was holding a sign which reads: “Looking for work. Trying to get enough money to buy a bus ticket to Wyoming (美国怀俄明州) . ”
There was only a $ 5 bill and a $ 10 bill in my wallet. I told my son to get the $ 5 bill to the man.
My son said ,“Mom,I think that man is really down on his luck. Can we give it all to him?”
“That's all the cash I have ,” I answered. “But,you can choose to give him the $ 5 bill or the $ 10 one. ”
My son took out the $ 10 bill at once.
When I drove by the man,my son handed him the money. He looked so shocked (震惊的) and said nothing at first. When he looked at the bill and realized it wasn’t just a dollar bill. His mouth dropped open and said ,“Thank you,thank you ”
“You’re welcome ,” we smiled and drove off.
On the way home,my son told me that in his English class,he has been doing a service journal (期刊) . I He was excited to be able to write about this experience.
It made us both feel very positive to help this old man. We don't know where he was going,and it really doesn’t matter. We hope,in some way,he finds his way back to Wyoming.
() 1. What did the old man look like?
A. He was dirty and sad. B. He was clean but sad.
C. He was clean and happy. D. He was dirty but happy.
() 2. What did the old man want?
A. A train ticket. B. Some clothes. C. A job. D. Some food.
() 3. How miich did the writer's son give the old man?
A. Five dollars. B. Ten dollars. C. Fifteen dollars. D. One dollar.
() 4. How was the old man when the boy gave him the money?
A. Happy. B. Surprised. C. Embarrassed. D. Shocked.
() 5. Which of the following is TRUE?
A. The boy was excited to help the old man.
B. The old man was a beggar.
C. The writer has been doing a service journal.
D. The writer felt very regretful to help this old man.
A
阅读提示:昨晚,当“我们”准备离开商店时,发现一位老人举着寻找工作的标牌。原来老人打算通过工作来挣钱买回在怀俄明州的家的车票。“我”告诉18岁的儿子,给他一张5美元的钞票。可是最后儿子选择给老人一张10美元的钞票。帮助老人后,“我们”都感到很兴奋。
1. B细节理解题。根据短文第一段第三句话“He was old—most likely in his sixties — clean but looked very sad. ”可知,这位老人看 上去很干净但是很难过。故正确答案选 B.
2. C细节理解题。根究短文第一段第四句话“He was holding a sign which reads: ‘Looking for work.可知,这位老人想找一 份工作。故正确答案选 C.
3. B细节理解题。根据短文第五段的内容“My son took out the $ 10 bill at once. ”可知,作者的儿子给了这位老人10美元。故正 确答案选 B.
4. D细节理解题。根据短文第六段第二句话“He looked so shocked and said nothing at first. ”可知,当男孩给老人钱时,老人 感到很震惊。故正确答案选 D.
5. A推理判断题。根据短文第八段第二句话“He was excited to be able to write about this experience. ”及第九段第一句话“It made us both feel very positive.可推知,帮助老人,男孩感到很兴奋。故 正确答案选A.