题目内容
A
Each country has its own flag. National flags are often designed with many kinds of shapes on them,such as the sun,stars,the moon,animals and bars.
Which of these do you think appear most often on flags,the moon,stars,or the sun? More flags have stars than either the sun or the moon. There are more than 50 countries in the world which have stars on their flags.
Stars are a special image. They mean “ hope ”,“everlasting”,and “forever”. Stars are very bright,so many newly independent countries use stars to show hope for a bright future. The USA was the first country to use stars to show its new independence.
In Islam,stars have a holy meaning. Most Arabic countries have flags with five point stars to show the five practices of the Islam religious faith. Also,stars are used in Arabic countries because of the wide use of the mathematic shapes in Islamic art.
Australia and New Zealand both have the constellation of “Southern Cross ” (a real group of stars) pictured on the flags.
() 1. Which appear (s) most often on national flags?
A. The moon. B. Stars. C. The sun. D. Animals.
() 2. According to the passage,stars can mean .
①hope ②treasure ③forever ④religious faith ⑤ everlasting
A. ①②③④ B. ②③④⑤
C. ①③④⑤ D. ①②④⑤
() 3. Which of the following is true according to the passage?
A. The USA first used stars to show its independence.
B. Australia and New Zealand have the same flag.
C. There are less 50 countries with stars on the flags.
D. Stars on the flags have the same meaning in different countries.
() 4. The passage is mainly about .
A. the importance of flags
B. the kinds of flags
C. the designers of flags
D. the meaning of stars on flags
A 阅读提示:每个国家的国旗都是不一样的,都有不一样的图案,
都象征着不同的含义。
1. B细节理解题。根据第二段第二句“More flags have stars than either the sun or the moon”可知,出现在国旗上最多的是星星,所 以选择答案 B.
2. C细节理解题。由文中第三段中的“They mean‘hope’‘everlasting’ , and ‘ forever ’ ” 和第四 段中的 “ Most Arabic countries have flags with five point stars to show the five practices of the Islam religious faith”可知选择答案 C.
3. A 细节理解题。根据文中的“The USA was the first country to use stars to show its new independence”可知,选项 A 是正确的。
4. D主旨大意题。根据文中的描述可知,主要讲述了国旗上星星图案的象征含义,所以选择答案 D.