题目内容
【题目】![]()
People's Food Bank
Christmas Food Tree
Help to feed this year’s tree!
Please give away:
◎ candies ◎ biscuits ◎ rice ◎ milk ◎ tinned food (罐头)
The following people are helped by your kind donations (捐赠物)
●Poor people
●Disabled people
●Homeless people
How to help:
●You can bring your donations to our food bank.
●You can give away money online.
●You can also volunteer at People’s Food Bank,
If you join us , many people will have a happy Christmas!
If you want more information, come here to ask our staff. You can also call us at
028-86854324 or email us at Foodbank@qq.com
【1】According to the poster you should not give away_____ to the People’s Food Bank,
A.eggsB.riceC.biscuits
【2】According to the poster, people who ______can be helped by the donations,
A.are too busy to cookB.have no childrenC.are blind or poor
【3】According to the poster, you can’t ________for People’s Food Bank.
A.give away food online
B.give away money on the Internet
C.do volunteer work
【4】Here are ______ ways for you to find more information about the food bank,
A.twoB.threeC.four
【5】You can read this poster in a _________.
A.travelling magazineB.newspaperC.science book
【答案】
【1】A
【2】C
【3】A
【4】B
【5】B
【解析】
短文大意:本文是慈善组织(人民食物银行)举行的圣诞捐赠活动,公示了受赠食品、捐赠对象、捐赠方式和联系方式。
【1】题意:根据海报,你不应该把鸡蛋送给人民粮食银行。考查细节理解。根据Please give away:
◎ candies ◎ biscuits ◎ rice ◎ milk ◎ tinned food(请赠送:
◎糖果◎饼干◎大米◎牛奶◎罐头食品)可知不接受鸡蛋,故选A。
【2】题意:根据这张海报,盲人或穷人可以通过捐款得到帮助。考查细节理解。根据The following people are helped by your kind donations●Poor people●Disabled people●Homeless people善款帮助对象:●穷人●残疾人●无家可归的人,可知盲人或穷人可以通过捐款得到帮助,故选C。
【3】题意:根据这张海报,你不能在网上给人民粮食银行分发食物。考查细节理解。根据How to help: ●You can bring your donations to our food bank.●You can give away money online.●You can also volunteer at People’s Food Bank,如何帮助:●您可以将您的捐款带到我们的食品银行。●你可以在网上捐钱。●你也可以在人民食品银行做志愿者,可知give away food online不合要求,故选A。
【4】题意:有三种方法可以让你找到更多关于食物银行的信息。考查细节理解。根据最后If you want more information, come here to ask our staff. You can also call us at 028-86854324 or email us at Foodbank@qq.com如果您需要更多的信息,请到这里询问我们的工作人员;你也可以致电028-86854324或发邮件至Foodbank@qq.com联系我们,可知有三种方式,故选B。
【5】题意:你可以在杂志上看到这张海报。考查来源判断。A. 旅游杂志;B. 报纸;C. 科学书籍。根据短文内容,是慈善组织举行的圣诞捐赠活动,可知在报刊杂志上能够读到,故选B。
本文是广告类阅读,人民食物银行公示了受赠食品、捐赠对象、捐赠方式和联系方式。内容简单,难度不大,只要认真阅读短文,各个小题都能在文中找到适当依据,结合前后联系,就能顺利选出正确答案。例如小题2,根据海报,问什么人可以通过捐款得到帮助,考查细节理解;根据The following people are helped by your kind donations●Poor people●Disabled people●Homeless people善款帮助对象:●穷人●残疾人●无家可归的人,可知盲人或穷人可以通过捐款得到帮助,故选C。