题目内容
【题目】Nowadays more and more people ask for help on the Internet. Here is one from BBS.
Lady May | Got low marks, afraid to show my parents Report cards are going out this Friday, and I realized I had failed in Maths. My parents are going to shout at me for that. What should I do? |
Butterfly | It is better to be honest with them and tell them it is a very difficult course and you are trying your best. Promise them you will work harder. Study a little every night so when your next test comes you’ll be much more prepared. |
Tom | Let me guess, you have always been a great student and slipped up (失误) just this one time? Explain that to your parents. |
Male T | You should learn from insects—when they try to cross a wall, they fall down again and again until at some time they get success. |
Roger | Do what I did…show your parents your report cards and then simply ask them…“Didn’t I fail a test?” |
Flower | I never showed my parents my test scores. It’s none of their business! |
【1】Lady May put her question here to ____________.
A.ask for helpB.draw others’ attention
C.please her parentsD.share her grades with others
【2】How many people advised Lady May to tell the truth?
A.FiveB.FourC.ThreeD.Two
【3】What can we learn from Male T’s suggestion?
A.The early bird catches the worm.B.No pain, no gain.
C.Failure is the mother of success.D.Actions speak louder than words .
【答案】
【1】A
【2】C
【3】C
【解析】
短文大意:本文是Butterfly等五位网友对梅女士求助信息的回复。
【1】题意:梅女士把她的问题放在这里是为了__________。
考查细节理解。根据Lady May“What should I do? 我该怎么办”可知她想寻求帮助,ask for help符合题意,故选A。
【2】题意:有多少人劝梅女士说实话?
考查细节理解。根据Butterfly, Tom和Roger的回复可知,他们三人都建议梅女士说实话,故选C。
【3】题意:我们能从Male T的建议中了解到什么?
考查句意理解。根据Male T “You should learn from insects—when they try to cross a wall, they fall down again and again until at some time they get success你应该向昆虫学习——当它们试图穿过一堵墙时,它们一次又一次地摔倒,直到有一天它们成功了”可知,成功来源于一次次的失败,Failure is the mother of success(失败是成功之母)符合文意,故选C。
【题目】 WeChat, a China's most-used app, which has nearly a billion users, wants to make itself even more popular by allowing people to find and play games inside the messaging app. Nowadays playing games online is very common, especially among young people and teenagers.
However, online games if misused (滥用的) can have very bad effects on human beings, such as eye sore, back pain and headache. Is there a healthy, funny and practical game?
Yes!
There it is!
![]()
BrainBox World
Play together· Learn together
Our original BrainBox, designed for you to play with families or friends, will help improve observation and memory skills as well as knowledge of the world we live in. Regularly updated, each country card features capitals, flags and borders, as well as iconic (形象的) and cultural images (图像). Now translated into 24 languages, BrainBox World is a classic family game and a British success story, created and developed in High Wycombe, Buckinghamshire. | |
Why buy a BrainBox Game? *They are fun to play. *Made from recyclable materials. *Multi-levels mean that adults and children can play together. Contents 71 Cards 1 Rules card 1 Sand timer 1 Dice
| How to play: Aim of the game: Be the player with the most cards after ten minutes. Enjoy yourself, for 2 or more players. 1. Take a card from the BrainBox and turn the timerover. 2. Answer the appropriate questions. 3. If correct, you keep the card. Remember, all the answers to the questions are on the picture side of the cards, so look carefully! |
【1】The most-used app in China is ________ according to the passage.
A.QQB.WeChatC.YouTubeD.AliPay
【2】There are bad effects of playing online games EXCEPT ________.
A.eye soreB.back painC.headacheD.toothache
【3】The BrainBox World Game is created in ________.
A.AmericaB.ChinaC.EnglandD.France
【4】If you buy a BrainBox, you will get ________.
A.a sand timerB.some flagsC.two dicesD.an app
【5】This passage is most probably from ________.
A.a novelB.a storybookC.a comicD.a magazine
【题目】 Inventions make the world better, smarter and a little more fun.
| The folding bike helmet (头盔) People hate to wear a helmet because it's thick and heavy. Morpher is a bike helmet made from plastics. It is just as strong as the traditional ones, but flexible(灵活的) enough to fold almost totally flat. Also it is much easier to carry. |
| Shoes that tie themselves After we see the movie Back to the Future, almost everyone wants a pair of self-tying shoes. Now, thanks to Nike, the shoe dream comes true. When you press a button, the shoes can tie themselves. |
| The smart alarm clock-Hello Sense An alarm clock, called Hello Sense, can improve your sleep. It can control the temperature, light and even air quality in your bedroom to help you have a perfect sleep environment. And it can record your sleep cycles. |
| Sweet potatoes that could save lives The lack (缺乏) of vitamin A can cause blindness and many other illnesses for illnesses. In sub-Saharan Africa, plant experts are helping them grow a kind of new sweet potatoes. These potatoes can help them fight against some illnesses. |
【1】What is Morpher like ?
A.It is made from plasticsB.It can tie itself.
C.It can control the temperatureD.It can cause blindness
【2】What do you want to do after seeing the movie Back to the Future?
A.To wear a helmetB.To buy a pair of self- tying shoes.
C.To go to sleep earlier.D.To grow a new kind of sweet potatoes.
【3】The smart alarm clock can NOT?
A.improve your sleepB.record your sleep cycles
C.make your dream come trueD.control the temperature in the bedroom
【4】______ can help people fight against some illnesses.
A.The folding bike helmetB.Sweet potatoes
C.The smart alarm clockD.Shoes that tie themselves