题目内容

【题目】 Today Newtown is a very clean place. Many years ago, however, there were millions of rats(老鼠) in Newtown. They attacked the cats and dogs. Sometimes a great number of them knocked down a man or woman walking home at night. The rats were very large and they harmed many people.

The Government(政府) ordered everybody to kill rats. Most people were very lazy, so they did not kill them. Then the Government promised to pay some money for each dead rat. That made people very happy. A Government officer put all the dead rats in a big pile. Sometimes a man brought hundreds in a day.

After two weeks there were not many rats in the city, but people still brought rats to the Government officer. The Government officer thought that people were stealing dead rats from the pile. He ordered his men to dig a deep hole and put the rats in it. Soon there were no more rats, and the Government did not pay any more money.

1According to (根据) the passage, which of the following is true?

A.In Newtown, anyone who was riding home at night could be knocked down by rats

B.In Newtown, anyone who was at home at night could be knocked could be knocked down by rats

C.In Newtown, anyone who was going home on foot at night could be knocked down by rats

D.No matter when the people in Newtown were walking home, they could be knocked down by rats

2Why were the people stealing the rats from the pile?

A.Because they thought the dead rats should be put in a deep hole

B.Because they thought it was a good way to get more money from the Government

C.Because they thought they were not lazy

D.Because they thought they were all poor and were forced to do so

3Which of the following is the correct one?

A.The officer ordered his men to dig a deep hole and put the dead rats in it just only to save money for the Government

B.Soon the Government did not pay any more money, and there were no more rats

C.The officer wanted to teach the lazy people a lesson, so he ordered his men to put the dead rats in deep hole

D.The officer and his men put the dead rats in a deep hole in order to prevent the dead rats from being stolen and get rid of all the rats in the city

4The best title(标题) for this passage should be .

A.How Newtown became a very clean place

B.How the people in Newtown became rich

C.How to dill rats in a city

D.Newtown---a rat city

【答案】

1C

2B

3D

4A

【解析】

本文介绍了纽镇以前有很多老鼠,政府答应人们给每一个死老鼠付钱。然后把死老鼠埋到一个坑里。今天,纽镇变得干净了。

1推理判断题。根据Sometimes a great number of them knocked down a man or woman walking home at night.可知,在纽镇,在晚上,老鼠会撞倒在路上步行的人,故选C

2推理判断题。根据Then the Government promised to pay some money for each dead rat.The Government officer thought that people were stealing dead rats from the pile.可知,很多人从大堆上偷老鼠,是因为政府答应为死老鼠付钱,因此有人偷死老鼠,是为了赚钱,故选B

3推理判断题。根据The Government officer thought that people were stealing dead rats from the pile. He ordered his men to dig a deep hole and put the rats in it. Soon there were no more rats, and the Government did not pay any more money.可知,那个官员和他的人挖了一个洞,把老鼠放进去,是为了防止人们偷老鼠,因此除去了城市里的老鼠。故选D

4标题归纳题。根据Today Newtown is a very clean place. Many years ago, however, there were millions of rats(老鼠) in Newtown.可知,本文介绍了纽镇以前有很多老鼠,现在变得干净了,因此标题应为“纽镇如何变得干净了”。故选A

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据Then the Government promised to pay some money for each dead rat.The Government officer thought that people were stealing dead rats from the pile.可知,很多人从大堆上偷老鼠,是因为政府答应为死老鼠付钱,因此这些人偷死老鼠,是为了赚钱,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】Chi Li is one of the bestknown Chinese writers. She was __________ in the 1950s. __________ 19, Chi entered a medical college in 1976. After she graduated, she __________ as a doctor at a hospital in Wuhan. As she loved _________ much more, she __________to Wuhan University to study Chinese language and literature __________1983. She chose __________ as her profession(专业).

During the 1980s, Chi wrote many works full __________ love. In the 1990s, her works, such as Apart From Love and The Sun Was Born, were __________lives of young people and everyday problems. Since 2003, Chi has __________ a higher level in her works. And many of her novels have received a __________ honor. Life Show is one of her representative(有代表性的) works and __________ has been translated into many languages. The __________ shows the real life of a common woman in Wuhan.

Chi says, “Writers don't need to be anyone, _________ they should be able to understand everyone. ”So she often travels __________to get a feel of how the world is and tries to understand people from all social strata(阶层).

1A. bear B. live C. born D. lived

2A. At the age of B. At the moment C. In the beginning D. In the end

3A. became B. worked C. enjoyed D. become

4A. medicine B. travelling C. literature D. travel

5A. go B. gone C. goes D. went

6A. on B. for C. since D. in

7A. teaching B. writing C. nursing D. reading

8A. with B. for C. in D. of

9A. over B. under C. about D. on

10A. reached B. arrived C. went D. reach

11A. great B. nice C. bad D. good

12A. she B. they C. it D. them

13A. picture B. story C. newspaper D. play

14A. or B. till C. but D. and

15A. alone B. lonely C. single D. double

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网