题目内容
【题目】 Most doctors agree that reducing salt is very important for people's health. Studies have found that a small reduction in the amount of salt we eat would cause people with high blood pressure to have 14% fewer stroke(中风)deaths and 9% fewer heart attack deaths, while people with normal blood pressure would be 6% less likely to die of smoke and 4% less likely to die of a heart attack.
So if you're ready to protect your body and reduce your salt intake, here are a few simple things you can do. First, ditch fast food completely from your dict. Often, one fast food meal will contain all the salt you need for a whole day! Eat less salt by going for more home-made meals instead of visiting McDonalds.
And when you're cooking at home try using other seasonings(调味料)instead of salt. Garlic, onion and pepper are just some of the things that can easily replace it. You'll be delightfully surprised at the results.
Finally keep away from processed meats. Sausage, ham, and hot dogs are usually packed with salt----much more than your body needs. Choose healthier, fresh meats instead.
It's not easy to cut salt from your diet. Not only are we made to enjoy the taste of salt, but salt is added in huge quantities to almost all our foods. But, if you take simple, one-at-a-time steps to reduce the amount of salt you put in your body, you can protect your health in the years to come.
【1】In Paragraph 1, the writer uses __________ to support his idea.
A.storyB.factC.adviceD.picture
【2】As used in the article, the underlined word "ditch" in Paragraph 2 is closest in meaning to __________.
A.receiveB.revisitC.removeD.review
【3】The underlined word "it" in Paragraph 3 refers to(指的是)_________.
A.saltB.garlicC.dishD.a meal
【4】Which of the following way can reduce the salt intake(摄入)?
A.Go to fast food restaurant only once a week.
B.Get away from the food you like such as ham and hot dogs.
C.When you make home-made food, just put some processed meat.
D.Try to eat garlic every day.
【5】What is the main purpose of this article?
A.To list the foods which are most dangerous to cat.
B.To review research on the effects of salt on health.
C.To advise readers on ways to reduce salt in their diet.
D.To war about the result of eating too much salt.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】B
【5】C
【解析】
这是一篇健康环保类阅读,主要介绍大多数医生都同意减少食盐对人体健康非常重要。所以你要保护你的身体和减少食盐摄入量。作者列举了一些减少食盐摄入量的建议。
【1】细节理解题。根据第一段Studies have found that a small reduction in the amount of salt we eat would cause people with high blood pressure to have 14% fewer stroke(中风) deaths and 9% fewer heart attack deaths研究发现,我们摄入的盐量的减少会导致高血压患者中风死亡率降低14%,心脏病死亡人数减少9%。可知,作者使用实例来支持他的观点。故答案为B。
【2】词意猜测题。句意"首先,把快餐完全从你的饮食中___ "。根据下一句Often, one fast food meal will contain all the salt you need for a whole day!通常,一顿快餐会包含你一整天所需要的盐!可知,为了减少盐量的摄入,应该是"移除"。故答案为C。
【3】词意猜测题。句意"大蒜、洋葱和胡椒只是一些能很容易取代它的东西"。根据上一句And when you're cooking at home try using other seasonings(调味料)instead of salt当你在家做饭的时候,尝试用其他调味料代替盐。可知,it代指盐。故答案为A。
【4】细节理解题。根据倒数第三行Finally keep away from processed meats. Sausage, ham, and hot dogs are usually packed with salt----much more than your body needs.最后远离加工肉、香肠、火腿和热狗通常都是携带盐的,比你身体所需要的要多。可知,减少食盐摄入量,要远离你喜欢的食物,如火腿和热狗。故答案为B。
【5】细节理解题。根据第二段第一句So if you're ready to protect your body and reduce your salt intake, here are a few simple things you can do所以如果你准备好保护你的身体并减少食盐摄入量,这里有一些简单的事情你可以做。可知,主要目的是建议读者在他们的日常生活中减少食盐的方法。选C。
阅读理解题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解。还要注意细节的理解,从细节中找答案。另外通读全文,比较完整地理解整篇文章的意思。然后根据所给问题,选择正确选项完成试题。