题目内容

【题目】 Many Chinese students think American students enjoy more freedom than them at school.But American schools also have their rules.If the students break the rules, they will get punishment, too.

On the first day of a new term,128 students of Morton High School were sent home for wearing the wrong clothes.There are altogether 1,200 students in the school.Usually only 20 students break the school dress rule every day.So the headmaster Theresa Mayerik said it was the worst new term she had ever seen.

At Morton High School, students' favourite clothing such as baggy(宽大的) trousers, lownecked shirts and tank tops(紧身短背心) are not allowed in classrooms.Some students think they have the right to choose what to wearbut the headmaster doesn't think so.“I'd be supportive if half of the students were sent home, because 99% will get the message that our school is for education.”“Freedom” does not mean “free of restrictions”That is to saythere is no total freedom in the worldno matter in the US or in China.

1Many Chinese students think that ____.

A. American students are very free at school

B. American students are not so clever as them

C. American students don't love their school at all

D. American students are very busy at school

2128 students of Morton High School were sent home for ____.

A. not finishing their homeworkB. being late for school

C. not wearing the right clothesD. wearing uniforms

3Some students in Morton High School think that they have the right to ____.

A. decide when to go to schoolB. choose what to wear

C. eat and drink in classD. arrive late

4What does the underlined word “supportive” mean in Chinese?

A. 高兴的B. 支持的

C. 害怕的D. 满意的

5What's the writer's attitude to the school dress rule?

A. Agree.B. Disagree.

C. Not sure.D. We don't know.

【答案】

1A

2C

3B

4B

5A

【解析】

文章主要驳斥了许多中国学生认为美国学生比自己在校期间有更多的自由的观点,以Morton High School为例,说明美国的学校也有严格的校规,向读者说明了自由不是没有任何限制的这个道理。

1细节理解题。根据Many Chinese students think American students enjoy more freedom than them at school.可知是认为美国学生是自由的;故选A

2细节理解题。根据128 students of Morton High School were sent home for wearing the wrong clothes.可知是因为没穿合适的衣服;故选C

3细节理解题。根据Some students think they have the right to choose what to wear可知是有权利选择穿什么;故选B

4词义猜测题。根据because 99% will get the message that our school is for education.可知是学校为了教育,所有校长是支持的;故选B

5细节理解题。根据Freedom” does not mean “free of restrictions”That is to saythere is no total freedom in the worldno matter in the US or in China可知作者的态度是赞同;故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】Lisa, 6, used to argue with her mum about everything. One day, after an hour of arguing, Lisa said, "Mum, you never let me make decisions. You always decide what we are going to eat or where we are going to go. "

The next day her mum called, "Lisa, you can decide what you are going to eat. I'll cook whatever you want, but you have to eat up whatever you ask for. " A big smile spread across Lisa's face. "Okay. I'd like bacon, sausages, toast, eggs and chocolate milk. "

Lisa liked this. She ate the bacon, sausages and toast, but when she finished her first egg, she was full. Lisa forced herself to eat up and then she walked to school. When she got to school, her stomach hurt, but by the time she was ready to go home, she had been back to normal.

"Mum, I'd like steak, pie, peas, bread and butter and chocolate cake for supper. " As her mum made supper, she started smiling, knowing it wouldn't be much longer before Lisa learned her lesson. Lisa had no problem finishing the steak, pie, peas, bread and butter, but when she started eating the chocolate cake, she felt very full. That night she had a stomachache. She was up all night crying and felt very sick.

The next morning she went to her mum, "Mum, I don't want to make all the choices any more. I want you to pick what we'll have for dinner in the future. "

Satisfied that Lisa had learned her lesson, her morn replied, "You can pick what to eat once a week, but don't ask for too much, all right?"

From then on, Lisa didn't argue with her mum that much, and her mum let her make more decisions. They were both much happier this way.

1Lisa and her mum argued for __________ one day.

A. six hours B. the whole day

C. one hour D. the whole morning

2What did Lisa have for breakfast?

A. Pie, peas, bread, butter and chocolate milk.

B. Bacon, sausages, toast, eggs and chocolate milk.

C. Bacon, sausages, toast, butter and chocolate cake.

D. Pie, peas, steak, bread and butter and chocolate cake.

3Lisa felt __________ that night.

A. satisfied B. happy C. full D. sick

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网