题目内容
【题目】 Many Chinese students think American students enjoy more freedom than them at school.But American schools also have their rules.If the students break the rules, they will get punishment, too.
On the first day of a new term,128 students of Morton High School were sent home for wearing the wrong clothes.There are altogether 1,200 students in the school.Usually only 20 students break the school dress rule every day.So the headmaster Theresa Mayerik said it was the worst new term she had ever seen.
At Morton High School, students' favourite clothing such as baggy(宽大的) trousers, low-necked shirts and tank tops(紧身短背心) are not allowed in classrooms.Some students think they have the right to choose what to wear,but the headmaster doesn't think so.“I'd be supportive if half of the students were sent home, because 99% will get the message that our school is for education.”“Freedom” does not mean “free of restrictions”.That is to say,there is no total freedom in the world,no matter in the US or in China.
【1】Many Chinese students think that ____.
A. American students are very free at school
B. American students are not so clever as them
C. American students don't love their school at all
D. American students are very busy at school
【2】128 students of Morton High School were sent home for ____.
A. not finishing their homeworkB. being late for school
C. not wearing the right clothesD. wearing uniforms
【3】Some students in Morton High School think that they have the right to ____.
A. decide when to go to schoolB. choose what to wear
C. eat and drink in classD. arrive late
【4】What does the underlined word “supportive” mean in Chinese?
A. “高兴的”.B. “支持的”.
C. “害怕的”.D. “满意的”.
【5】What's the writer's attitude to the school dress rule?
A. Agree.B. Disagree.
C. Not sure.D. We don't know.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】B
【5】A
【解析】
文章主要驳斥了许多中国学生认为美国学生比自己在校期间有更多的自由的观点,以Morton High School为例,说明美国的学校也有严格的校规,向读者说明了“自由不是没有任何限制”的这个道理。
【1】细节理解题。根据Many Chinese students think American students enjoy more freedom than them at school.可知是认为美国学生是自由的;故选A。
【2】细节理解题。根据128 students of Morton High School were sent home for wearing the wrong clothes.可知是因为没穿合适的衣服;故选C。
【3】细节理解题。根据Some students think they have the right to choose what to wear可知是有权利选择穿什么;故选B。
【4】词义猜测题。根据because 99% will get the message that our school is for education.可知是学校为了教育,所有校长是支持的;故选B。
【5】细节理解题。根据Freedom” does not mean “free of restrictions”.That is to say,there is no total freedom in the world,no matter in the US or in China可知作者的态度是赞同;故选A。