题目内容

【题目】

With schools closed and restrictions(限制)on public activities, it can be a difficult time for young people, who suddenly can't spend time with their friends and family in person.

However, the situation has already led to some creative ways of using technology to keep in touch with those people, from video calls and group chats (聊天)to online games. Experts say that young people might find the social restrictions on seeing their friends in real life stressful, which is why technology can be helpful.

"Keeping relationships is very important for health," says Dr Amanda Gummer, creator of Dr Gummer's Good Play Guide. She adds that this is more important the older you get. "Not maintaining these friendships can make it more difficult for you to get back into school when the time comes," she says. Chezy Kennedy, from a training program called Confident Kids, agrees. "Staying connected to those we care about is even more important now than ever before," she says. "We can suddenly feel quite lonely. "

Messaging apps and video calls are good for checking in with friends, or organizing group chats to keep in touch. "Video chats are a great way to keep connected with your wider friendship group," says Gummer.

Experts agree that there are plenty of ways to be creative with video chats besides talking to friends. Gummer suggests, “A virtual(虚拟的)film-and-pizza night can work well.”

Sharna Jackson, an expert on young people and technology, has lots of ideas too. She suggests taking turns to teach friends something you're really good at- such as painting and drawing, perhaps. She also thinks that online games, including Fortnite and Minecraft, can play a really good role.

"It's good to play together. It's social, there's problem-solving and turn-taking, and it helps you develop different skills," she says.

1According to the passage, young people will when they can't stay with friends.

A.be afraid of growing upB.fail to pass the exams

C.experience a hard timeD.refuse to go to school

2The underlined word "maintaining" probably means" ".

A.controllingB.endingC.checkingD.keeping

3The passage mentions the following ways of keeping in touch EXCEPT .

A.talking to friends on the InternetB.playing online games

C.producing online videos togetherD.teaching friends online

4What's the best title for the passage?

A.Away from friendsB.Together with technology

C.Alone at homeD.Back to school

【答案】

1C

2D

3C

4B

【解析】

本文介绍了由于学校的关闭和公共场所活动的限制,年轻人经历了一些困难的时期。一些网络技术能帮助年轻人保持联系。

1

细节理解题。根据“it can be a difficult time for young people, who suddenly can't spend time with their friends and family in person. 可知,年轻人不能跟朋友待在一起时,他们会经历困难时期。故选C

2

词义猜测题。controlling控制,ending结束,checking检查,keeping保持。根据前文的 Keeping relationships is very important for health”可知,此处表示“不保持这些友谊会使得返回学校后变得困难”,maintain =keep“保持”,故选D

3

推理判断题。根据“Experts agree that there are plenty of ways to be creative with video chats besides talking to friends.”可知,为了保持联系,可以和朋友在网上聊天,因此A项正确。根据“She also thinks that online games, including Fortnite and Minecraft, can play a really good role.”可知,为了保持联系可以玩网上游戏,因此B项正确。根据“Messaging apps and video calls are good for checking in with friends, or organizing group chats to keep in touch.”可知,为了保持联系,可以进行视频电话或者群聊。因此C项不正确。根据“She suggests taking turns to teach friends something you're really good at- such as painting and drawing, perhaps.”可知,为了保持联系,可以在网上教朋友一些东西,因此D项正确。故选C

4

标题归纳题。根据“Experts say that young people might find the social restrictions on seeing their friends in real life stressful, which is why technology can be helpful.”和“Messaging apps and video calls are good for checking in with friends, or organizing group chats to keep in touch.”可知,本文是关于运用网络技术使年轻人保持联系,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Hello, readers and friends. My name is Xin Xiaowei. I’m very happy to be here and to introduce myself to you.

I’m a 3D AI-powered news anchor(主播), the world’s first one. Born in China on May 21, 2020, I was developed by the search engine Sogou and Xinhua News Agency. You may already be able to guess who I look like. But let me tell you anyway! I was modeled after Zhao Wanwei, a real-life reporter for the news agency.

Like my dear workmates, I can accompany you 24 hours a day, 365 days a year. I can also be endlessly copied and presented at different scenes to bring you the news. But as a 3D anchor, I’m a little different from them. For example, I can broadcast news more naturally and smoothly. More interestingly, I am also able to change my clothes and hairstyles based on various scenarios.

1What is the reading material mainly about?

A.A 3D AI-powered news anchor.B.The development of digital news anchors.

C.The true life of a news reporter.D.The way to be a powerful anchor in China.

2In which section can we read the news?

A.School Zone.B.Star Stories.C.Reading Fun.D.Hot News.

3Where does the photo come from?

A.Sogou.B.Teens.C.Xinhua.D.China Daily.

4Xin Xiaowei was invented by_________.

A.some great real-life reportersB.Zhao Wanwei

C.Sogou and Xinhua News AgencyD.an AI scientist

5What is the biggest difference between Zhao Wanwei and Xin Xiaowei?

A.Xin Xiaowei looks more beautiful and smarter.

B.Xin Xiaowei can accompany us all the year round.

C.Zhao Wanwei can wear different clothes in different scenarios.

D.Zhao Wanwei can broadcast news more naturally and smoothly.

【题目】

films in Feiyang Cinema this week

A WORLD WITHOUT TYHIEVES
Chinese film (2004)
Dircected (导演) by Feng Xiaogang
Mainly acted by Liu Dehua, Liu Ruoying,
Ge You,Li Bingbing From Monday to Wednesday, at 8 : 00 p. m.
Ticket Price:RMB35

KUNGFU HUSTLE
Chinese Hong Kong film (2004)
Directed by Zhou Xingchi
Mainly acted by Zhou Xingchi,Yuan Hua, Liang Xiaolong
From Wednesday to Friday, at 8 : 00 p. m.
Ticket price:RMB40

Films In Feiyang Cinema This Week

HAPPY POTTER (III)

American film (2004)

Directed by Alfonso Cuaron

Mainly acted by Daniel Radcliffe, Rupert Grint. Emma Waston

From Friday to

Sunday,at 7 : 30 p. m. ? Ticket Price: RMB30 (Half on Sunday for children)

TROY

American film (2004)

Directed by Wolfgang Peters-en

Mainly acted by

Julian Glover, Brian Cox, Nathan Jones, Adoni Maropis

From Tuesday to Thursday, at 8 : 00 p. m.

Ticket Price:RMB45

1You can see________foreign films in Feiyang Cinema this week.

A.oneB.twoC.threeD.four

2If you want to see the film which was directed by Feng Xiaogang, go to the cinema on________.

A.MondayB.ThursdayC.FridayD.Saturday

3Children can pay only _____ when they want to see a film on Sunday.

A.5B.10C.15D.20

4You can see the film________on Saturday.

A.TroyB.Harry PotterC.A World Without ThievesD.Kungfu Hustle

5Which of the following is TRUE?

A.All the films start after 8 o’clock in the evening.

B.The ticket price of the four films is the same.

C.Liu Dehua acted in the film A WORLD WITHOUT TYHIEVES

D.The four films were released (发行) in the same year.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网