题目内容
【题目】
![]()
It was raining heavily as I was walking up the hill towards the station at six o'clock on Saturday morning.In this early morning there wasn't much traffic and there weren't many people.Just as I was crossing the road near the top of the hill,a car came around the corner.It was traveling very fast.Suddenly it hit a lamp post(路灯柱) and turned over.
I ran to the car to help the driver at once.He was badly hurt and there was a lot of blood on his face.A young woman hurried into the station and phoned for an ambulance(救护车) while I was taking care of the driver.Many people came to see what happened.A policeman arrived a few minutes later and asked me a lot of questions about the accident.After a while,the ambulance arrived and the driver was sent to the hospital.
On Monday morning I went to the hospital to see the man.The doctor told me that he was much better,and he would leave the hospital after a few days' rest.
【1】Where did the accident happen?
A. Near the school. B. Near the top of the hill.
C. In the school. D. Near the hospital.
【2】What happened to the driver?
A. He drove the car very well. B. His car hit a lamp post.
C. His car turned over. D. Both B and C.
【3】Who hurried into the station and phoned for an ambulance?
A. The writer. B. A policeman.
C. Some people. D. A young woman.
【4】What did the policeman do?
A. He took the driver away.
B. He sent the driver to the hospital.
C. He asked the writer a lot of questions.
D. He phoned for an ambulance.
【5】Was the driver dead at last?
A. Yes,he wasn't. B. No,he was.
C. Yes,he was. D. No,he wasn't.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】D
【4】C
【5】D
【解析】这篇短文讲述的是作者在步行去山顶的路上,看到了一起交通事故,一辆汽车撞到了路灯柱上,翻车了,司机受了重伤。他去照顾司机,另外一名女士打电话叫救护车,他们共同救了这个司机。
【1】细节理解题。根据短文中Just as I was crossing the road near the top of the hill, a car came around the corner.可知,短文中讲述的这件事发生在靠近山顶的路上,故应选B。
【2】细节理解题。根据短文第一段中Just as I was crossing the road near the top of the hill, a car came around the corner. It was traveling very fast. Suddenly it hit a lamp post(路灯柱) and turned over.可知,一辆汽车撞到了路灯柱上,翻车了。由此可知应选D。
【3】细节理解题。根据短文中A young woman hurried into the station and phoned for an ambulance(救护车) while I was taking care of the driver可知,在作者照顾那名司机的时候,一个年轻的女士急忙去车站,打电话叫救护车。由此可知应选D。
【4】细节理解题。根据短文中A policeman arrived a few minutes later and asked me a lot of questions about the accident.可知,警察来了之后,问了作者很多问题。故应选C。
【5】细节理解题。根据短文最后一段On Monday morning I went to the hospital to see the man. The doctor told me that he was much better, and he would leave the hospital after a few days' rest可知,那名司机被送到了医院,作者去医院看他,他已经好多了,几天后就可以出院了。由此可知司机并没有死,故选D。