题目内容
【题目】 A
I was driving after school on Monday from Dublin to Drogheda and on my way home, I saw a wallet lying on the roadside. I thought the wallet must belong to the driver in front of me, because he had smoked there. I sounded the horn twice but he didn’t hear. So I stopped and picked up the wallet. I checked the wallet to see if I could get any phone number to call. I found and called two numbers but I was told they were wrong numbers.
Later, I found a driving license and decided to drive to his house in Termonfeckin according to the address on the license. It is a 30-minute drive away from Drogheda. When I got to his house, I saw his wife and the first thing she asked was if I had found a wallet. I started smiling and said yes. The lady was really happy and called her husband. He ran to us at the gate and welcomed me to their house. After giving the wallet to him, he checked to see whether everything was inside. They offered me 20 dollars for gasoline(汽油) but I refused.
【1】What was the writer doing when he saw the wallet?
A.He was driving a car.B.He was smoking on the roadside.
C.He was checking the wallet.
【2】Why couldn’t the writer call up the driver?
A.Because he didn’t know the phone number of the driver.
B.Because the wallet didn’t belong to the driver.
C.Because he wanted to give the wallet to his wife.
【3】How long did the writer spend driving to the driver’s house?
A.For an hour.B.For half an hour.C.For an hour and a half.
【4】What did the driver’s wife do when she saw the writer at first?
A.She checked to see whether everything was inside.
B.She offered the writer 20 dollars for gasoline.
C.She asked if the writer had found a wallet.
【5】Which of the following is NOT TRUE according to the passage?
A.The writer drove to the house of the owner of the wallet.
B.The writer accepted the money the driver offered him.
C.The writer was a warm-hearted person.
【答案】
【1】A
【2】A
【3】B
【4】C
【5】B
【解析】
文章大意:作者周一放学后开车从都柏林到德洛赫达回家的路 上,看到路边有一个钱包。 他认为是前面的司机的,因为他在那儿抽烟。对他喊了两次,但他没听见。作者停下来,拿起钱包。找到并打了两个号码,但他们告诉我他们打错了。后来通过一张驾驶执照开车去失主的家。距德洛赫达30分钟车程。到他家的时候,他的妻子,问的第一件事是否找到了一个钱包。他们给作者20美元买汽油,但他拒绝了。
【1】细节理解题。由I was driving after school on Monday from Dublin to Drogheda and on my way home, I saw a wallet lying on the roadside. 可知作者看到地上的钱包时,正在开车,故选A。
【2】推理判断题。由I thought the wallet must belong to the driver in front of me, because he had smoked there. I shouted to him twice but he didn't hear.可以推知作者不认识那个司机,不可能有他的电话号码,所以不能给他打电话,故选A。
【3】细节理解题。由It is a 30-minute drive away from Drogheda.可知到那个司机家要用三十分钟,故选B。
【4】细节理解题。由saw his wife and the first thing she asked was if I had found a wallet.可知司机妻子一见到作者就问是否见到钱包,故选C。
【5】细节理解题。根据When I got to his house, I saw his wife and the first thing she asked was if I had found a wallet.可知选项A符合文章内容;由They offered me 20 dollars for gasoline(汽油) but I refused.可知作者没有接受他们的汽油钱,不符文章内容;根据… decided to drive to his house in Termonfeckin according to the address on the license. It is a 30-minute drive away from Drogheda.可以推知作者是个热心肠的人。结合题干和综上所述,故选B。