题目内容

【题目】A summer trip

How did you spend your summer vacation last month?I'd like to tell you what happened to me during my vacation.

My parents planned a relaxing trip. We didn't need to worry about our work and studies. On the first day, before we started out for Shanghai, we saw on TV that the traffic was heavy. So we decided not to drive our car but to take the bullet train (高速火车) to Shanghai. It was the first time that I had ridden on the bullet train.

On the way, an American girl sat next to me and I talked to her. She told me that she came here for a short stay—her father came to China on business. In one year he would go back to his company in the US.“How are you getting along here?”I asked.“Pretty well. I enjoy the life here and the people are friendly,”she said. With new friends around, she still missed her friends in the US very much.“It doesn't matter. I could always connect with them by writing letters, emails or making phone calls,”she said with a sweet smile.

I really envied (羡慕) her for her chance to go through life in different cultures.

根据短文内容,判断下列句子的正 (T) (F) 。

1The writer went to Shanghai by car.

2It was the writer's first time to take the bullet train.

3The American girl enjoyed her life in China.

4The American girl had no friends in the US.

5The American girl and the writer were good friends.

【答案】

1F

2T

3T

4F

5F

【解析】

文章讲述作者和父母坐高铁去上海旅游,在火车上遇到一个美国女孩的故事。

1根据So we decided not to drive our car but to take the bullet train (高速火车) to Shanghai.可知是坐高铁;故选F

2根据It was the first time that I had ridden on the bullet train.可知是第一次乘高铁;故选T

3根据Pretty well. I enjoy the life here and the people are friendly,”she said.可知美国女孩喜欢在中国的生活;故选T

4根据she still missed her friends in the US very much.可知他在美国有朋友;故选F

5根据On the way, an American girl sat next to me and I talked to her.可知作者和这个美国女孩是偶遇,不是朋友;故选F

练习册系列答案
相关题目

【题目】Do you enjoy reading? Here readers of your age from all over the United States recommend great books for you to read:

My favorite book is Don’t Die, My Love by Lurlene McDaniel. I love all her books, but this was the first one I read and I have to say, it is by far my favorite. It doesn’t end like other books, and I cried while reading.

I think Nancy Drew is great! Nancy is a detective who has many wonderful ideas! I love it because it’s a book from when my grandma was my age, and I can share the fun with her!

I highly recommend Skinny Bones by Barbara Park. It is funny, so please add it on your book list. You don’t want to miss out funny stories!

I would suggest______ by Judy Blume. It is based on real things that happened to Judy Blume. It is about a girl, Alice, who meets some girls at a new state(情景). They become friends, make a club and meet once a week. They stop after two weeks because they all like a boy in their class and put him as number one. I think every girl should read this because it is about our growing up.

I read a book called Neela: Victory Song and it was so good I read it twice! It takes place in India in 1936 and this 12-year-old girl named Neela tries to save her father! It has lots of history in it! I also learned a lot about different cultures! The author’s name is Chitra Banerjee Divakaruni.

【1】According to the reader, Skinny Bones can be described as a ________ story.

A. sad B. history C. funny D. detective

【2】From which book can we learn different cultures?

A. Skinny Bones. B. Nancy Drew.

C. Don’t Die, My Love. D. Neela: Victory Song.

【3Who is most probably an Indian author?

A. Judy Blume. B. Barbara Park.

C. Chitra Banerjee Divakaruni. D. Lurlene McDaniel.

【4The best name of the 4th book is ________.

A. My Secret B. Growing Trouble

C. Three Friends D. Alice Learns a Lesson

【5】Which is TRUE about Nancy Drew?

A. It doesn’t have a common ending like other books.

B. It’s based on real things that happened to the author.

C. It’s about a12-year-old girl who tries to save her father.

D. Both the reader and the reader’s grandma love this book.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网