题目内容

【题目】阅读短文内容,从方框中选出五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整正确。

The Silk Road is the name of different roads that long ago connected Europe, Africa and Asia. 1. Scientists believe people began to travel. The Silk Road about 3000 years ago. By the time the Chinese silk trade became important in the world. The Silk Road covered almost 6500 kilometers. It went from Rome to China, which is from the West to the Far East.

More Chinese travelled along The Silk Road to carry silk, of course. They also carried and traded other things like spices (香料), cloth, jewels and gold.

2.

It is said that Roman soldiers who lost a war through central Asia.3. Some of these Romans married local Chinese women and a new tribe (部落) was started.

During its busiest period, the Silk Road allowed people from many different cultures and countries to meet each other and mix.4. It included people and trading goods from different areas. All these people traveled the Silk Road. And they shared goods, stories, languages and cultures.

5, but now they are crossed by trains instead of camels and horses. There is even silk route (路线) museum in Jiuquan in China. It has over 35,000 objects from all along the Silk Road. In this way, China protects the history of many countries and peoples.

A.Along and around these ancient path, has a fascinating and mysterious story

B.The Silk Road allowed the sharing of valuable things and new ideas

C.People reached these different places along these roads

D.In modern times, the old Silk routes are still used

E.They decided to live somewhere near the ancient Chinese villages

【答案】

1C

2A

3E

4B

5D

【解析】

本文介绍了丝绸之路是中国和地中海国家之间的重要的商贸路线,起源于西汉时期,已经有3000多年的历史了.现在中国正在建设“一带一路”,且正在变成现实。

1句意:人们沿着这些道路到达了这些不同的地方。

根据文章的理解及后句Scientists believe people began to travel The Silk Road about 3000 years ago.科学家认为,人们大约在3000年前就开始了丝绸之路的旅行。可知这里说的是可以沿着这条路旅行,故选C

2句意:沿着这些古老的小径,有一个迷人而神秘的故事。

根据后文It is said that Roman soldiers who lost a war through central Asia.据说罗马士兵在中亚地区的战争中失败了。可知,前句说的是有一个神秘的故事,故选A

3句意:他们决定住在中国古村落附近。

根据后文Some of these Romans married local Chinese women and a new tribe (部落) was started.其中一些罗马人娶了当地的中国妇女,并建立了一个新的部落。可知这里说的是他们住在古村落附近,故选E

4句意:丝绸之路允许分享有价值的东西和新思想。

根据后文It included people and trading goods from different areas. All these people traveled the Silk Road. And they shared goods, stories, languages and cultures.它包括来自不同地区的人和货物贸易。所有这些人都走丝绸之路。他们分享商品、故事、语言和文化。可知他们分享有价值的东西和新的思想,故选B

5句意:在近代,旧的丝绸之路仍在使用。

根据后句but now they are crossed by trains instead of camels and horses.但现在它们乘坐火车而不是骆驼和马穿过。可知这里指的是旧的丝绸之路还在使用,故选D

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网