题目内容

【题目】任务型阅读

Last Friday, Linda and her husband heard loud noises at their windows. Although the fear of gunshots appeared her thoughts, Linda tried to look into. When I managed to sneak in a look, I saw a mixture of eggs, oranges, and such coming at our windows.”
Bravely, Linda decided to face her “enemies”. She always believed that “all strangers are my relatives”, she went outside to see “three cute kids”. Rather than shout at them, Linda tried to connect, “Hey guys, thank you for the oranges. Can I have them so they don't go to waste?” But the kids started to run. Linda walked after them and said, “Wait! Wait! Don't be afraid! I am not going to do anything. I just want to talk. And I can use your oranges.” The kids ran off without looking back.
Linda felt a “sense of motherly connection” after thinking for a while, and she explained “More than forgiveness, it was more like a simple care.”
When Linda ran outside to meet the “dangerous enemy”, it turned out to be a group of 10 and 11 year old children. It helps to see all our enemies as children because they once were children (which is why they often act childishly).It is much easier to see children as basically good or acting out in ways that they “know not what they are doing”.
People don't willingly choose to be cruel, mean, or hateful. They experience things in their lives--often when they are very young--which make them take on the defenses of anger, and scorn Seeing my enemies as child makes me think of the saying, “all attacks are a cry for help”.
Forgiveness can lead to understanding. Understanding plants the seeds for love. We can raise a whole generation of children who have the ability to stand for what all the great wise men have taught us: Love the enemy.
(1)What happened to Linda last Friday?
A.Someone shot at their windows with a gun.
B.Three kids broke into their house to steal egg.
C.Their enemies did something harmful at their house.
D.Some kids threw eggs and oranges at their windows.
(2)How did Linda want to deal with kids?
A.To invite them to eat oranges.
B.To make friends with them.
C.To treat them with cooked eggs.
D.To teach them not to waste food
(3)Which of the following might be the best title for the passage?
A.Seeing all our enemies as children.
B.Keeping your children away from enemies.
C.Turning your children's enemies into friends.
D.Helping children learn to fight with enemies.
(4)What will you do when you face your enemies in your life?

【答案】
(1)D
(2)B
(3)A
(4)①Possible answer: I think I'm brave enough to face it, and I also believe that “all strangers are my relatives.” What's more, enemies can make me be the best person, so I have strong trust in strangers.
【解析】文章大意:本篇文章主要讲通过Linda身上发生的一件事,告诉大家一个道理:理解别人,就会有爱;有爱;世界就会美好。
(1)考查细节理解题。读题干划关键词Last Friday。定位至第一段第一句I saw a mixture of eggs, oranges, and such coming at our windows,再根据下文可知此事为children干的。故选D。
(2)考查细节理解题。根据第一段后半部分 Rather than shout at them, Linda tried to connect, “Hey guys, thank you for the oranges. Can I have them so they don't go to waste?” But the kids started to run. Linda walked after them and said, “Wait! Wait! Don't be afraid! I am not going to do anything. I just want to talk. And I can use your oranges可知Linda想和他们做朋友。故选B。
(3)考查主旨大意题。根据文意,面对小孩的不良行为,我们要感化,而不是大声训斥。由于他们是小孩,故做出了具有孩子气的事情,所以要把敌人看成小孩。他们还不知道是非对错。故选A。
(4)考查推理判断题。根据第一段Although the fear of gunshots appeared her thoughts, Linda tried to look into可知我们要勇敢面对敌人以及“All the strangers are my relatives”,再根据第四段第一句话People don't willingly choose to be cruel, mean, or hateful. They experience things in their lives--often when they are very young--which make them take on the defenses of anger, and scorn Seeing my enemies as child makes me think of the saying, “all attacks are a cry for help”可知对敌人好也会去对自己更好。所以答案是①Possible answer: I think I'm brave enough to face it, and I also believe that “all strangers are my relatives.” What's more, enemies can make me be the best person, so I have strong trust in strangers.

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解 阅读下列短文,选出最佳答案。
C

A science fiction flying car looks like a normal car, but it is an aircraft (飞行器) that anybody can fly directly from any place to another without using roads or runways. Science fiction writers have written about flying cars for a long time. But now flying cars will soon fly out of the world of science fiction into our real world. And the dream of the science fiction writers will soon come true.
The first-known sky car is the FSC-1. The FSC-1 looks like an expensive sports car. You can drive the FSC-1 on the road like a normal car. If you touch a button, its wings and propeller (螺旋桨) fold out and then it can take off, fly and land as an airplane. The owners of the FSC-1 can choose if they want to drive or fly.
Another flying car or sky car is the Moller Skycar M400. Although you can't drive it on the roads, it is small and easy to fly and can take off and land like a helicopter (直升飞机). Urban Aeronautics’ X-Hawk is another type of sky car. It is expected to be available for about $3 million.
Just like any new technology, flying cars have taken a long time to be developed. But some experts think the technology is far from what people imagine when they are sitting in traffic. It still needs to be improved.
(1) kinds of flying cars are mentioned in the passage.
A.Two
B.Three
C.Four
D.Five
(2)The writer thinks that flying cars will be no longer a dream because .
A.science fiction writers’ ideas are stupid
B.they are too expensive to make
C.they will soon be available
D.they are only in science fiction
(3)The FSC-1 can .
A.change itself into a robot
B.move on water like a ship
C.be flown only like an airplane
D.be driven like a car and flown like an airplane
(4)The Moller Skycar is different from the FSC-1 because .
A.it can't fly
B.it can't be driven like a car
C.it is difficult to land
D.it is much more expensive
(5)Some experts think the technology of flying cars is .
A.normal
B.traditional
C.not good enough
D.strange

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网