题目内容

【题目】请阅读下面非连续性文本,按要求完成所给的任务,并将答案写在答题卡相应的位置上。

Do you want to learn more about depression (抑郁) ? The following is used for informational purposes only. It should not be considered as a guide for making medical decisions.

1. Depression happens for many reasons.

While we all try to find happiness, sometimes we still end up feeling low. While most people can control this feeling, low moods (情绪)can stay with some, leading to depression. Depression is a normal reaction to difficult times in life. It is something we all experience sometimes and usually passes quickly. When a person feels sad, however, it affects their daily lives. Many factors (因素), may cause depression.

2. Depression influences people in different ways.

Whether it's losing a loved one, being refused, or going through a breakup, sometimes depression can seem to go on forever.

Signs of Depression

Weight loss or gain

Loss of interest in hobbies

Feeling sad for a long time

Difficulty focusing your attention

Trouble going to sleep or getting too much sleep.

Causes of Depression

Pressure

Drug and alcohol abuse(滥用)

Genetics (遗传因素)

A painful early childhood experience

Loss of a loved one

An illness that lasts a long time

A difficult relationship

No clear reason

3. Depression is treatable.

Depression, even in the most serious cases, can be treated. The earlier treatment begins, the more effective it will be.

Dealing with Depression

Eat well and keep your diet balanced. 尽量少吃垃圾食品

To exercise. Choose a type of exercise that you enjoy. One way is just to go outside and walk for five minutes.

Get enough sleep. This can be the hardest change to make, especially for teenagers.

Find hobbies that calm you down. Just make sure that the way you choose is healthy.

Remember, as the old saying goes: “Laughter is the best medicine.”

1What is depression?

2According to the chart, what might be the key cause of depression for a student whose father died in an accident?

3What sign might a depressed student have while studying?

4Please translate the underlined sentence into English.

5In the passage, the underlined word "This" refers to.

6In your daily life, what might make you feel low? How do you deal with it?

【答案】

1(It is) a normal reaction to difficult times in life.

2Loss of a loved one.

3Difficulty focusing on his/her attention.

4Try to eat less junk food.

5getting enough sleep

6Getting on badly with my classmates. I always ask my parents for their advice.

【解析】

文章是对抑郁的介绍。包括抑郁的原因,抑郁的症状以及抑郁的治疗方式等。

1

根据文中Depression is a normal reaction to difficult times in life. 抑郁是对生活困难时期的正常反应。可知答案,故答案为It is a normal reaction to difficult times in life.

2

根据文中抑郁的原因的介绍以及问题中提到的whose father died in an accident可知,失去亲人是导致他抑郁的主要原因,故答案为Loss of a loved one.

3

根据文中提到的抑郁的表现可知,一个抑郁的学生在学习时可能会注意力不集中,故答案为Difficulty focusing on his/her attention.

4

尽量try to do;吃eat;垃圾食品junk food;少的less,隐含着与之前的比较,所以应用比较级,整理之后可以看出,句子是一个动词原形开头的祈使句,故答案为Try to eat less junk food.

5

根据文中Get enough sleep. This can be the hardest change to make, especially for teenagers. 好好睡一觉。这可能是最难做出的改变,尤其是对青少年来说。可知这里的this指代的是前面提到的内容get enough sleep,而this在句中做的是主语,所以这里应该用动名词表示,故答案为getting enough sleep

6

在我的日常生活中,有时候因为和同学之间的关系处理不好时,会感到情绪低落,一旦有这种情况时,我都会及时告诉我的父母这些情况,向我的父母寻求意见,故答案为Getting on badly with my classmates. I always ask my parents for their advice.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Seventy years ago, China was a poor country. But seventy years later, the country has made progress in many areas. It has become a rising power in the world. Now we'll take a look at some of China's biggest changes.

AI(人工智能)

China is paying great attention to the development of AI. According to the research, China's main advantage lies in intelligent robots. And the main problem for AI development in China is not short of money but short of technology and talent. China plans to become a worldwide AI innovation(创新)center by 2030.

People-to-people exchanges

Today, Chinese people are having mote exchanges with people around the world. With the support of the government, many Chinese are going abroad to study and do research. China has also so up $36 Confucius Institutes(孔子学院)in more than 150 countries. Millions of students are learning Chinese language and culture there.

Olympic dreams

Many Chinese players have surprised the world, including Yao Ming and Liu Xiang. The country hay field more sports activities. The 2008 Beijing Summer Olympics and the coming Winter Olympics are parts of the great achievements. From February 4th to 20th, in 2022, China will host the Beijing Winter Olympics.

High-speed rail

China has built the world's largest high-speed rail network (网), which is still spreading. Last year, ductwork reached 29, 000 kilometers. The trains have carried millions of travelers and have greatly reduced travel time around the country. For example, high-speed rail has reduced the travel time from Beijing to Shanghai from 10 hours to five hours. China is also sharing this technology with many other countries.

根据图表中的信息,选择最佳答案。

1What is China like at present?

A.It is rich and tiny.B.It is a "sleeping dragon".

C.It is developing rapidly.D.It is powerful in all areas.

2What is the main problem for AI development in China now?

A.Being short of money and technology.B.Being short of technology and talent.

C.Being short of talent and creative ideas.D.Being short of creative ideas and money.

3What can students learn in Confucius Institutes?

A.Chinese culture and language.B.Chinese painting and cooking.

C.Chinese medicine and culture.D.Chinese cooking and language.

4How long will the 2022 Beijing Winter Olympics last?

A.For 15 days.B.For 16 days.C.For 17 days.D.For 18 days.

5What does the underlined word "reduce" mean in this passage?

A.耗尽B.删除C.消耗D.减少

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网