题目内容
【题目】 Everybody knows how important it is for students to get a good night's sleep every night. You aren't able to do your best and keep up with all of your responsibilities unless you sleep well. I'm sure you already know that you should go to bed at a reasonable hour. Most experts agree that the ideal number of hours is eight, and his has been accepted as common sense for as long as I can remember. However, I was young once and I know that most of you get much less sleep than that—and in some cases it will be affecting your schoolwork.
I read an interesting article in a teachers' magazine recently. they did a study of 848 students in Wales. Worryingly, the results showed that teenagers are facing a new problem. They may go to bed get up at suitable times but a growing number are waking up in the middle of the night, not to use bathroom or have a snack but because of a new phenomenon: FOMO-fear of missing out!
According to the article, schoolchildren are suffering because of a growing trend(趋势)to wake up during the night to check social media. Afraid of missing a comment or opportunity to take part in a chat teenagers are waking at all times of the night, going online and getting involved. All this happens when they should be sound asleep.
Experts are worried about this growing trend and the report gives some worrying results that I'd like to share with you: 23% of 12 to 15-year-olds wake up nearly every night to use social media. Another 15% wake up at night once a week for the same reason. One in three students are often tired and unable to behave energetically in the daytime. Students who use social media during the night are more likely to suffer from depression and anxiety.
So, I'd like to ask you to be responsible when it comes to social media. Be brave! Switch off your devices at night. The world won't end and your social media will be waiting to greet you in the morning! I give you my word that you won't have missed anything important.
【1】From the writing. we know that the writer is worried by _______.
A.what he has read in the magazineB.what other teachers have told him
C.what he is seeing with his pupilsD.what he has studied since he was young
【2】Fear of Missing Out is _______.
A.a feeling of not going out at nightB.a fear of missing the newest phones
C.a feeling of not keeping up with your tasksD.a fear of missing chances of chatting online
【3】Which of the following best shows the structure of this passage?(P=paragraph)
A.
B. ![]()
C.
D. ![]()
【4】Which part of the magazine is the passage most probably from?
A.Travel & AdventureB.Health
C.EntertainmentD.Fashion & Beauty
【答案】
【1】A
【2】D
【3】C
【4】B
【解析】
本文介绍了睡眠对于学生的重要性。现在大多数学生的睡眠少得多,这会影响到学生的学业。社交媒体影响了学生的睡眠,三分之一的学生经常感到疲倦,白天不能精力充沛地活动。夜间使用社交媒体的学生更容易患抑郁症和焦虑症。勇敢点!晚上关掉你的设备,你的社交媒体会在早上等着你!你不会错过任何重要的事情。
【1】细节题。根据第2段中I read an interesting article in a teachers' magazine recently. they did a study of 848 students in Wales. Worryingly, the results showed that teenagers are facing a new problem.我们知道作者对他在杂志上读到的东西很担心;故选A。
【2】细节题。根据下文According to the article, schoolchildren are suffering because of a growing trend(趋势)to wake up during the night to check social media. Afraid of missing a comment or opportunity to take part in a chat teenagers are waking at all times of the night, going online and getting involved.(文章称,小学生之所以痛苦,是因为他们越来越倾向于在晚上醒来查看社交媒体。害怕错过一个评论或参加聊天的机会,青少年们整夜醒来,上网,参与其中。)可知Fear of Missing Out是指“害怕错过网上聊天的机会”;故选D。
【3】文章结构题。通读全文可知,本文结构是总分总,第1段总写,睡眠对于学生的重要性,学生睡眠比较少;第2-4段写影响睡眠的原因;第6段,总写,呼吁关掉社交媒体。故选C。
【4】考查主旨题。本文介绍了睡眠对于学生的重要性。现在大多数学生的睡眠少得多,这会影响到学生的学业。这主要是社交媒体影响了学生的睡眠,三分之一的学生经常感到疲倦。夜间使用社交媒体的学生更容易患抑郁症和焦虑症。可知本文主要关于健康的,这篇文章最有可能是杂志的健康部分;故选B。
【题目】 Inventions make the world better, smarter and – in some cases – a little more fun.
| The folding(可折叠的) bike helmet: People refuse to wear a helmet because it’s thick and heavy. Morpher is a bike helmet made from plastics. It is just as strong as the traditional ones, but flexible(灵活的) enough to fold almost totally flat. Also it is much easier to carry. |
| Shoes that tie themselves After we see the movie Back to the Future, almost everyone wants a pair of self-tying shoes. Now, thanks to Nike, the shoe dream comes true. When you press a button, the shoes themselves tighten and loosen around your feet. |
| The smart alarm clock-Hello Sense An alarm clock, called Hello Sense, can improve your sleep. It can control the temperature, light and even air quality in your bedroom to help you have a perfect sleep environment. And it can record your sleep cycles. |
| Sweet potatoes that could save lives The lack of vitamin A puts children at risk of blindness, malaria(疟疾) and many other diseases. In sub-Saharan Africa, plant scientists are helping them grow a kind of new sweet potatoes. These potatoes can help them fight viruses. |
【1】The folding bike helmet is _______.
A.thick and heavyB.made from metal
C.not as strong as a traditional oneD.flexible enough to fold almost flat
【2】Which company makes self-tying shoes?
A.Adidas.B.Nike.C.Kappa.D.Lining.
【3】The smart alarm clock can NOT _______.
A.improve our sleepB.control our weight
C.record our sleep cyclesD.control the temperature in the bedroom
【4】If someone has a poor eyesight, he may be in the lack of _______.
A.vitamin DB.vitamin EC.vitamin AD.vitamin K
【5】You can find the passage in a _______.
A.newspaperB.storybookC.guidebookD.cookery book