题目内容
【题目】A: Have you read today’s newspaper?
B: No. 【1】
A: Yes. 【2】
B: How did it happen?
A: Two pupils were playing football on their way home . 【3】
B. 【4】
A. They were taken to the hospital and the doctors began to operate on them at once.
B: How are the children now?
A: They were saved at last and 【5】
B: I hope everything goes well .
A: I hope, too.
![]()
【答案】
【1】C
【2】D
【3】E
【4】F
【5】B
【解析】对话谈论了报纸上报道的一起交通事故。两个学生在踢球时被一辆小汽车撞倒,受了重伤,最后他们得救了,身体正在好转。
【1】句意:有什么重要的事情吗?答语用Yes来回答,判断问句是一般疑问句,故答案为C。
【2】句意:昨天晚上中山路发生了一起交通事故。根据下面的句子“How did it happen?”可知,有事故发生,故答案为D。
【3】句意:一辆汽车撞了他们,他们受了重伤。上句提到“Two pupils were playing football on their way home” (两个小学生在回家的路上踢足球。).A cat hit them and they were badly hurt.符合题意,them指代前面提到的两个小学生,故答案为E。
【4】句意:听到这事我很难过。对于不幸的消息,要表示难过,故答案为F。
【5】句意:他们正在好转。并列连词and前面的句子“They were saved at last.”(最后他们得救了)and前后连接两个一般过去时态的句子。故答案为B。
【题目】根据短文内容,将方框里A-E五个句子分别填入文中空缺处,使内容完整、正确。![]()
I always had a nice cup of tea every morning in my country in Indonesia.
When I arrived in the early morning for the first time at Sydney airport,the first thing that I looked for was a coffee shop. Finally,I found a nice coffee shop with many people queuing(排队) to order. Then a very friendly girl asked me if she could help me. I said that I would like to have a cup of tea. The she asked me, ““I thought she was making a morning joke with me. So I said “Red tea,please.” With a very unfriendly face, she asked me again,“Black or white tea,please?” I didn't know what actually black or white tea was. I only knew that having tea is normally with or without sugar.
One day I had a cup of tea at the University tea room. I saw a lady drinking tea with milk in it. Then I asked her,“”She smiled and said,“Yes,you can.” At that moment, I understood that black tea is no milk added and white tea is with milk. How big is the difference of having tea between Indonesian and Australian people!
A. I didn't say anything |