题目内容
【题目】
![]()
The winter vacation is coming! But Mike doesn't know what to do. He doesn't have a lot of money, so he can't do a lot of things. Can he go to an amusement park(游乐园)? Can he fly to see a friend or some family? It is so difficult.
First, he writes down the things he can do. Second, he writes down the pros and cons(利弊) of each idea. Third, he writes down how much money he needs.
Amusement park:
GOOD: interesting, good for pictures, near (only 1 km)
BAD: only one day, expensive, too many people
COST: $75-100
Fly to see Grandma:
GOOD: grandma's food, fun time, a few days
BAD: not very interesting, 130 km
COST: $200-300
Go out with friends:
GOOD: fun to see friends; every day is new
BAD: not going anywhere; I can do that anytime
COST: $0-50
Now, he knows his choice(选择). First, he goes to the amusement park. Then, he calls his grandma to say hello. After that, he goes out with his friends. It is going to be a great winter vacation.
【1】What is Mike's problem(问题)?
A.He doesn't know what to do.B.He can't stay with his family.
C.He doesn't have much time.D.He doesn't have friends.
【2】How does Mike make his choice?
A.He asks his friends for help.B.He calls his grandma for advice.
C.He finds ideas from the computer.D.He writes down the pros and cons.
【3】What's Mike's choice at last?
A.He goes to the amusement park.B.He tries to think of a new thing to do.
C.He does all of them in a new way.D.He stays at home and writes down his ideas.
【4】How much money will Mike need at least(至少) according to his last choice?
A.$275.B.$75.C.$125.D.$100.
【5】What can we know from the passage?
A.It will not be a great winter vacation for Mike.B.Mike goes to see his grandparents by plane.
C.Writing down the pros and cons is useful.D.Mike still has no idea what to do now.
【答案】
【1】A
【2】D
【3】C
【4】B
【5】C
【解析】
寒假快到了但迈克没有很多钱,所以他不能做很多事情,因此他根据自己想要做的事情写下利弊及所需要的钱,这样他就能决定自己做什么了。
【1】细节理解题。根据The winter vacation is coming! But Mike doesn't know what to do. He doesn't have a lot of money, so he can't do a lot of things.可知迈克不知道做什么,故选A。
【2】推理判断题。根据短文介绍迈克写下每件事情的利弊最终他决定自己做什么,故选D。
【3】细节理解题。根据Now, he knows his choice(选择). First, he goes to the amusement park. Then, he calls his grandma to say hello. After that, he goes out with his friends. It is going to be a great winter vacation.可知迈克把所有的事情用一种新的方式做了,故选C。
【4】计算理解题。根据he goes to the amusement park及花费. COST: $75-100;he calls his grandma to say hello.几乎不花费;he goes out with his friends.及花费COST: $0-50可知最少花费75美元,故选B。
【5】推理判断题。根据迈克写的每件事情的利弊最终他决定自己做什么,及怎么做,所以写下利弊是有用的,故选C。