题目内容

【题目】

The camel is one of the strangest and oldest animals living today. Scientists believe that millions of years ago, ancestors of camels lived in North America. There was a bridge of land over the Bering Strait that led to Asia. One group of the animals moved to Asia. These animals developed into camels of today. Another group went to South America. This group developed into the llama, an animal in the same family as the camel.

There are two types of camels, the dromedary and Bactrian. The dromedary has one hump and is found mostly in Arabian countries. The Bactrian camel has two humps and is found in Asian countries. All dromedary camels today is domesticated(驯养). Bactrian camels can still be found in the wild in areas of Mongolia and China. The Bactrian camel is shorter and heavier than the dromedary. Also, the pads on its feet are thicker so that it can walk in colder, rockier places than the dromedary.

The camel has many interesting characteristics. For example, unlike most animals, it lifts both feet on one side at the same time when it runs. This causes it to rock from side to side when it runs. Another unusual characteristic is the camel’s ability to eat almost everything if it becomes hungry enough. It might even eat part of a tent or a basket if it cannot find the grass it prefers.

Camels are the best pack animals in the world. They can carry things as heavy as 600 pounds 25 miles a day. They can also go without water for as long as two weeks in the winter.

You might think that a camel stores some food and water in its hump or humps. This is what human beings thought for many years, but it is not true. A camel’s hump is made up of fat and muscle. If a camel has to go without food for several days, it can use the fat in its hump for energy. The camel keeps water in its tissues and cells(组织细胞). Its body does not use the water to cool off the way the human body does. That is why a camel’s body temperature can change, by as much as 11℃.

1The dromedary and Bactrian camels have a lot of differences EXCEPT ____.

A.the places they live inB.the things they eat

C.the number of humpsD.the appearance they look

2Why does a camel rock from side to side when it runs?

A.Because it lifts both feet on one side at the same time.

B.Because it carries many heavy things every day.

C.Because it has too many things stored in his humps.

D.Because its pads on its feet are very thick and short.

3The underlined word “that” in Paragraph 5 refers to ____.

A.a camel stores some food and water in its humps

B.a camel’s hump is made of fat and muscle

C.a camel can use the fat in its hump for energy

D.a camel doesn’t use the water to cool off its body

4The purpose of this passage is mainly to ____.

A.talk about the importance of camels

B.advise people to come and play with camels

C.tell some facts about camels to people

D.teach people how to raise camels at home

【答案】

1B

2A

3D

4C

【解析】

这篇文章为说明文。主要介绍了骆驼这个物种的发展历史,不同的分类,特殊的生理构造、生活习性等相关知识。

1细节理解。从文章第2段的第2句和第3句可知两种骆驼的驼峰数量和生活地域不同,最后两句描述了两种骆驼的外观不同。未提及饮食的区别,故选B

2细节理解。从文章第3段第2句“it lifts both feet on one side at the same time when it runs”可知,造成骆驼左右摇晃的原因是它同时抬起同一边的两只脚。故选A

3词句猜测。此处划线词“that”应指代前文的事实,即“Its body does not use the water to cool off the way the human body does”。它的身体不会像人那样用水来降温。故选D

4主旨大意题。本文主要介绍了关于骆驼的各方面的相关知识,所以C选项正确。文章未提及要建议人们和骆驼玩耍或是教人们如何饲养骆驼,故BD选项不对。A选项骆驼的重要性只在第4段提及,不能概括整篇文章大意。故选C

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网