题目内容

【题目】

Australian Great Barrier Reef -- a great collection of thousands of smaller coral(珊瑚) reefs, is the world’s largest reef system. It is over 2,600 kilometers long. It goes from the northern tip of Queensland to the state’s southern city of Bundaberg -- was given World Heritage(世界遗产) status in 1981. The UN says it is the “most biodiverse” (物种最为多样性)of all the World Heritage sites, and of “great scientific importance”.

The reef is home to many animals: fish, birds, turtles, sharks and even whales. Unfortunately, the reef that all these animals call home is in danger.

Climate (气候) change, overfishing, Epical storms and water pollution are damaging (损害)the reef every year. Coral reef experts at Australian universities say that if we do nothing to stop it, the coral reef could be destroyed(摧毁)before the year 2030.

Everyday things like driving cars, using electricity and running a factory give out greenhouse gases into the air. These gases make Earth warmer and warmer. This is a problem for the Great Barrier Reef and other reefs around the world.

Coral is very fragile, and even a 2-degree increase in water temperature is enough to kill it, according to Ove Hoegh-Guldberg reef researcher at the University of Queensland, Australia. Therefore, if the water temperature doesn’t go down, the coral dies. But it’s not only the coral that’s in danger. One quarter of all sea life lives on coral reefs.

If air pollution is not slowed down or stopped, then the water will warm by at least 3 degrees in the next 20 years, according to reef experts in a report from University of Queensland. This would spell the end for the Great Barrier Reef and all its sea life.

1Which of the following can destroy the Great Barrier Reef?

a. sea animals b. global warming c. overfishing d. water pollution

A.abcB.acdC.bcd

2In the article, Ove Hoegh-Guldberg told us that ________.

A.the coral reef will be destroyed before 2030

B.rising water temperatures could kill the coral

C.other sea animals living in coral reefs are also in danger

3The underlined word “fragile” probably means ________.

A.珍贵的B.脆弱的C.纤细的

4Which of the following statements is NOT TRUE?

A.The world’s largest reef system is nearly 2,600 kilometers long.

B.There are fish, birds, turtles, sharks and even whales living on coral reefs.

C.According to the reef researcher’s opinion, coral may have been in danger now.

5The passage mainly tells us that ________.

A.coral can easily get used to changes

B.Australia’s Great Barrier Reef is in great danger

C.all sea animals will die along with the Great Barrier

【答案】

1C

2B

3B

4A

5B

【解析】

本文是一篇说明文。澳大利亚的大堡礁是世界上最大的珊瑚礁系统,但由于受到气候变化、过度捕捞和水污染的影响,这里的珊瑚礁正面临着危险。文章呼吁人们采取行动来保护这些珊瑚礁。

1细节理解题。根据“Climate (气候) change, overfishing, Epical storms and water pollution are damaging (损害) the reef every year. 每年的气候变化,过度捕捞,风暴和水污染正在损害珊瑚礁。可知,四个选项中大气变暖,过度捕捞和水污染可以摧毁大堡礁。故选C

2细节理解题。根据“Coral is very fragile, and even a 2-degree increase in water temperature is enough to kill it, 珊瑚非常脆弱,水温上升2度就足以杀死它,可知,水温升高可能会杀死珊瑚。故选B

3词义猜测题。根据“even a 2-degree increase in water temperature is enough to kill it 即使水温升高2度也足以杀死它,可知,珊瑚很脆弱,所以fragile是脆弱的意思,故选B

4正误判断题。根据“It is over 2,600 kilometers long 它有2600多公里长,可知,A选项“世界上最大的珊瑚礁群有近2600公里长”是错误的;根据“The reef is home to many animals: fish, birds, turtles, sharks and even whales. 珊瑚礁是许多动物的家园:鱼,鸟,海龟,鲨鱼,甚至鲸鱼,可知B选项中“珊瑚礁上生活着鱼类、鸟类、海龟、鲨鱼甚至鲸鱼”是正确的;根据“Therefore, if the water temperature doesn’t go down, the coral dies. But it’s not only the coral that’s in danger 因此,如果水温不下降,珊瑚就会死亡。但危险的不仅仅是珊瑚。可知,C选项中“根据珊瑚礁研究者的观点,珊瑚现在可能处于危险之中”是正确的;综上所述,故选A

5主旨大意题。根据“But it’s not only the coral that’s in danger.”大堡礁处于危险中,及“This would spell the end for the Great Barrier Reef...”这将导致大堡礁的终结,可知,大堡礁正处于危险中,故选B

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网