题目内容

【题目】请用适当的词完成下面的短文,并将答案写在答题卡相应题目的答题位置上。每个空只能填写一个形式正确、意义相符的单词。

BLACK FRIDAY

You probably know about Singles Day (November 11) in China. On this day, people usually stay up very late at night to shop online in order to 1a lot of money. Well, the US has something similar called Black Friday.

Black Friday is the Friday after Thanksgiving. Last year it fell 2November 29. It's the start of the holiday shopping season and most people don’t have to go to work that day. So they start to think about what gifts they want to 3for Christmas.

While Singles Day is usually for online 4, a lot of shopping on Black Friday is done at actual stores. Shoppers look for things especially on electronic products, 5as televisions, computers and video game systems. These things usually have 6prices, but on this day, a few of them are sold at the very low sale prices. So people often fight over these things.

Some people will 7in line for hours before midnight when stores finally open. People camp out in the cold and sometimes get hurt 8the doors are opened and people rush in.

But lately a few stores will start sales even 9on Thanksgiving Day. They do this to hopefully get 10shoppers and stay ahead of the competition.

【答案】

1save

2on

3buy

4shopping

5such

6high

7wait

8when

9earlier

10more

【解析】

本文讲述了中国的“光棍节”和美国的“黑色星期五”。这一天,人们通常熬夜到很晚网上购物,为了节省很多钱。虽然“光棍节”通常是网购,“黑色星期五”的很多购物活动都是在实体店进行的。有些店需要排队等午夜开门,但最近有几家商店会在感恩节当天更早开始打折。他们这样做是希望能吸引更多的顾客,并在竞争中保持领先。

1句意:在这一天,人们通常熬夜到很晚网上购物,为了节省很多钱。

根据“a lot of money”可知很多钱,再结合常识,可推测出此处是“节约”,故答案为save

2句意:去年,黑色星期五是1129日。

fall on +日期表示“(节日等)适逢(某日)”根据“Last year it fell _____2_____November 29.”可知去年,黑色星期五是1129日,可推测出此处是“on”,故答案为on

3句意:所以他们想要买什么圣诞礼物。

buy sth for sb表示“为谁买什么”,根据“what gifts they want to ____3____for Christmas”可知他们想要买什么圣诞礼物,可推测出此处是“buy”,故答案为buy

4句意:虽然“光棍节”通常是网购。

online shopping表示“网购”,根据“Singles Day is usually for online ____4___”及“a lot of shopping on Black Friday is done at actual stores”可知“光棍节”通常是 ,“黑色星期五”的很多购物活动都是在实体店进行的,可推测出此处是“网购”,所以用“shopping”,故答案为shopping

5句意:尤其是在电子产品上,比如电视、电脑和视频游戏系统。

such as表示“例如”,根据“electronic products”可知电子产品,结合后面的电视等,可推测出此处是“例如”,句中有“as”,所以此处缺“such”,故答案为such

6句意:这些东西通常都很高价格。

根据“but on this day, a few of them are sold at the very low sale prices.”可知但在这一天,其中一些是在非常低的销售价格出售,可推测出此处是“很高的价格”,所以用“high”,故答案为high

7句意:有些人会在午夜商店开门前排几个小时的队。

wait in line表示“排队等”,根据“before midnight when stores finally open.”可知在午夜商店开门前,可推测出此处是“等”,故答案为wait

8句意:人们在寒冷中露营,有时当门打开,人们冲进来时,他们会受伤。

根据“sometimes get hurt ____8___the doors are opened and people rush in.”可知门打开,人们冲进来时,他们会受伤,可推测出此处是“当……时”,故答案为 when

9句意:但最近有几家商店会在感恩节当天更早开始打折。

根据“even”可知此处缺比较级,结合“But lately a few stores will start sales even”及前文提及要到午夜开门,可推测出此处是“更早地”,故答案为earlier

10句意:他们这样做是希望能吸引更多的顾客,并在竞争中保持领先。

根据“stay ahead of the competition.”可知在竞争中保持领先,可推测出此处是“更多的”,故答案为more

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。在答题卡标有题号的横线上,写出空缺处所填单词的正确形式。(每空一词)

Atlantis, a beautiful and wealthy island, is supposed to exist over 11, 000 years ago. In the middle of the Atlantic Ocean, it was a center for trade. Its people were very wealthy and powerful. The rulers of Atlantis controlled their people and land, and their power spread to Europe and Africa.

The weather was very good in Atlantis, and therefore people could grow food all year around. Many different kinds of vegetables, fruits and nuts grew there, and a lot of different animals lived on the island, including elephants.

Atlantis was the home of Poseidon, the Greek God of the Sea. Poseidon had ten sons, who became the first rulers of Atlantis. The island’s many hills, fields and rivers were divided between the ten brothers. The eldest son, Atlas, was the first king of Atlantis. He controlled the island’s central hill and its area nearby.

At the top of the central hill, a temple was built in memory of Atlas’s father, Poseidon. Inside the temple was a huge gold statue of Poseidon. The rulers of Atlantis discussed laws in the temple.

For centuries the people of Atlantis lived simple, honest and happy lives. However, over time they began to change. They enjoyed the power they had and wanted to have more of it. When the God Zeus saw how corrupt (腐败) the people of Atlantis were, he was very angry and gathered the other gods together. At last the gods agreed with Zeus and decided to sink (下沉) the island. In one short day and a half, the island of Atlantis, its people and its memory were destroyed forever, swallowed () up by the sea.

Atlantis: The Lost Island

Brief1 of the island

●It is a beautiful and wealthy island which is supposed to have existed over 11,000 years ago.

●It 2 in the middle of the Atlantic ocean and became a center for trade.

●The rulers of it got its people and land3 control.

Weather on the island

●It had very good weather.

●It was suitable to grow food the4year.

●It was 5 in fruits, vegetables and animals.

Stories about the island

●It was the home of Poseidon, the Greek God of the Sea.

●The ten brothers 6its hills, fields and rivers with each other.

●The eldest son, Atlas was the first to 7 the island.

●A temple was built on the top of the central hill to 8 people of Poseidon.

9 for the sinking of the island

●People wanted to enjoy more power which made them corrupt.

●Zeus gathered the other Gods to decide to 10 them by sinking the island, which was swallowed up by the sea in one and a half days.

【题目】 As tall buildings disappeared in dark smog(雾霾) on Friday, meteorologists(气象学家) in Beijing said the smog will soon go away with a dust storm coming on Saturday this weekend.

The government suggested that its people stay indoors and not open windows during the dust storm. It will be the second time this month that the capital has been hit by smog and dust storm.

Shanxi and Gansu provinces, and Xinjiang and Ningxia and Inner Mongolia are also expected to have dusty weather over the weekend, according to the National Meteorological Center on Friday.

The center asked people to wear face masks if they go out, and added that children and the old should stay indoors. Meanwhile, the storm will also bring a lower temperature in most parts of northern China.

Liu Yi, a Beijinger who just gave birth to a baby girl last week, said she couldn’t know what to do in the bad environment. “I can’t go out. And I can’t even open the window and breathe some fresh air.” she said.

Lu Yao, who had to go to work in the Wangfujing area in Beijing, wore a face mask when he was at work. “It is a tragedy(悲剧), with Friday in storm and Saturday in sand,” he said, adding his 4-year-old son has been coughing since early this month.

Yang Ping, a doctor in Hebei Province People’s Hospital, said there is no room for more children who have respiratory(呼吸的) problems.

Wang Yaqiang, a famous meteorologist, said the smoggy and dusty days might become normal weather, if the pollutant emissions(排放) don’t go down.

1How many areas are going to be dusty over the weekend?

A.Three.B.Four.C.Five.D.Six.

2The underlined words “face masks” mean “________” in Chinese.

A.口罩B.头罩C.帽子D.袜子

3How did Liu Yi think of the environment?

A.Pleased.B.Worried.C.Excited.D.Surprised.

4From the passage, we can infer(推断) that ________.

A.Lu Yao’s son stayed at home, so he had no trouble.B.Yang Ping works in a hospital in Beijing.

C.Liu Yi has a 4-year-old girl.D.Wang Yaqiang’s work is about the weather.

【题目】阅读短文,根据短文内容用完整的句子回答下列问题。答案写在答题卡的相应位置上。

Millions of Chinese students started online learning on Monday, as the new school term originally scheduled for Feb. 17 is now put off because of a nationwide epidemic control mechanism (疫情管控机制).

Primary and middle schools are required to open online courses to make sure that 180 million students “are occupied with the guided study at home”.

Zhang Ziqing, a 14-year-old girl living in Beijing, turns on her computer at home at 8:00 every morning and begins her “online school study”.

“We communicate with teachers through an online communication platform called Ding Talk. In each lesson, our teacher takes 15 minutes to guide us on how to study online. Then we start our self-study with the instructions.” says the Grade-8 student, “I think taking online courses is brilliant. It gives me a lot more choices and freedom. We can choose to learn whatever we want.”

But Li Jun from Henan isn’t quite sure about that. “I find it hard for me to focus (专注) on study because there are lots of distractions (使人分心之事) . My mom likes to offer me snacks and drinks, which sometimes distracts me from listening during my classes. Talking with classmates online also takes me so much time that I may even fail to finish my homework on time.”

1Why is the new school term put off?

2When does Zhang Ziqing start her daily online study?

3How does Zhang Ziqing talk with her teachers?

4Does Li Jun share the same opinion about online study with Zhang Ziqing?

5Who often distracts Li Jun’s attention during his class?

【题目】 Wang Jie is a young talented writer. Her new book The Fifth Day of the Sixth Month in the Chinese Lunar Calendar (《六月初五》) has just come out.

“I’m happy to write something every day. I have been writing all the years and will never stop,” says Wang.

Wang has lived a meaningful and rich life. Besides being a writer, Wang also has a heart of gold. She has a great love for charity work.

“We should do our best to end poverty,” says Wang.

She has helped more than 100 children living in the poor mountain villages. She donates much money and books to them. She hopes to help them with their studies and their lives.

“Doing good deeds, like passing on love and justice(正义) and doing charity work, can make me keep a peaceful mind. I have always been trying my best to have complete peace of mind,” says Wang. With a peaceful mind, Wang can write all the way, and her peaceful mind comes from her good deeds. She is a beautiful writer with a beautiful heart.

We will soon read another book of hers Flowers fall in Chang’an(《花落长安》). It is a thick book with about 600,000 words.

根据上面短文回答下列问题,每题答案不超过6个词。

1What is Wang Jie?

_______________________________________________________

2What does Wang Jie usually do in her daily life?

_______________________________________________________

3How many books are mentioned in the passage?

_______________________________________________________

4Is her peaceful mind from doing good deeds or writing?

________________________________________________________

5How does she help the poor children with their studies and their lives?

________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网