题目内容
【题目】 In the future, more and more people will move to big cities. To prepare for this, cities are becoming smarter and more efficient, with the help of big data.
Local governments are already collecting lots of important data. For example, there are sensors(感测器)that measure noise, pollution and traffic. This is known as "smart city technology". In the future, this data will make our lives much easier, by helping us save energy and keep the city tidy. There might even be smart posts that cull clean the air, or robots that empty rubbish bins when they are full.
Such technologies may be far off in the future, but others are just around the corner: self-driving cars are today being tested all around the world. Experts believe that this technology will change what cities look like. If self-driving taxis can use smart city data to find the best way to take you to your destination(目的地), there will be fewer traffic jams and more space for you to walk or ride a bike. People will probably stop buying cars altogether.
▲ : drones(无人机)are becoming more and more common nowadays. Cheap and fast
drone delivery services are only a few years away, and the sky above our heads will soon be very crowded. Hopefully, smart city technology will help prevent traffic jams in the air. Perhaps, drones will one day be able to transport people around town. Then, you could fly wherever you want to go!
To summarize, the cities of the future will be very different. What kind of city would you like to live in when you grow up?
【1】Why are the sensors mentioned in the second paragraph?
A.To show that cities are becoming much smarter.
B.To explain why there are more people in big cities.
C.To help people in cities live a more exciting life.
D.To invent some new ways of keeping the city tidy.
【2】What is a good result of using self-driving technology?
A.There will be fewer cars in the future.
B.Few people will ride a bike around.
C.People will have better driving skills.
D.All the car factories will go out of business.
【3】Which can be put in ▲ ?
A.But there will be traffic jams in the air
B.New technology will appear in the future
C.Change is not only happening on the ground
D.Technology will surely play a part in our future life
【4】What is the best title for the passage?
A.Transportation in the Future.B.Important Data in Cities.
C.Smart City Technology.D.The Cities of the Future.
【答案】
【1】A
【2】A
【3】C
【4】D
【解析】
文章大意:在未来,越来越多的人将搬到大城市。为了做好准备,在大数据的帮助下,城市变得更加智能和高效。地方政府已经在收集大量重要数据。例如,有测量噪音、污染和交通的传感器。这被称为“智慧城市技术”。这类技术在未来可能还很遥远,但其他技术即将问世:自动驾驶汽车今天正在世界各地进行测试。无人机现在越来越普遍了。也许,无人机总有一天能把人送到镇上。然后,你可以飞到任何你想去的地方!总而言之,未来的城市将大不相同。你长大后想住在什么样的城市?
【1】细节理解题。根据文中“Local governments are already collecting lots of important data. For example, there are sensors(感测器)that measure noise, pollution and traffic. This is known as "smart city technology". In the future, this data will make our lives much easier, by helping us save energy and keep the city tidy.”地方政府已经在收集大量重要数据。例如,有测量噪音、污染和交通的传感器。这被称为“智慧城市技术”。未来,这些数据将帮助我们节约能源,保持城市整洁,从而使我们的生活更加轻松。可知,第二段提到传感器, 以显示城市正在变得更加聪明。故答案为A。
【2】细节理解题。根据文中“If self-driving taxis can use smart city data to find the best way to take you to your destination(目的地), there will be fewer traffic jams and more space for you to walk or ride a bike” 如果自动驾驶出租车能利用智能城市的数据找到带你去目的地的最佳方式,那么交通堵塞就会减少,步行或骑自行车的空间也会增加。可知,故答案为A。
【3】理解判断题。根据上文“People will probably stop buying cars altogether.” 人们可能会完全停止购买汽车。和下句“drones(无人机)are becoming more and more common nowadays. Cheap and fast” 无人机现在越来越普遍了。又便宜又快。可知,此空应填变化不仅仅发生在地面上,故答案为C。
【4】最佳标题。根据文章内容可知,在未来,越来越多的人将搬到大城市,总而言之,未来的城市将大不相同。你长大后想住在什么样的城市?这篇文章最好的标题是未来的城市。故答案为D。