题目内容

【题目】 In the future, more and more people will move to big cities. To prepare for this, cities are becoming smarter and more efficient, with the help of big data.

Local governments are already collecting lots of important data. For example, there are sensors(感测器)that measure noise, pollution and traffic. This is known as "smart city technology". In the future, this data will make our lives much easier, by helping us save energy and keep the city tidy. There might even be smart posts that cull clean the air, or robots that empty rubbish bins when they are full.

Such technologies may be far off in the future, but others are just around the corner: self-driving cars are today being tested all around the world. Experts believe that this technology will change what cities look like. If self-driving taxis can use smart city data to find the best way to take you to your destination(目的地), there will be fewer traffic jams and more space for you to walk or ride a bike. People will probably stop buying cars altogether.

: drones(无人机)are becoming more and more common nowadays. Cheap and fast

drone delivery services are only a few years away, and the sky above our heads will soon be very crowded. Hopefully, smart city technology will help prevent traffic jams in the air. Perhaps, drones will one day be able to transport people around town. Then, you could fly wherever you want to go!

To summarize, the cities of the future will be very different. What kind of city would you like to live in when you grow up?

1Why are the sensors mentioned in the second paragraph?

A.To show that cities are becoming much smarter.

B.To explain why there are more people in big cities.

C.To help people in cities live a more exciting life.

D.To invent some new ways of keeping the city tidy.

2What is a good result of using self-driving technology?

A.There will be fewer cars in the future.

B.Few people will ride a bike around.

C.People will have better driving skills.

D.All the car factories will go out of business.

3Which can be put in ?

A.But there will be traffic jams in the air

B.New technology will appear in the future

C.Change is not only happening on the ground

D.Technology will surely play a part in our future life

4What is the best title for the passage?

A.Transportation in the Future.B.Important Data in Cities.

C.Smart City Technology.D.The Cities of the Future.

【答案】

1A

2A

3C

4D

【解析】

文章大意:在未来,越来越多的人将搬到大城市。为了做好准备,在大数据的帮助下,城市变得更加智能和高效。地方政府已经在收集大量重要数据。例如,有测量噪音、污染和交通的传感器。这被称为“智慧城市技术”。这类技术在未来可能还很遥远,但其他技术即将问世:自动驾驶汽车今天正在世界各地进行测试。无人机现在越来越普遍了。也许,无人机总有一天能把人送到镇上。然后,你可以飞到任何你想去的地方!总而言之,未来的城市将大不相同。你长大后想住在什么样的城市?

1细节理解题。根据文中“Local governments are already collecting lots of important data. For example, there are sensors(感测器)that measure noise, pollution and traffic. This is known as "smart city technology". In the future, this data will make our lives much easier, by helping us save energy and keep the city tidy.”地方政府已经在收集大量重要数据。例如,有测量噪音、污染和交通的传感器。这被称为“智慧城市技术”。未来,这些数据将帮助我们节约能源,保持城市整洁,从而使我们的生活更加轻松。可知,第二段提到传感器, 以显示城市正在变得更加聪明。故答案为A

2细节理解题。根据文中“If self-driving taxis can use smart city data to find the best way to take you to your destination(目的地), there will be fewer traffic jams and more space for you to walk or ride a bike 如果自动驾驶出租车能利用智能城市的数据找到带你去目的地的最佳方式,那么交通堵塞就会减少,步行或骑自行车的空间也会增加。可知,故答案为A

3理解判断题。根据上文“People will probably stop buying cars altogether.” 人们可能会完全停止购买汽车。和下句“drones(无人机)are becoming more and more common nowadays. Cheap and fast 无人机现在越来越普遍了。又便宜又快。可知,此空应填变化不仅仅发生在地面上,故答案为C

4最佳标题。根据文章内容可知,在未来,越来越多的人将搬到大城市,总而言之,未来的城市将大不相同。你长大后想住在什么样的城市?这篇文章最好的标题是未来的城市。故答案为D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 McDull(麦兜)is a well-known cartoon animation image(动画形象)in Hong Kong, China. He is a little pink pig who lives in Hong Kong. He is not bright, but he works hard. His dream is to make his mother proud of him. For more than a decade, McDull's cute animated pig image has long been deeply rooted in the hearts of the people and has become a national sprout(国民萌物).

You probably know him. He's McDull. Most children are familiar with him. However, do you know the artist behind this lovely pig?

Let's meet Alice Mak(麦家琪).

Mak is a shy artist in Hong Kong. Ever since she was a kid, she has liked drawing. In college, Mak decided to study illustration.

At that time, there were few illustrators(插画家)in Hong Kong. Mak, however, was lucky. Her teacher introduced her to lots of world famous illustrators. Mak wrote letters to them to ask about their opinions about her work. The young artist learned a lot from them.

Over the years, Mak has created lots of interesting characters. Some of them, like McDull, brought great success to her. The artist, however, is not interested in her popularity. She doesn't like giving speeches. She doesn't like talking to strangers either. At most times, she refuses to be interviewed. As a result, some people describe her as an unfriendly person.

Instead of preparing for interviews, Mak spends most of her time drawing. "To me, drawing is like a language," she says. "If I don't know how to say something to you, I will draw it."

Mak, the creator of McDull, can also be called "the mother of McDull". This person who has always liked to dream in a simple world doesn't seem to grow up until she becomes a wife and still looks like a lovely girl. She was born for comics, for McDull.

1According to the article, which of the following statements about McDull is TRUE?

A.He is the brightest student in his class.B.His mother is always proud of him.

C.He is familiar to many children.D.He was created by Alice Mak when she was a little girl.

2When did Alice Mak become interested in drawing?

A.When she was a little girl.B.After she created McDull.

C.When she became very shy.D.After she entered college.

3According to the article, Mak spends most of her time ____________.

A.writing letters to other illustratorsB.preparing for speeches.

C.drawing picturesD.thinking about what to say in interviews.

4What does Mak do when she finds it hard to say something to others?

A.She writes it down.B.She draws it.

C.She asks her husband to say it.D.She gives up saying it.

【题目】

In 1989, an 8.2 earthquake almost destroyed America, killing over 30,000 people in less than four minutes. A father left his wife safely at home and rushed to the school where his son was supposed to be, only to discover that the building was as flat as a pancake.

After the unforgettable scare, he remembered the promise he had made to his son, "No matter what happens, I'll always be there for you!" And tears began to fill his eyes. As he looked at the pile of ruins that once was the school, it looked hopeless but he kept remembering his promise to his son.

Remembering his son's classroom would be in the back right comer of the building, he rushed there and started digging through the ruins. As he was digging, other helpless parents tried to pull him off what was left of the school, saying, "It's too late! They're all dead! You can't help! Go home! Come on! Face reality. There's nothing you can do!"

To each parent he replied with one line, "Are you going to help me now?" And then he continued to dig for his son, stone by stone. The firefighter leader showed up and tried to pull him off the ruins, saying, “Fires are breaking out. Explosions are happening everywhere. You're in danger. We'll take care of it. Go home." This loving father asked, "Are you going to help me now?" The police came and said, "You're angry, worried and it's over. You are making others in danger. Go home. We'll handle it!" He replied, "Are you going to help me now?" No one helped.

He went on alone because he needed to know for himself, "Is my boy alive or is he dead?" He dug for eight hours ...12 hours ...24 hours ...36 hours ... then, in the 38th hour, he pulled back a large stone and heard his son's voice. He screamed his son's name, "Armand!" He heard back, "Dad?! It's me, Dad! I told the other children not to worry. I told them that if you were alive, you would save me and when you saved me, they'd be saved. You promised, no matter what happens, you will always be there for me! You did it, Dad!" "What's going on there? How is it?" the father asked. "There are 14 of us left out of 33, Dad. We're scared, hungry, thirsty and thankful you're here. When the building fell down, it made a triangle, and it saved us."

"Come out, boy!" "No, Dad! Let the other kids out first because I know you'll get me! No matter what happens, I know you'll always be there for me!"

1Why did the firefighter leader pull the father off?

A.Because fires were breaking out and explosions were happening everywhere.

B.Because the leader thought it was too late and all kids were dead.

C.Because the father was making others in danger.

D.Because the father was alone.

2What do you think of the father?

A.He was happy and relaxed.

B.He is selfish and easy to give up.

C.He has strong belief and courage.

D.He was scared, hungry and thankful.

3In what order did the events take place?

a. When the building fell down, it made a triangle, and it saved the kids.

b. As the father was digging, other helpless parents tried to pull him off.

c. In 1989, an 8.2 earthquake happened.

d. The police came and said, "You're angry, worried and it's over. Go home. We'll handle it!"

e. The firefighter leader showed up and tried to pull the father off the ruins.

A.c-a-b-e-dB.c-a-e-b-dC.a-c-b-e-dD.a-c-e-b-d

4Who would the father save first at the end of the story?

A.His son.B.The teachers.C.His wife.D.Other kids.

5In which section of the newspaper would you probably read this article?

A.Environment.B.Local News.C.Entertainment.D.Fashion.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网