题目内容
【题目】 Keane Everton is only six years old. He is from England. He looks the same as any other boy of his age. However, he has done something unusual. He rides a bike to raise money for research on PNH (血红蛋白症). His grandfather died of this kind of disease two years ago.
The boy missed his grandfather and always wanted to do something for his grandfather’s birthday. Even his mother couldn’t stop him. At last, his parents thought out an idea. They decided to ride bikes to celebrate a special birthday for his grandfather.
Then they planned to call on people to support the boy to raise money for the research on PNH. Many people are pleased and moved by Keane’s story. Most people think it is a wonderful thing and the boy should be given great praise.
A person from the PNH research team at St. Jame’s University Hospital said, “We are also pleased to see he and his family give this donation to our research. Every little effort really makes a difference.”
【1】What makes little Keane look different from other boys?
A.His age of six.B.He is an English boy.
C.He rides a bike to raise money for research on PNH.D.He did something for his grandfather’s birthday.
【2】Why did Keane ride a bike to celebrate a special birthday for his grandfather?
A.Because he missed his grandfather and wanted to do something for his grandfather’s birthday.
B.Because he didn’t have anything else to do.
C.Because he liked riding a bike.
D.Because he wanted to be different from others.
【3】Who thought out the idea if riding bikes to celebrate Keane’s grandfather’s birthday?
A.Little Keane himself.B.Keane’s parents.
C.Their friendsD.St. Jame’s University Hospital.
【4】How do people think of what the family have done?
A.They are worried about it.B.They are pleased
C.They are moved.D.Both B and C.
【5】What is the passage mainly about?
A.Little Keane’s supporting for the research on PNH.B.Keane’s story with his grandfather.
C.A special bike.D.The research on PNH in England.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】D
【5】A
【解析】
本文讲述了一个英国小男孩基恩骑自行车为血红蛋白症的研究筹集资金的故事。
【1】细节理解题。根据第1段倒数第2和3句“However, he has done something unusual. He rides a bike to raise money for research on PNH (然而,他做了一些不寻常的事情。他骑自行车为血红蛋白症的研究筹集资金。).”可知他骑自行车为血红蛋白症的研究筹集资金让小基恩看起来和其他男孩不一样,故选C。
【2】细节理解题。根据第2段“The boy missed his grandfather and always wanted to do something for his grandfather’s birthday.…They decided to ride bikes to celebrate a special birthday for his grandfather.(男孩想念祖父,总是想为祖父的生日做点什么……他们决定骑自行车为祖父庆祝一个特别的生日。)”可知基恩骑自行车为他祖父庆祝一个特别的生日是因为他想念祖父,想为祖父的生日做点什么。故选A。
【3】细节理解题。根据第2段第3和4句“At last, his parents thought out an idea. They decided to ride bikes to celebrate a special birthday for his grandfather.(最后,他的父母想出了一个主意。他们决定骑自行车为他祖父庆祝一个特别的生日。)”可知基恩的父母想出了是否骑自行车庆祝基恩祖父生日的主意;故选B。
【4】细节理解题。根据第3段第2句“Many people are pleased and moved by Keane’s story”可知人们对这个家庭的所作所为感到很高兴和被感动了,故选D。
【5】主旨大意题。本文讲述了一个英国小男孩基恩骑自行车为血红蛋白症的研究筹集资金的故事,即小基恩支持血红蛋白症的研究。故选A。
【题目】书面表达
假如你是阳光中学的李华,即将要毕业的你,对学习和生活了三年的母校充满了眷恋和感恩,想在当地报刊上发表一篇英语文章描述自己的母校。请根据以下提示,写一篇短文。
学校 | ①优美的学习环境。 |
同学 | ①相互学习,相互帮助。 |
老师 | ①对我们的一切要求严格。 |
感想 | ……(自拟两点) |
要求:
1. 文中不得出现真实姓名、校名。
2. 不要逐字翻译,可适当发挥。“……”部分需自拟。
3. 词数90个左右。
My Mother School
I will graduate from Yang Guang Middle School. I have enjoyed a lot during the past three years.
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_______________________________________________________________