题目内容

【题目】 Keane Everton is only six years old. He is from England. He looks the same as any other boy of his age. However, he has done something unusual. He rides a bike to raise money for research on PNH (血红蛋白症). His grandfather died of this kind of disease two years ago.

The boy missed his grandfather and always wanted to do something for his grandfather’s birthday. Even his mother couldn’t stop him. At last, his parents thought out an idea. They decided to ride bikes to celebrate a special birthday for his grandfather.

Then they planned to call on people to support the boy to raise money for the research on PNH. Many people are pleased and moved by Keane’s story. Most people think it is a wonderful thing and the boy should be given great praise.

A person from the PNH research team at St. Jame’s University Hospital said, “We are also pleased to see he and his family give this donation to our research. Every little effort really makes a difference.”

1What makes little Keane look different from other boys?

A.His age of six.B.He is an English boy.

C.He rides a bike to raise money for research on PNH.D.He did something for his grandfather’s birthday.

2Why did Keane ride a bike to celebrate a special birthday for his grandfather?

A.Because he missed his grandfather and wanted to do something for his grandfather’s birthday.

B.Because he didn’t have anything else to do.

C.Because he liked riding a bike.

D.Because he wanted to be different from others.

3Who thought out the idea if riding bikes to celebrate Keane’s grandfather’s birthday?

A.Little Keane himself.B.Keane’s parents.

C.Their friendsD.St. Jame’s University Hospital.

4How do people think of what the family have done?

A.They are worried about it.B.They are pleased

C.They are moved.D.Both B and C.

5What is the passage mainly about?

A.Little Keane’s supporting for the research on PNH.B.Keane’s story with his grandfather.

C.A special bike.D.The research on PNH in England.

【答案】

1C

2A

3B

4D

5A

【解析】

本文讲述了一个英国小男孩基恩骑自行车为血红蛋白症的研究筹集资金的故事。

1细节理解题。根据第1段倒数第23句“However, he has done something unusual. He rides a bike to raise money for research on PNH (然而,他做了一些不寻常的事情。他骑自行车为血红蛋白症的研究筹集资金。).”可知他骑自行车为血红蛋白症的研究筹集资金让小基恩看起来和其他男孩不一样,故选C

2细节理解题。根据第2段“The boy missed his grandfather and always wanted to do something for his grandfather’s birthday.…They decided to ride bikes to celebrate a special birthday for his grandfather.(男孩想念祖父,总是想为祖父的生日做点什么……他们决定骑自行车为祖父庆祝一个特别的生日。)”可知基恩骑自行车为他祖父庆祝一个特别的生日是因为他想念祖父,想为祖父的生日做点什么。故选A

3细节理解题。根据第2段第34句“At last, his parents thought out an idea. They decided to ride bikes to celebrate a special birthday for his grandfather.(最后,他的父母想出了一个主意。他们决定骑自行车为他祖父庆祝一个特别的生日。)”可知基恩的父母想出了是否骑自行车庆祝基恩祖父生日的主意;故选B

4细节理解题。根据第3段第2句“Many people are pleased and moved by Keane’s story”可知人们对这个家庭的所作所为感到很高兴和被感动了,故选D

5主旨大意题。本文讲述了一个英国小男孩基恩骑自行车为血红蛋白症的研究筹集资金的故事,即小基恩支持血红蛋白症的研究。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Most people know yoga as a kind of exercise. To practise yoga, you put your body into different positions. The correct breathing is also important. However, yoga is really about more than just exercise. Yoga cannot just help people to be healthier but also help connect people to each other and to nature.

The history of yoga goes back at least 5,000 years. It was first developed in Northern India. In the late 19th and early 20th centuries, yoga was introduced to the Western world. By the 1960s yoga had become a very popular form of exercise in the United States and Europe.

Yoga is good for the mind and body. Regular practice of yoga helps people to improve their balance and stamina(耐力). Although you won't really get out of breath, like you might when playing football or running, it does help to keep your heart healthy and you can lose weight. It also improves concentration(注意力)and helps people to sleep better, so it's great for anyone who is under pressure at work or in their studies.

There are lots of different types of yoga, so you can choose what is best for you. Hatha Yoga is often good for beginners, because you hold each position for a few breaths. In Vinyasa Yoga you change position much more quickly and you might get out of breath. It's quite challenging if you haven't done much yoga before. Bikram Yoga is sometimes called `hot yoga', because the room must be heated to around 40 degrees. Or what about `Aeroyoga', where you do yoga while you are hanging from the ceiling? It's supposed to be very good for your back.

Whatever kind of yoga you choose, there are surely some health benefits(好处),and you should have fun too.

1Which of the following is true about yoga?

A.The breathing in yoga is important if you often get out of breath.

B.People in the West were interested in yoga soon after it appeared.

C.You can choose any kind of yoga to practice only if you want to.

D.Yoga can make people feel relaxed and bring people much closer.

2According to the passage, which form of yoga might be very difficult for a beginner?

A.Hatha.B.Vinyasa.C.Bikram.D.Aeroyoga.

3Which of the following topics is NOT mentioned in the passage?

A.When and where did yoga come out?B.What are the advantages of yoga?

C.When is a good time to practice yoga?D.What type of yoga can you choose?

【题目】 A great woman once said, "Women must try to do things as men have tried. When they fail, their failure must be a challenge to others." These are the words of US pilot Amelia Earhart (1897-1937), a pioneer in aviation(航空领域), who was the first woman to fly across the Atlantic Ocean.

Earhart was born in 1897. When she was young, she was very interested in stories about women who were successful in male-dominated(男性为主的)jobs, such as engineering and law.

But in 1920, Earhart's life changed after her first experience of being a plane passenger. As soon as the plane left the ground, Earhart knew that she loved flying and was determined(坚定的)to be a pilot. So she found herself a teacher and started to learn how to fly for herself. To pay for the lessons and buy a plane of her own, she took all sorts of jobs.

In 1932, Earhart flew alone across the Atlantic, becoming the first woman ever to do so. She also designed a flying suit for women and went on to design other clothes for women who led active lives.

When she was nearly 40, Earhart was ready for a final challenge-to be the first woman to fly around the world. Her first attempt was unsuccessful but she tried again in 1937, with her navigator(领航员)Fred Noonan. But one month later, they disappeared without a trace(踪迹)in bad weather in mid-flight.

Her death remained a mystery until recently. A study published in March conducted by Richard Jantz from the University of Tennessee, US, announced that bones found in 1940 on a faraway Pacific island belonged to Earhart.

Even though it's still not clear how she ended up on the island, we're one step closer to finding the answer.

1When did Earhart first fly across the Atlantic Ocean alone?

A.In 1920.B.In 1932.C.In 1937.D.In 1940.

2What started Earhart's interest in flying?

A.Her parent's influence.B.Her teachers' encouragement.

C.Her first experience as a passenger.D.Her childhood love for engineering.

3Which of the following words best describes Earhart?

A.Open-minded and patient.B.Creative and helpful.

C.Talented and unsocial.D.Pioneering and determined.

4What's the article mainly about?

A.The inspiring life story of Earhart.B.Some possible causes of Earhart's death.

C.The discovery of Earhart's bones.D.What made Earhart a great pilot.

【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。

Most people hope to have a memory which helps them succeed in study, work and life. Can memory be improved? Luckily, hundreds of studies in the past 50 years have already given us a definite answer.

A healthy lifestyle keeps your brain young and memory sharp. First of all, it is necessary to have a healthy diet. Eating more food rich in Vitamin B and Vitamin E, such as vegetables and lean meat, helps you have a better memory. Doing exercise can keep your brain alive, too. Proper exercise provides much needed oxygen for the brain. Running, riding a bike, swimming and even walking two or three times a week are helpful. Moreover, getting enough sleep is important. Only when your brain gets a good rest, can it work well. The healthier your lifestyle is, the better your memory will become, but do not expect a sudden change — it takes a long time to make a difference.

Memory skills help you remember things better. The following three are the most widely used. Chunking is a way of remembering a piece of information by cutting it into smaller ones. For example, to memorize a ten-digit telephone number 2127983630, you can divide the digits into three groups: first 212, then 798, and lastly 3630. This method is far more effective than remembering a string of 10 digits. Organization means organizing information into groups of the same kind. For example, trees, grass and flowers are plants; tigers, pandas, horses and cows are animals. Imagery is remembering newly learnt information by us ing your imagination and connecting it with something that you are familiar with.

However, memory skills will hardly work if you don’t understand the information. Only a regular review can make the memory last long. That is why students are always advised to go over what they have learnt after one day and then after three days, and then use it as regularly as possible.

Human brains are like muscles that need nutrients and exercise to become stronger. If you make a few lifestyle changes and try some memory skills, you can certainly improve your memory.

1Can memory be improved according to the passage?

2What does proper exercise provide?

3How can you remember the newly learnt information?

4Why are students always advised to go over what they have learnt?

5What is the passage mainly about?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网