题目内容
【题目】
![]()
Before she goes to bed, Holly leaves a bowl of dog food and a bowl of water outside the conservatory door.
Then she goes to bed and lies there in the dark, listening and listening.
She wakes up suddenly in the early morning. She jumps out of bed and rushes downstairs. She opens the conservatory door.
The food bowl is empty. But the water in the other bowl is frozen.
“Eco! ”She calls out.
She waits.
“Eco! ”She tries again.
But the garden is empty and still.
A window opens upstairs.
“Don’t stand outside in the cold, Holly, ”
Her father says. “It’s freezing.”
Holly looks up but everything looks strange and blurred.
She’s crying.
【1】How is the weather in the passage?
A.Warm.B.Cold.C.Strange.D.Hot.
【2】Who doesn’t let Holly stand outside?
A.Her father.B.Her mother.C.Her friend.D.Her sister.
【3】What does the underlined(带下划线的)sentence " She jumps out of bed and rushes downstairs.”tell us?
A.Holly wants to play outside.B.Holly likes getting up early.
C.Holly wants to see Eco again very much.D..Holly doesn't want to stay at home.
【4】Why does the writer use the word "empty" twice in the passage?
A.Because the writer wants to show Eco eats all the food in the bowl.
B.Because the writer wants to show Holly’s parents aren’t at home.
C.Because the writer wants to show Holly feels sad without Eco.
D.Because the writer wants to show there is nothing in the garden.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】C
【解析】
本篇是小说《霍莉的新朋友》一个小片段,主要介绍了霍莉睡觉前给门口放了狗食和一碗水,早上惊醒后发现食物不见了,水冻住了,于是她大喊,可是不见回复。她的父亲让她不要站在外面,霍莉哭着抬头看,但一切看起来陌生又模糊。
【1】细节理解题,从文中“But the water in the other bowl is frozen. 但另一个碗里的水冷冻了。”可知天气很冷。故选B。
【2】细节理解题,根据文中“Don’t stand outside in the cold, Holly, ”Her father says. “It’s freezing.”可知是她的父亲。故选A。
【3】词句猜测题,根据文中“She wakes up suddenly in the early morning. She jumps out of bed and rushes downstairs. She opens the conservatory door.”和““Eco! ”She calls out.”判断她冲出去是想再次见到Eco。故选C。
【4】观点态度题,根据文中The food bowl is empty. 和But the garden is empty and still.描写出霍莉看不到Eco,心情特别的不好。和表达比较相似,故选C。
【题目】I always finish my homework on time. I leave it for tomorrow
A.always B.sometimes C.often D.never
【题目】
Meals | Time | Food |
breakfast | 7:00---7:30 |
|
lunch | 11:30--12:30 |
|
Afternoon tea | 15:30--16:00 |
|
dinner | 18:00--19:00 |
|
【1】Bill may have breakfast at_______.
A.6:45B.7:15C.7:40D.8:00
【2】At_______ , Bill can eat vegetables.
A.breakfast and lunchB.breakfast and dinner
C.lunch and dinnerD.lunch and afternoon tea
【3】Which of the following is NOT true?
A.Bill has four meals a day.B.Bill has eggs and apples for breakfast.
C.Bill has afternoon tea for an hour(小时).D.Bill has a good eating habit.