题目内容

【题目】

The Temple of Heaven, in southern Beijing, was first built in 1420 and was rebuilt during the Ming and Qing Dynasties. It was the place where the emperors of the Ming and Qing Dynasties would admire the god and hope for good harvest(收获). It is the largest group of buildings in the world to pay homage(致敬)to god.

The Potala Palace was built in the seventh century and it has a long history of over 1300 years. In 641, Songtsan Gambo, the ruler of the Tubo kingdom, asked his people to build it for princess Wencheng of the Tang Dynasty. It has 13 floors and is 117 meters high. And it is made of wood and stone.

The Terracotta Warriors and Horses (兵马俑) is the greatest historical and cultural site (遗址) in Lintong, Xi'an, Shanxi Province. Emperor Qin Shi Huang began to build it at the age of 13. It took 11 years. The terracotta figures(秦俑) have the same size as a real man. They have different heights, clothes and hairstyles because of their different levels.

The Mogao Caves (莫高窟) is formed by 49.2 temples, 25 kilometers southeast of the center of Dunhuang. It is also called the Caves of a Thousand Buddhas (千佛洞). The largest statue(雕像)in front of the cave wall is 34.5 meters high and the smallest is only 2cm high. The art of Dunhuang covers more than 10 major forms, such as wall paintings, music and dance and so on.

1The Temple of Heaven was first built___________.

A. in 492B. in 641C. in 1311D. in 1420

2Songtsan Gambo built the Potala Palace for __________________.

A. the godB. princess Wencheng

C. his peopleD. Emperor Qin Shi Huang

3You can visit _____________ if you are in Xi'an.

A. the Temple of HeavenB. the Potala Palace

C. the Terracotta Warriors and HorsesD. the Mogao Caves

4The smallest statue of the Caves of a Thousand Buddhas is _______________ high.

A. 2cmB. 34.5mC. 25kmD. 13cm

5Which of the following is TRUE according to the passage?

A. The Pulala Palace is made of wood and stone.

B. The terracotta figures are bigger than real men.

C. The Mogao Caves is in the southwest of Dunhuang.

D. The emperors admired the people in the Temple of Heaven.

【答案】

1D

2B

3C

4A

5A

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述中国的四个历史古迹:天坛、布达拉宫、兵马俑以及莫高窟。

1细节理解题。根据The Temple of Heaven, in southern Beijing, was first built in 1420 and was rebuilt during the Ming and Qing Dynasties“天坛,在北京的南部,始建于1420年,在明达和清代被重建”可知,所以始建于1420年,故选D

2细节理解题。根据In 641, Songtsan Gambo, the ruler of the Tubo kingdom, asked his people to build it for princess Wencheng of the Tang Dynasty641年,吐蕃国的统治者松赞干布要求他的人民为唐朝文成公主建造这座宫殿”可知,松赞干布为文成公主建立了布达拉宫,故选B

3细节理解题。根据The Terracotta Warriors and Horses (兵马俑) is the greatest historical and cultural site (遗址) in Lintong, Xi'an, Shanxi Province可知,兵马俑是最伟大的历史和文化遗迹,谓语陕西西安的临潼,所以你去西安可以参观兵马俑,故选C

4细节理解题。根据The largest statue(雕像)in front of the cave wall is 34.5 meters high and the smallest is only 2cm high可知,在千佛寺中,最小的雕塑仅仅有2厘米高,故选A

5细节理解题。根据The terracotta figures(秦俑) have the same size as a real man可知,秦俑有和真人一样的尺寸,排除B;根据The Mogao Caves (莫高窟) is formed by 49.2 temples, 25 kilometers southeast of the center of Dunhuang可知,在敦煌的东南方,而不是西南方,排除C;根据It was the place where the emperors of the Ming and Qing Dynasties would admire the god and hope for good harvest“它是明清两代皇帝敬奉神,祈求丰收的地方”可知,皇帝在这地敬奉神而不是人民,排除D;根据And it is made of wood and stone可知,布达拉宫是由木头和石头制成的,故选A

对于题干中要求要求找True/False/Not true/Not false这类题,直接看选项。根据选项定位至某一部分进行分析,例如本篇阅读第5题。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Clouds

On a beautiful spring afternoon

I relax and lie down

On the soft green grass

Breathing in the fresh smell that I can feel all around

My attention is taken up to the clouds.

For up there in the bright blue sky

Is a fluffy white world of cotton candy animals

And castles built with marshmallow bricks.

But I must be creative and take the time

To bring this world into focus

So I take a breath

And squint my eyes just a little bit.

And before I know it----there they are----A big bear

Soft as a pillow, quietly curls up to sleep

As a tiny, cotton ball mouse

Jumps out from a lion 's house

What a treat to spend my afternoon

With these newly found friends moving by!

Word Bank :

breathe v. 呼吸

fluffy adj. 松软的

cotton candy 棉花糖

castle n. 城堡

marshmallow bricks

棉花软糖似的砖块

pillow n. 枕头

1When is the speaker watching clouds in the poem?

A. In the morning.B. At noon.

C. In the afternoon.D. At night.

2The speaker in the poem is_____.

A. on his bedB. on the grass

C. on the streetD. on the beach

3Which word best describes the speaker in the poem?

A. Busy.B. Tired.C. Peaceful.D. Bored.

4The underlined part " squint my eyes just a little bit "in the poem probably means_____.

A. close my eyes a little bit and try to see things clearly

B. open my eyes widely

C. shut my eyes to avoid seeing something unpleasant

D. make my eyes full of tears

5The writer wrote this poem to______.

A. show the readers where to watch clouds

B. teach the readers about cloud shapes

C. explain to the readers how clouds can change

D. tell the readers about his cloud watching

【题目】

Nowadays many people drive their cars to work. There are a lot of cars in the street and the _______is very busy. So sometimes _______is not easy for people to get to work on time. When you are going to be late, you only dream of taking a plane there. Can your dream_______?

Yes! You can take a plane only in months!

Four engineers in Germany are_______in making planes. They are making a newplaneLilium jet. It doesn't look like a plane _______an egg. Many people think it looks funny and interesting. The great"egg"can take two people to the sky and _______three hundred kilometres in one hour. That's really great.

Some people call Lilium jet “a flying car”. Why? Firstly, it's not difficult for people to learn to drive it. People can drive it just like driving a car. But it can go _______and farther than a car. Secondly, Lilium jet is not very big, only a quarter of a plane. So it doesn't need an airport. Only a small place is OK. It can stop_______. In the future, the"flying car"will come into people's life and _______our ways of trip.

Lilium jet will come on the market soon. ________you want to make your trip easy and funny, why not buy one? I'm sure you will have a good time on it.

1A. trafficB. skyC. train

2A. thisB. thatC. it

3A. come onB. come backC. come true

4A. boredB. interestedC. disappointed

5A. butB. andC. so

6A. walkB. swimC. fly

7A. slowerB. fasterC. earlier

8A. whereB. nowhereC. everywhere

9A. changeB. findC. lose

10A. UnlessB. IfC. Whether

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网