题目内容

【题目】I'm always ____________ before the exam. I often try to make myself calm down by taking a deep breath.

A.relaxedB.boredC.nervousD.happy

【答案】C

【解析】

句意:我总是在考前感到紧张。我经常通过深呼吸让自己冷静下来。

考查形容词辨析。relaxed放松的;bored无聊的;nervous紧张的;happy开心的。分析句意并结合“I often try to make myself calm down by taking a deep breath.”可知,此处表示“我总是在考前感到紧张”,其他三项不符合语意。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】请认真阅读下面短文,并根据短文内容回答问题。

To prevent the spread of the novel coronavirus, governments at every level in China have been using many different control measures.

In heavily-affected areas, the government has chosen to lock down cities. In Hubei province, for example, after Wuhan’s lockdown on Jan 23, thirteen other cities in the province also taken lockdown measures. The decision proved effective (有效的) in stopping the virus’ spread at its root, China Daily said.

In some villages, people put up red banners (条幅) or used loudspeakers to educate people about the virus. Many communities also set up checkpoints to check people’s temperatures, keep records of their travel history, keep non-residents (非住户) out of the community, and make sure that people quarantine (隔离) themselves after returning from high-risk areas. Some community workers also help those who stay at home by bringing in food or medicine, taking out the rubbish, and offering psychological (心理的) advice. The community workers have built the first line of defense (防御) against the virus across China.

According to Xinhua, there are millions of community workers in 650,000 urban and rural (城市和农村)communities across the country. Many people from all walks of life have volunteered to do this job.

“In the face of an unexpected outbreak, it’s amazing to see that China could organize people on such a large scale (规模),” Li Baoping from the Ningxia Academy of Social Sciences told Xinhua. “Great governance capacity (治理能力) at all levels gives us confidence in winning the battle.”

1Why do governments at every level use many different control measures?

______________________________________________________________

2What has the government chosen to do in heavily-affected areas?

______________________________________________________________

3Who has built the first line of defense against the virus across China?

______________________________________________________________

4How many community workers are there across the country?

______________________________________________________________

5What gives us confidence in winning the battle?

______________________________________________________________

【题目】 Hairstyle is thought to be a personal style choice.

However, some Chinese students are required by their school to have unified () haircuts, with short hair for male students and shoulder-length hair for female students. Some students don't like such hairstyles and have broken the rules in school.

A complaint letter by a middle school student in Fuzhou, Fujian province as well as the response of the local education bureau (教育局) to the letter has caught public attention. The letter has sparked (引发) public discussion on whether schools should control how students wear their hair.

In the letter, which was published recently on Fuzhou's 12345 website, the student wrote, “I think the so-called 'good purposes' of the school are wrong and I highly question whether this kind requirement really helps students to develop good habits and show good appearances," the student said.

The school told students that it is easy for teenage male students to pay more attention to beautiful female students, so the school wants girls to have simple appearances and develop their talents, the letter said.

"I think these words are a complete lie. How can you expect someone to have a colourful future if he or she does not know how to look attractive? Why does the school need to make all the teenage boys pay no attention to girls? Doesn't the school need more sexual (性别的) education?

"Teenagers should be colourful and different. Isn't it boring when people look back on their teenage years and can only remember ugly haircuts and same uniforms? Why can't the school give students a choice to be themselves? "

The Fuzhou education bureau wrote back to the student and said it proves that the writer is a good student with his own thoughts, courage and truth-seeking spirit. The schools ask students to have unified haircuts and wear uniforms because it is easy for teenagers to pay much attention to their appearances and little attention to their studies, the bureau said. Collectivism (集体主义) is very important for the country's development. Although the city has required students to have unified haircuts, schools can set different hairstyle standards that allow students to show their personal styles.

Debate (讨论) on hairstyle

Student

The purposes of the school are 1 of the students wills.

It's 2 for students to follow school’s requirement to develop good habits and show good appearances.

Students personal styles are paid little attention to, 3 is the sexual education.

Local education bureau

The local education bureau wrote back and 4 the student's good characters.

It's necessary to develop collectivism by having unified haircuts and wearing uniforms.

Besides, school rules can be 5 by setting different standards to meet students' reasonable needs.

【题目】 The world’s largest radio telescope was finished in China.

FAST is a five-hundred-metre telescope. It is also called Tian-yan (“The Eye of Heaven”), with a dish the size of 30 football grounds, deep in the mountains of south-west China’s Guizhou Province. The giant dish is built on a bowl-like valley.

The surrounding area has “radio silence” as there are no towns and cities within a 5-kilometre radius(半径范围)and only one county centre within 25 kilometres.

FAST is made up of 4,450 panels(面板). The second largest radio telescope is in Russia. The bigger dish will e able to pick up weaker signals.

The radio telescope is like an ear, listening to meaningful radio messages from white noise in the universe. With the help of the telescope, we can receive weaker and more radio messages far away in space. It will help us to search for intelligent life outside of the Galaxy(银河系)and explore the origins of the universe. “Any of its discoveries will lead to a Nobel Prize,” said Joseph Taylor, a Nobel Prize winner.

The telescope is expected to remain the global leader for the next 10 to 20 years.

1The passage may appear in the “_______________” section of a newspaper.

A.businessB.advertisementC.literatureD.science

2FAST is used to ________________.

A.explore the origins of human beings

B.receive distant radio messages from the universe

C.watch the beautiful scenery of the Galaxy

D.help scientists to win the Nobel Prize in the future

3The sentence “The FAST project began in 2011.”can be put at the beginning of ____________.

A.Paragraph 6B.Paragraph 4C.Paragraph 3D.Paragraph 2

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网