题目内容

【题目】Mrs. King is an American doctor. She is now in China. She works in a Children’s Hospital in Beijing. She is also learning Chinese medicine(医术) there. She likes Chinese medicine very much. She loves working for children. She works hard in the day and reads English books on(关于) Chinese medicine at night. She learns Chinese from the Chinese doctors and her Chinese friends. Now she can speak some Chinese. She can read some Chinese books, too.

Her husband Mr. King is a teacher. He teaches English in a junior high school in Beijing. He works hard, too. He works from Monday to Friday. He teaches three classes every day. Sometimes, on Saturdays and Sundays, he teaches other English classes. He wants to make more money (挣更多钱).

1Mrs. King works in a _____ .

A. shop B. junior high school in Beijing

C. hospital in Beijing D. hospital in America

2Both of the Kings _____ .

A. live in America B. live in Shanghai

C. work hard D. work every day

3Mr. King works _____ .

A. in a junior high school in Beijing

B. in a Children’s Hospital in Beijing

C. in a junior high school in America

D. in a Children’s Hospital in America

4Mrs. King learns Chinese from _____ .

A. her teacher B. the books

C. the doctors D. the Chinese doctors and her Chinese friends

5Which of the following sentences is NOT true?

A. Mrs. King can speak English and Chinese.

B. Mrs. King knows nothing (一点儿也不懂) about Chinese medicine.

C. Mrs. King is from America.

D. Mr. King sometimes teaches other English classes on weekends.

【答案】

1C

2C

3A

4D

5B

【解析】这篇短文主要介绍了金夫人是一个美国的医生。她现在中国儿童医院工作,她白天工作,晚上学中医,还跟别人学中文。她的丈夫是个老师。他在北京的一所中学教学。他想挣更多的钱。

1细节理解题。根据短文第一段She works in a children’s hospital(儿童医院)in Beijing描述,可知她在医院工作。故选C。

2细节理解题。根据短文第一段She works hard in the day和第二段He works hard,描述,可知他两个都努力工作。故选C。

3细节理解题。根据短文第二段He teaches English in a junior high school in Beijing.描述,可知他在北京的有一所中学工作,故选A。

4细节理解题。根据短文第一段She learns Chinese from the Chinese doctors and her Chinese friends.描述可知她从中国医生和朋友那学中文,故选D。

5是非判断题。根据短文第一段She is also learning Chinese medicine (中医) there可知她对中医不是一无所知。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解,从A、B、C、D四个选项中选择正确答案填空。
“Who would you like to change your life with if possible?” Last week, we asked many middle school students this question. The following are some of their 1.
Zhang Yike, 12
I want to change my life with my friend, Wang Xiaohui. She is studying in England now. She has 2 to many countries, such as the US and France. They are the places I wish to visit. What's more, she 3 much better English than me. If I change my life with her, I can visit many beautiful countries, eat delicious 4 and meet different kinds of people there.
Qiu Haoran, 14
I'd like to change my life with my Chinese teacher Miss Zhao. Miss Zhao is a very kind lady. She 5 a lot, so she always has so many 6 stories to tell us. We all like her classes. I also want to be such an excellent teacher and be 7 with my students.
I will change my life with my elder brother. My brother is a college student now. He doesn't have to go to class all the time. He can study 8 he is interested in. And he even has a part-time job to make money. To 9, all of these sound very interesting. I really wan t a life 10 this.
(1)A.answers B.problems C.questions D.changes
(2)A.gone B.come C.been D.moved
(3)A.says B.speaks C.talks D.tells
(4)A.drink B.air C.food D.water
(5)A.teaches B.knows C.thinks D.asks
(6)A.long B.short C.terrible D.interesting
(7)A.usy B.angry C.popular D.serious
(8)A.that B.which C.who D.what
(9)A.me B.him C.you D.them
(10)A.at B.on C.for D.like

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网