题目内容
【题目】Mrs. King is an American doctor. She is now in China. She works in a Children’s Hospital in Beijing. She is also learning Chinese medicine(医术) there. She likes Chinese medicine very much. She loves working for children. She works hard in the day and reads English books on(关于) Chinese medicine at night. She learns Chinese from the Chinese doctors and her Chinese friends. Now she can speak some Chinese. She can read some Chinese books, too.
Her husband Mr. King is a teacher. He teaches English in a junior high school in Beijing. He works hard, too. He works from Monday to Friday. He teaches three classes every day. Sometimes, on Saturdays and Sundays, he teaches other English classes. He wants to make more money (挣更多钱).
【1】Mrs. King works in a _____ .
A. shop B. junior high school in Beijing
C. hospital in Beijing D. hospital in America
【2】Both of the Kings _____ .
A. live in America B. live in Shanghai
C. work hard D. work every day
【3】Mr. King works _____ .
A. in a junior high school in Beijing
B. in a Children’s Hospital in Beijing
C. in a junior high school in America
D. in a Children’s Hospital in America
【4】Mrs. King learns Chinese from _____ .
A. her teacher B. the books
C. the doctors D. the Chinese doctors and her Chinese friends
【5】Which of the following sentences is NOT true?
A. Mrs. King can speak English and Chinese.
B. Mrs. King knows nothing (一点儿也不懂) about Chinese medicine.
C. Mrs. King is from America.
D. Mr. King sometimes teaches other English classes on weekends.
【答案】
【1】C
【2】C
【3】A
【4】D
【5】B
【解析】这篇短文主要介绍了金夫人是一个美国的医生。她现在中国儿童医院工作,她白天工作,晚上学中医,还跟别人学中文。她的丈夫是个老师。他在北京的一所中学教学。他想挣更多的钱。
【1】细节理解题。根据短文第一段She works in a children’s hospital(儿童医院)in Beijing描述,可知她在医院工作。故选C。
【2】细节理解题。根据短文第一段She works hard in the day和第二段He works hard,描述,可知他两个都努力工作。故选C。
【3】细节理解题。根据短文第二段He teaches English in a junior high school in Beijing.描述,可知他在北京的有一所中学工作,故选A。
【4】细节理解题。根据短文第一段She learns Chinese from the Chinese doctors and her Chinese friends.描述可知她从中国医生和朋友那学中文,故选D。
【5】是非判断题。根据短文第一段She is also learning Chinese medicine (中医) there可知她对中医不是一无所知。故选D。
【题目】阅读下列材料,回答问题。
(A)
Take a look at the following ads! You may find some useful information you need here!
Piano lessons |
Lost cat |
Guide wanted |
Apartment for sale |
(1)If you want to have a piano lesson, you may _____.
A.call Susan at 7328059
B.surf the website: www.music.com.au
C.telephone Mr. White at 5132683
(2)Who is the owner of the lost cat?
A.Mr. White.
B.David.
C.Susan.
(3)If you want the job as a guide, you should _____.
A.know the city very well
B.be an experienced driver
C.be a beautiful girl
(4)Which information about the apartment is NOT mentioned(提到)in the table?
A.It has a beautiful view.
B.It has three floors.
C.It has three bedrooms.
(5)How can you get in touch with the owner of the apartment for more information?
A.By sending an e-mail.
B.By going to visit it.
C.By making a phone call.
【题目】根据对话内容,从方框内选出能填入空白处的最佳选项。其中有两项为多余选项。
A: What's the matter?
B: .
A: How long have you been like this?
B: .
A: I see. Your problem is probably caused by the bad weather.
B: . The hazy, smoggy (雾霾) weather
makes me feel uncomfortable.
A: Yes, the weather has been heavily polluted for days. You know, when the air particles reach the level of PM2.5 , it can lead to heart, brain and respiratory(呼吸道) diseases.
B: It sounds terrible. .
A: Well, you'd better not go out unless you have to. Take some medicine, drink a lot of water and you'll be better.
B: .
A. We should do something to protect the environment. |