题目内容
【题目】School holiday activities at the library
| Activity When Cost Who | Cartooning with Eva Leung Tuesday 7 June, 9-11 a.m. ﹩3.00 to. cover the cost of art paper and pencils 5 to 8-year-olds |
| Activity When Cost Who | Cartooning with Eva Leung Wednesday 8 June, 9-11 a.m. $3.00 to cover the cost of art paper and pencils 9 to 10-year-olds |
Eva Leung is famous for her cartoons published regularly in KIDStime magazine | ||
| Activity When Cost Who | Kite-making Wednesday 8 June, 2-4 p.m. $3.00 to cover the cost of paper, string and other materials 5 to 10-year-olds |
| Activity When Cost Who | Kite-making Thursday 9 June, 2-4 p.m. $3.00 to cover the cost of paper, string and other materials 5 to 10-year-olds |
【1】Who is this poster for?
A. Cartoonists.B. Librarians.C. Writers.D. Children.
【2】On which day are there two different activities?
A. Monday.B. Tuesday.C. Wednesday.D. Thursday.
【3】Why are there two cartooning classes on the program?
A. Because the classes are for different age groups.
B. Because more time is needed to learn cartooning
C. Because there is a strict limit on numbers for each class.
D. Because some children might want to do both the classes.
【答案】
【1】D
【2】C
【3】A
【解析】
短文大意:本文是广告类阅读,介绍了图书馆针对少年儿童的活动信息:主题、时间、费用(材料)和活动对象。
【1】题意:这张海报是给谁的?考查细节理解。根据School holiday activities at the library和海报的年龄信息(Who)可知都是孩子们的活动,故选D。
【2】题意:哪一天有两种不同的活动?考查细节理解。根据第二则Activity: Cartooning with Eva Leung/When: Wednesday 8 June, 9-11 a.m.和第三则Activity: Kite-making/When: Wednesday 8 June, 2-4 p.m.可知6月8日星期三上午和下午都有活动,故选C。
【3】题意:为什么计划中有两个卡通班?考查细节判断。前面两则都是卡通课,根据第一则Who: 5 to 8-year-olds和第二则Who: 9 to 10-year-olds可知对象不一样,Because the classes are for different age groups.符合题意,故选A。
阅读理解是最能体现学生英语能力的题型,分值较高,如何通过解题方法的掌握来提升自己解答阅读理解题的技巧是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力,主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意根据短文内容做出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,要根据上下文意思准确猜出词意。3)考查推理判断能力,此类题型较难,准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。(4)考查主旨理解题。此类题型需通读全文,整体把握,根据文本主要内容选择合适的选项。
【题目】根据短文内容,从下面方框中选择适当的单词或短语填空,使短文内容完整正确
However your movies allows no longer |
![]()
You are visiting the pyramids in Egypt, but the next second you are in France. Then, suddenly you may see dinosaurs, animals that 【1】 live in the world. But you are not in a wonderland. This is what might happen in the near future, with the help of VR (虚拟现实) technology.
VR is a computer technology that creates an environment and 【2】 users to see and even interact (互动) with it. Just wear a pair of VR goggles (护目镜) connected to 【3】 computer and you can experience a lot of things without stepping out of your room.
“The most attractive part of VR is that it gives an immersive (身临其境的) experience,” said Wang Bing. “That’s why VR 【4】 are popular among users. You become a part of the story.”
【5】 , VR technology is still far from perfect. Users report experiencing headaches and feeling sick while wearing VR goggles. Maybe it could take a while for VR to really take over the world.