题目内容
【题目】 Zhong Nanshan was born in October 1936 in Nanjing, Jiangsu Province. He is one of the famous medical scientists in the 21st century, who ________ many people's lives in 2003.
In 2003, SARS________ in Guangdong. Later, it spread across China and other parts of the world. Patients coughed a lot and got fevers. Hundreds of________ even died from the disease. Even many doctors and nurses got SARS when they treated patients. So everyone was afraid of it. But Zhong was________ enough to fight the disease. Zhong spent days and nights to find the cause________ the disease. And with his way of treating, many patients began to get better. Zhong finally won people's trust.
In early 2020, a disease called COVID-19(新型冠状病毒肺炎) hit Wuhan. It spread________ around, tens of thousands of Chinese people were infected (感染). Zhong, 84, led ________team to Wuhan to fight the ilness. Zhong's team took many measures to cure the patients. He advised people to wear masks, ________hands frequently(频繁地),stay at home and not to go to crowed places.
Zhong likes sports very much. ________ he was 67, he could still play basketball. Now at the age of 84, Zhong still treats patients in the hospital and________young doctors. "I am just a doctor." Zhong says. But we think he is a hero and a fighter.
【1】A.helpedB.savedC.likedD.influenced
【2】A.took outB.found outC.gave outD.broke out
【3】A.patientsB.adultsC.animalsD.birds
【4】A.kindB.poorC.braveD.silent
【5】A.withB.toC.ofD.in
【6】A.quicklyB.slowlyC.safelyD.luckily
【7】A.myB.hisC.herD.their
【8】A.weighB.polluteC.shakeD.wash
【9】A.SinceB.AlthoughC.UnlessD.Because
【10】A.thinksB.trustsC.teachesD.asks
【答案】
【1】B
【2】D
【3】A
【4】C
【5】C
【6】A
【7】B
【8】D
【9】B
【10】C
【解析】
本文主要介绍了钟南山在对抗非典和新冠肺炎期间作出了极大贡献。
【1】
句意:他是21世纪著名的医学科学家之一,在2003年挽救了许多人的生命。
helped帮助;saved挽救;liked喜欢;influenced影响。根据“many people's lives in 2003”,可知钟南山在2003年非典期间救了很多人的命。故选B。
【2】
句意:2003年,非典在广东爆发。
took out取出;found out发现;gave out分发;broke out爆发。根据SARS,由常识可知是非典爆发。故选D。
【3】
句意:数百的病人甚至死于这个疾病。
patients病人;adults成人;animals动物;birds鸟。根据“died from the disease”,可知是病人死于疾病。故选A。
【4】
句意:但是钟南山足够勇敢来战胜疾病。
kind友善的;poor贫穷的;brave勇敢的;silent安静的。根据“to fight the disease”,可知是足够勇敢战胜疾病。故选C。
【5】
句意:钟南山花费了日日夜夜来寻找疾病的原因。
with和……一起;to到,向;of……的; in在……里面。the cause of……的原因,固定搭配。故选C。
【6】
句意:它很快到处传播了起来。
quickly快速地;slowly缓慢地;safely安全地; luckily快速地。根据“tens of thousands of Chinese people were infected”,可知传播很快。故选A。
【7】
句意:84岁的钟南山带领他的团队来武汉战胜疾病。
my我的;his他的;her她的;their他们的。根据主语可知是钟南山的团队,应填形容词性物主代词,钟南山为男性。故选B。
【8】
句意:他建议人们戴口罩,勤洗手,待在家,不要去人多拥挤的地方。
weigh称重;pollute污染;shake摇晃;wash洗。根据常识可知,预防新冠病毒的有效方法之一是勤洗手。故选D。
【9】
句意:虽然他67岁了,他仍然能打篮球 。
Since自从;Although虽然;Unless除非;Because因为。根据“could still play basketball”,可知是虽然67岁,前后有让步含义。故选B。
【10】
句意:现在87岁,钟南山仍然治疗病人,教年轻医生。
thinks认为;trusts信任;teaches教;asks要求,询问。根据young doctors,可知是教年轻医生。故选C。
【题目】Join Us At the Gym
Morning 8:30am-11:30am | Lunch 12:30pm-1:20pm | Afternoon 1:30pm-5:00pm | After school 5:30pm-7:00pm | |
Mon. | \ | \ | Baseball | Personal challenge projects |
Tue. | Girls badminton | \ | Boys basketball | Boys badminton |
Wed. | baseball training | \ | Girls basketball | Dance club |
Thur. | Basketball training | \ | Boys football | Football training |
Fri. | \ | \ | Girls football | \ |
【1】When is the gym open for baseball training?
A.On Monday morningB.On Wednesday morningC.On Thursday afternoon
【2】What is the table(表格) mainly about?
A.Teaching plans.B.After-school activities.C.Opening hours of the gym
【题目】 王刚的妈妈是一名医生。武汉封城期间,她奔赴前线,和武汉人民共同战役。返程后,她和王刚讲述了当时的工作。请以王刚的名义写一篇80-100词的短文。文章必须包含表格中的所有信息。
叙述妈妈在武汉的工作 | 1. 照顾病患; 2. 学习防疫知识; 3. 鼓励病人相信自己;4. 工作繁忙,没有足够时间休息。 |
妈妈工作的意义 | 1. 让很多人获得健康; 2. 控制了病毒的传播; 3. ...... |
憧憬的职业及原因 | …… |
参考词汇:防疫 anti-epidemic 病毒 virus
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【题目】 本学期全国各地学校因新冠病毒(novel coronavirus)疫情影响而延期开学,开展“停课不停学”线上教学活动。请根据下表提示和你的切身体会,谈谈在线学习(online learning)的利弊。
Online Learning
Advantages | Disadvantages |
a comfortable learning environment replay the lessons … | bad for eyes influenced by computer games … |
注意:1短文必须包含表格中的要点;
2. 文中不得出现真实的人名和校名;
3词数、80-100;
4短文首句仅供参考、不计入总词数片
短文首句:We have taken two-month online learning because of novel coronavirus.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【题目】 Places for Shopping in London
Topshop | Topshop at London's Oxford Circus is one of the most fashionable shops in the world. It has three floors. You can find everything you need to look stylish. |
Forbidden Planet | It is in New Oxford Street. It is a bookstore with a large number of science fiction and comic books. |
Selfridges | It is one of the biggest department stores in Oxford Street. Lots of famous stars visit it when they are in the UK. It has six floors and you can buy nearly everything there. |
The Virgin Megastore | It's at Piccadilly Circus. It is one of the biggest and best music shops in the UK. If you are looking for a rare record, you'll probably find it there. It's open from 9:00 am until midnight from Monday, to Saturday, and from 1:30 am to 6:00 pm on Sunday. |
Davenports Magic Shop | It's an amazing place. It began in the East End in 1898. It's the oldest family magic shop in the world. You will find it at Charing Cross underground station. It is open from 9:30 am to 5:30 pm from Monday to Friday, from 10:30 am to 4:30 pm on Saturday, and closed on Sunday and public holidays. |
【1】Where can you find Topshop?
A.At Charing Cross.B.At Piccadilly Circus.
C.At Oxford Circus.D.In New Oxford Street.
【2】If you want to meet some stars, you could try your luck in _____________.
A.SelffridgesB.Forbidden Planet
C.Davenports Magic ShopD.The Virgin Megastore
【3】Which of the following is TRUE according to the passage?
A.The Virgin Megastore is at New Oxford Street.
B.Davenports Magic Shop is closed on public holidays.
C.Davenports Magic Shop has a history of less than one hundred years.
D.Forbidden Planet is a bookstore with a small number of science fiction books.