题目内容

【题目】 Zhong Nanshan was born in October 1936 in Nanjing, Jiangsu Province. He is one of the famous medical scientists in the 21st century, who ________ many people's lives in 2003.

In 2003, SARS________ in Guangdong. Later, it spread across China and other parts of the world. Patients coughed a lot and got fevers. Hundreds of________ even died from the disease. Even many doctors and nurses got SARS when they treated patients. So everyone was afraid of it. But Zhong was________ enough to fight the disease. Zhong spent days and nights to find the cause________ the disease. And with his way of treating, many patients began to get better. Zhong finally won people's trust.

In early 2020, a disease called COVID-19(新型冠状病毒肺炎) hit Wuhan. It spread________ around tens of thousands of Chinese people were infected (感染). Zhong, 84, led ________team to Wuhan to fight the ilness. Zhong's team took many measures to cure the patients. He advised people to wear masks, ________hands frequently(频繁地)stay at home and not to go to crowed places.

Zhong likes sports very much. ________ he was 67, he could still play basketball. Now at the age of 84, Zhong still treats patients in the hospital and________young doctors. "I am just a doctor." Zhong says. But we think he is a hero and a fighter.

1A.helpedB.savedC.likedD.influenced

2A.took outB.found outC.gave outD.broke out

3A.patientsB.adultsC.animalsD.birds

4A.kindB.poorC.braveD.silent

5A.withB.toC.ofD.in

6A.quicklyB.slowlyC.safelyD.luckily

7A.myB.hisC.herD.their

8A.weighB.polluteC.shakeD.wash

9A.SinceB.AlthoughC.UnlessD.Because

10A.thinksB.trustsC.teachesD.asks

【答案】

1B

2D

3A

4C

5C

6A

7B

8D

9B

10C

【解析】

本文主要介绍了钟南山在对抗非典和新冠肺炎期间作出了极大贡献。

1

句意:他是21世纪著名的医学科学家之一,在2003年挽救了许多人的生命。

helped帮助;saved挽救;liked喜欢;influenced影响。根据“many people's lives in 2003”,可知钟南山在2003年非典期间救了很多人的命。故选B

2

句意:2003年,非典在广东爆发。

took out取出;found out发现;gave out分发;broke out爆发。根据SARS,由常识可知是非典爆发。故选D

3

句意:数百的病人甚至死于这个疾病。

patients病人;adults成人;animals动物;birds鸟。根据“died from the disease”,可知是病人死于疾病。故选A

4

句意:但是钟南山足够勇敢来战胜疾病。

kind友善的;poor贫穷的;brave勇敢的;silent安静的。根据“to fight the disease”,可知是足够勇敢战胜疾病。故选C

5

句意:钟南山花费了日日夜夜来寻找疾病的原因。

with和……一起;to到,向;of……的; in在……里面。the cause of……的原因,固定搭配。故选C

6

句意:它很快到处传播了起来。

quickly快速地;slowly缓慢地;safely安全地; luckily快速地。根据“tens of thousands of Chinese people were infected”,可知传播很快。故选A

7

句意:84岁的钟南山带领他的团队来武汉战胜疾病。

my我的;his他的;her她的;their他们的。根据主语可知是钟南山的团队,应填形容词性物主代词,钟南山为男性。故选B

8

句意:他建议人们戴口罩,勤洗手,待在家,不要去人多拥挤的地方。

weigh称重;pollute污染;shake摇晃;wash洗。根据常识可知,预防新冠病毒的有效方法之一是勤洗手。故选D

9

句意:虽然他67岁了,他仍然能打篮球

Since自从;Although虽然;Unless除非;Because因为。根据“could still play basketball”,可知是虽然67岁,前后有让步含义。故选B

10

句意:现在87岁,钟南山仍然治疗病人,教年轻医生。

thinks认为;trusts信任;teaches教;asks要求,询问。根据young doctors,可知是教年轻医生。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Norm Pethrick, a 36-year-old man in Australia’s northern city Darwin, was praised on Thursday for jumping onto a crocodile’s back to save his wife Wendy at Litchfield National Park, a popular tourist spot southwest of Darwin, a local newspaper reported. Ms Pethrick was standing on a river bank Wednesday afternoon when the saltwater crocodile lunged(), locking its jaws on both her legs as it tried to drag her underwater.

Norm Pethrick, who with his wife had been collecting water, immediately went to help her. He jumped onto the back, poked () the eyes of the crocodile and finally got his wife free.

Ms Pethrick was later taken to Royal Darwin Hospital for a medical treatment. The doctors said she was suffering eight puncture wounds (伤口) in her right leg, a puncture wound in her left leg and a serious cut to one of her fingers.

“This could have been a fatal and tragic situation,” said the general manager of Royal Darwin Hospital (RDH), Dr Len Notaras, according to a local report.

He said Ms Pethrick was saved by her husband’s “quick and diligent actions”.

Dr Notaras also said she would remain in hospital for three to four days and have an operation to clean the wounds, which are easy to get infected because of bacteria (细菌) on the teeth of the crocodile.

1This passage is most likely to be found in________.

A.a travel guideB.a newspaperC.a textbookD.a novel

2The crocodile attacked Ms Pethrick when she was ________.

A.swimming in the riverB.standing on the river bank

C.watching the crocodileD.fishing in the water

3Which of the following statements is TRUE about Ms Pethrick?

A.Her eyes were badly poked.B.She had eight wounds altogether.

C.One of her fingers also got hurt.D.One of the crocodile’s teeth was found in her leg.

4According to the passage, Norm Pethrick can be described as following EXCEPT________.

A.braveB.diligentC.quickD.humorous

5Which of the following would be the best title of this passage?

A.The husband should save the wifeB.A man saves wife’s life from crocodile’s jaws

C.A crocodile is not so dangerous as people imagineD.Human beings can beat crocodiles sometimes

【题目】 Places for Shopping in London

Topshop

Topshop at London's Oxford Circus is one of the most fashionable shops in the world. It has three floors. You can find everything you need to look stylish.

Forbidden Planet

It is in New Oxford Street. It is a bookstore with a large number of science fiction and comic books.

Selfridges

It is one of the biggest department stores in Oxford Street. Lots of famous stars visit it when they are in the UK. It has six floors and you can buy nearly everything there.

The Virgin Megastore

It's at Piccadilly Circus. It is one of the biggest and best music shops in the UK. If you are looking for a rare record, you'll probably find it there. It's open from 9:00 am until midnight from Monday, to Saturday, and from 1:30 am to 6:00 pm on Sunday.

Davenports Magic Shop

It's an amazing place. It began in the East End in 1898. It's the oldest family magic shop in the world. You will find it at Charing Cross underground station. It is open from 9:30 am to 5:30 pm from Monday to Friday, from 10:30 am to 4:30 pm on Saturday, and closed on Sunday and public holidays.

1Where can you find Topshop?

A.At Charing Cross.B.At Piccadilly Circus.

C.At Oxford Circus.D.In New Oxford Street.

2If you want to meet some stars, you could try your luck in _____________.

A.SelffridgesB.Forbidden Planet

C.Davenports Magic ShopD.The Virgin Megastore

3Which of the following is TRUE according to the passage?

A.The Virgin Megastore is at New Oxford Street.

B.Davenports Magic Shop is closed on public holidays.

C.Davenports Magic Shop has a history of less than one hundred years.

D.Forbidden Planet is a bookstore with a small number of science fiction books.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网