题目内容

【题目】

7 January, 2014

A new report says more and more international students are attending colleges and universities in the United States. It also notes a large increase in the number of international students from China.

These findings are from the latest Open Doors Report. The report documents the record number of international students in the United States during 2012, 2013 school year. It says more than seven hundred sixty-four thousand four-hundred such students were attending American colleges and universities during the last two years. That represents an increase of almost six percent than one year earlier.

On the other hand, the number of Americans studying overseas (海外) increased by one percent, which reached nineteen thousand this year.

The report says one hundred ninety-four thousand students at American colleges and universities were from

China. That is an increase of more than twenty-three percent over the year before. Peggy Blumenthal, an expert(专家) of international education, described the effect of the increase in Chinese students.

"Now they have been coming for some time. But this year was the highest level ever." She says many Chinese families are able to pay for the highest-quality education for their children. The children mainly choose to study in America.

"We know many of them have enough income to be able to afford to send them anywhere in the world that they want to go. And for the most part, looking around the world, Chinese students still prefer to come to the United States as their choice."

Chinese students are not the only ones who want to attend American colleges and universities. After China, India sends the second largest number of students to the United States for higher education. India has about one hundred thousand students in American schools. South Korea is third with about seventy two thousand students.

Why do so many foreign students study in the United States? Peggy Blumenthal provides one reason.

"The advantage America has is that we have a huge system and a very perfect system. So there are over four thousand universities and colleges in the United States. Among them are some top ones in the world, and what that tells us is there is still a lot of room to host international students."

Foreign students represent less than four percent of the total student population in American higher education. And from Learning English, that's the VOA Special English Education Report. I'm Bob Doughty. Thanks for listening.

1Bob Doughty seems to be ________.

A. an exchange student from the USA

B. an expert of international education

C. a viewer of VOA

D. a reporter from VOA

2Which country below has the fewest students studying overseas?

A. South Korea B. India C. China D. America

3Which is NOT the reason why so many Chinese students go to the USA for further study?

A. Lots of Chinese families are able to pay for the highest-quality education for their children

B. The USA has a huge and a very perfect education system.

C. There is a lot of room to host international students in the USA.

D. The USA has some top universities and colleges in the world.

4Which of the following statement is true?

A. China has 122,000 more students than South Korea at American colleges and universities.

B. The number of Americans studying overseas is becoming smaller and smaller.

C. The number of Asian students has an increase of 6% over the past two years.

D. Most of the international students in the United States are Chinese.

5This passage from VOA Special English is most likely to be ________.

A. An advertisement B. A radio programme C. A science report D. A tour guide

【答案】

1D

2D

3C

4A

【解析】试题分析:这篇短文中是一篇新闻报道。作者主要介绍了美国留学生数量的增加,而人数较多的就是中国留学生的数量增加迅速,其次是印度和南韩,并分析了具体原因。

1】细节理解题。根据短文最后一段的总结语 that's the VOA Special English Education Report. I'm Bob Doughty. 可知Bob DoughtyVOA中的一名新闻报道员;故选D

2】推理判断题。根据短文第八段内容可知,到美国留学的人数最多的三个国家分别是中国、印度和南韩,根据选项可知,美国的海外留学生是最少的;故选D

3】细节理解题。根据短文第六段She says many Chinese families are able to pay for the highest-quality education for their children.可知,A项正确;第十段The advantage America has is that we have a huge system and a very perfect system. 可知美国拥有巨大的教育资源和完善的教育体系;B项正确;第十段So there are over four thousand universities and colleges in the United States. Among them are some top ones in the world可知D项正确;C项的内容文中没提,也不是主要原因;故选C

4】细节理解题。根据短文第三段On the other hand, the number of Americans studying overseas (海外) increased by one percent, which reached nineteen thousand this year.可知B项错误;短文第二段That represents an increase of almost six percent than one year earlier.可知,在过去的两年里,美国所有留学生的数量增加6%,不仅仅指亚洲;故C项错误;文中并没有提到美国留学生的绝大多数都是中国人;故D项错误;根据第四段内容可知,中国留学生在美国的数目是194000,而倒数第四段South Korea is third with about seventy two thousand students.中可知南韩的在美留学生数目是100,000,由此可知,中国比南韩的留学生人数要多122,000;故选A

5】主题判断题。根据短文内容可知本文的主要内容是介绍的美国留学生的基本情况,由此可推断英国公是一篇新闻报道;故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】

My parents took us on holiday to Tasmania(塔斯马尼亚) several days ago. Tasmania is an island. It is in the south of Australia. We visited the east coast(海岸). One of the highlights was our visit of the Wineglass Bay( ). When we arrived there, we found many walking paths to the beach. There are also many mountains around the bay.

Because my grandmother and my little sister went with us, we had a 45-minute walk. On the way up, we saw amazing rocks on the mountains. Finally we arrived at a higher place. From there we could overlook the calm clear water of the bay. It was a sunny day and the view was great. I found the reason behind the bay’s name. I found the reason behind the bay’s name. It looked like a wineglass!

The walk down was easier and enjoyable. And we went to a farm and tried the delicious seafood in Tasmania. I really liked the trip. I think I will go back again.

1We know from this passage that .

A. Tasmania is a beautiful island

B. the writer visited the south coast

C. Tasmania lies in the east of Australia

D. Wineglass Bay got its name for its color

2The writer’s family chose a 45-minute walk to the mountains because .

A. they felt too tired to walk on

B. there are not other ways to choose

C. his grandma and sister went with them

D. they had no time to take more photos

3The underlined word “overlook” means “ ” in Chinese.

A. 仰望 B. 凝视 C. 浏览 D. 俯瞰

4The right time-order of the following statements should be according to the passage.

a. some strange rocks on the mountain

b. many walking paths to the beach

c. the delicious seafood on the farm

d. a 45-minute walk to the mountain

A. b-a-c-d B. d-b-a-c C. b-d-a-c D. a-d-c-b

5The best title of this passage may be “ ”.

A. The Wineglass Bay of Tasmania

B. Delicious seafood in Tasmania

C. A Good Walk to the Mountains

D. A Wonderful Trip to Tasmania

【题目】

Nowadays, many children spend many hours a day looking at computer screens or other digital products(数码产品). Some eye care professionals (专业人士) say all the screen time has caused more children to have eye problems.

Nathan Warford is an optometrist ( 验光师) in Florida, USA. He says he has seen an increase in problems in children.

“Some children come into the office because their parents have found that they have red eyes. Others come because their degree of short-sightedness is increasing very fast and their parents are worried,” he said.

Part of the problem is that even if their eyes start to feel uncomfortable or they start to get a headache, some children don't tell their parents. These children are afraid that their parents would take their games or the computer away.

Another part of the problem is that people blink (眨眼睛) less often when they look at the screen. When a person uses a computer or other digital products, he or

she blinks about a third as much as we normally do in everyday life. If we blink less often, our eyes can't stay wet or are too tired and they will not be protected like

normal.

1According to Dr Warford, how many kinds of eye problems may too much screen time cause?

A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.

2Some children don't tell their parents their eye problems because _______.

A. they think they're not serious

B. they don't want their parents to worry

C. they want to go to hospital themselves

D. they want to continue playing computer games

3People normally blink about 20 times a minute. How many times do they blink if they use a computer?

A. About 4. B. About 7. C. About 11. D. About 15.

4From the passage, we can learn that _______.

A. blinking is good for eyes

B. sleeping late is bad for eyes

C. we should blink as much as possible

D. we shouldn't look at screens in a dark room

5What is the passage mainly about?

A. Some ways of protecting children's eyes.

B. Some information about the latest digital products.

C. Dr Warford's experience of working out eye problems.

D. Eye problems in children caused by using digital products.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网