题目内容
【题目】 Saturday morning was bright and fresh. There was a song in every heart, a cheer on every face, and a spring in every step.
Tom appeared with a bucket(桶)of white paint in one hand and a brush in the other. His Aunt Polly told him to paint the wall around the garden. It was thirty meters long and nine feet high. He felt very sad. Then he had a wonderful idea. He picked up his brush and started to work. Soon Ben came along the road. He was happily eating an apple. He stopped to look at Tom. Tom went on painting and pretended not to see Ben.
"I'm going swimming," said Ben. "Do you want to go swimming, Tom? But I guess you can't. You have to stay and work, don't you?"
"Work?" Tom said. "This isn't work. I'm enjoying myself. Does a boy get a chance to paint a wall like this everyday?"
Tom kept painting carefully. Sometimes he stopped, stood back to look at the wall like an artist, and then added a bit more paint in just the right place. Ben was watching Tom paint with great interest. He was getting more and more interested in having a try himself. After a while, Ben asked Tom if he would let him paint a little. Tom thought about it, and said, "No, Ben, I can't. Aunt Polly said that I must paint it with great care. "
"Oh, please, Tom," begged Ben. "I can do it. I'll be really careful. Just let me try. I'll give you half of my apple. Well, I'll give you all of it!"
"Well, all right, Ben," said Tom. "You must be very careful. "
He gave Ben his brush with worry on his face but happiness in his heart. He sat down under the tree, and started to eat Ben's apple. All day, boys came to make fun of Tom, but they ended up staying to paint. When Ben got tired, Billy was waiting. He gave Tom a kite for a chance to paint. Then Johnny offered Tom a toy car, and so on.
By late afternoon Tom had got all kinds of toys, and the wall had got three coats of paint. Later Aunt Polly came to look at the painted wall. She was so happy with Tom's work that she gave Tom a large cake!
【1】Why did Tom pretend not to see Ben when he came and watched him painting?
A.He didn't want to go swimming with Ben at all.
B.He saw Ben eating an apple happily.
C.He tried to make Ben interested in it.
D.He didn't want Ben to share the chance to paint the wall.
【2】What do the underlined words "spring" and "coat" mean in the passage according to the given dictionary entries(词条)?
spring 1. 春天,春季 2. 弹性,弹力 3. 泉 4. 活力,朝气 |
coat 1. 外套 2. (动物的)皮毛 3. 覆盖层,涂层 |
A.2; 1B.2; 3C.4; 3D.4;1
【3】Which of the following is the best title of this passage?
A.Painting the Wall Was BoringB.Painter Became the Big Rich
C.One in Trouble, All to HelpD.True Friends
【答案】
【1】C
【2】C
【3】B
【解析】
这篇短文介绍了汤姆通过小小的计谋使得好友本帮他一起完成粉刷花园周围的篱笆,最终得到了阿姨的称赞的故事。
【1】细节理解题。根据文中BenwaswatchingTompaintwithgreatinterest.Hewasgettingmoreandmoreinterestedinhavingatryhimself.本饶有兴趣地看着汤姆粉刷。他越来越想亲自去试一试。可知汤姆是努力为了让本对刷篱笆产生兴趣。故选C。
【2】词义猜测题。根据文中Saturdaymorningwasbrightandfresh.Therewasasongineveryheart,acheeroneveryface,andaspringineverystep.周六早晨天气明媚、清新。每一个心里有一首歌,每一张脸上有微笑。可知,人心情愉快,所以每一步都充满活力,所以这里的spring指的是“活力”;根据文中BylateafternoonTomhadgotallkindsoftoys,andthewallhadgotthreecoatsofpaint.下午晚些时候,汤姆得到了各种各样的玩具,墙上刷了……漆。可知,这里的coat指的是“涂层”的意思,故选C。
【3】最佳标题题。根据整个文章的理解可知,文章主要是汤姆通过小小的计谋使得好朋友帮他完成了刷篱笆的任务,并且他还得到了很多玩具的故事,所以四个选项中B选项更加符合文章的标题,故选B。