题目内容

【题目】完形填空

China has made big progress in running competitions! The young1Su Bingtian made history on Sunday by becoming the2Asian athlete to appear in the men's 100m final at the world athletics championships.
As the3man in China, Su was born in a4family in Guangdong in 1989. His parents were both farmers and had a lot of work to do on the farm every day. So Su often helped them with housework at home. Though his study was not very good, he was5at running than many other boys in his class. He6this kind of sport very much, so he practised running as often as possible. In 2004, Su started to take part in different competitions and has won many prizes since then. And this year, he managed to finish 100 metres in 9.99 7. That was the best result in Asia. His dream8! When he heard the news, he could not believe9ears.
Though Su is famous now, he never behaves arrogantly. Instead, he still works hard10he wants to have a better chance of winning! I believe there is a lesson there.
(1)A.jumper B.runner C.swimmer D.writer
(2)A.one B.first C.two D.second
(3)A.fastest B.fattest C.cleverest D.slowest
(4)A.small B.rich C.famous D.poor
(5)A.good B.better C.bad D.worse
(6)A.played B.improved C.enjoyed D.hoped
(7)A.seconds B.minutes C.hours D.days
(8)A.came out B.came on C.came true D.came back
(9)A.their B.her C.his D.our
(10)A.because B.so C.but D.or

【答案】(1)、B
(2)、B
(3)、A
(4)、D
(5)、B
(6)、C
(7)、A
(8)、C
(9)、C
(10)、A

【解析】文章大意:苏炳添是我们国家著名的短跑运动员,他出生在一个贫穷的家庭里面。他喜欢跑步,通过他的努力,他成为了第一个站在世界田径锦标赛100米决赛上的亚洲人。
(1)句意:年轻的田径运动员苏炳添在星期天创造了历史,成为了出现在世界田径锦标赛100米决赛上的第一个亚洲运动员。jumper跳跃者,跳高、跳远运动员;runner 跑步运动员;swimmer 游泳运动员;writer作家,作者。根据下文appear in the men's 100m final at the world athletics championships可知,苏炳添参加的是100米决赛,所以他是一个跑步运动员。故应选B。
(2)句意:年轻的田径运动员苏炳添在星期天创造了历史,成为了出现在世界田径锦标赛100米决赛上的第一个亚洲运动员。one 一个;first 第一个;two 二;second第二个。根据句意,苏炳添创造了历史,因此他是第一个,空前有定冠词,故应选B。
(3)句意:作为中国跑得最快的人,苏炳添1989年出生在广东省一个贫穷的家庭里。fastest 最快的;fattest 最胖的;cleverest 最聪明的;slowest最慢的。根据文意可知,苏炳添是跑步运动员,是中国跑得最快的人,故应选A。
(4)句意:作为中国跑得最快的人,苏炳添1989年出生在广东省一个贫穷的家庭里。small小的;rich富有的;famous 著名的;poor贫穷的。根据下文His parents were both farmers and had a lot of work to do on the farm every day可知,苏炳添的父母都是农民,因此他的家庭不是富有的,也不是著名的,文章中并没有说到苏的家庭是大家庭还是小家庭,故应选D。
(5)句意:虽然他的学习成绩不是很好,但是他比班里其他的男孩们都更擅长跑步。good好的;better更好的;bad糟糕的;worse更糟糕的。根据句中的but表示转折可以先排除C和D;再根据句中的than可知,这里用比较级,故应选B。
(6)句意:他非常享受这种运动,因此他经常练习跑步。played 玩,打球;improved 提高;enjoyed欣赏;喜欢;hoped希望。根据句意he practiced running as often as possible可知,苏很喜欢跑步,故应选C。
(7)句意:今年,他100米的成绩达到了9.99秒。seconds秒;minutes 分钟;hours 小时;days天。根据文意可知,苏炳添是跑短跑100米的,因此时间应该是以秒来计,故应选A。
(8)句意:他的梦想成真了!came out 出来,出版;came on 加油;came true 成真,实现;came back回来。这句话的主语是His dream,故这里是梦想成真的意思,选C。
(9)句意:当他听到这个消息的时候,他不敢相信自己的耳朵。their 他们的;her 她的;his他的;our我们的。这句话的主语是he,指代的是苏炳添,故是他不相信他的耳朵,选C。
(10)句意:相反地,他仍然努力训练,因为他想要更好的赢得比赛的机会。because 因为;so所以;but但是;or或者,否则。根据句意可知,这里说的是他努力训练的原因,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】A 15-year-old student who invented a flashlight(手电筒) getting power from the holder's body heat is going home today from California with a big prize and a chance to do further research.

Ann Makosinski was the only Canadian among the four winners at Google's international science competition. Thousands of young scientists from around the world took part in the competition.

Winning the science and technology competition was "a surprise". Ann said, "I think it will have a great influence on my future."

Ann thanked her family for encouraging her interest in science and said that her first toy was a box of transistors(晶体管).

Ann's prize includes $ 25,000 and a "once in a-lifetime expericnce" from Google for her Hollow Flashlight, which has no moving parts or batteries.

The idea for the invention came from seeing unwanted batteries and her friend's experience. When Ann visited a friend in the Philippines, she saw the friend couldn't study when it became dark because there was no electricity or light. She saw the need for a flashlight that has no batteries - Hollow Flashlight.

In her project, Ann wrote "I made two flashlights that do not use any batteries or harmful materials. They do not create any noise and will always work. The flashlight needs at least a 5℃ temperature difference between the holder's body and the environment around to produce light."

A video of Ann explaining how she creatcd the flashlight has been watched more than 1.4 million times on the Internet.

Though Ann was successful, she has not made a decision about her career path. Ann hopes that she can find a way to join her love of film and science together.

The four winners were chosen from 15 final competitors from eight countries. The competition attracted thousands of students in 120 countries.

1In which part of a newspaper can we probably read this passage?

A. Travel. B. Culture. C. Technology. D. Advertisement.

2The first paragraph is written to be a(n) ________.

A. introduction B. warning C. argument D. discussion

3Paragraph 6 mainly tells us ________.

A. what Ann saw in the Philippines B. why Ann invented Hollow Flashlight

C. how Ann's family encouraged her interest D. what prize Ann got for Hollow Flashlight

4According to the passage, we learn ________.

A. easy to win the international science competition

B. Hollow Flashlight is safe, noiseless and can save energy

C. Ann has made a decision to be a scientist in the future

D. few people are interested in how Ann created the flashlight

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网