题目内容
【题目】 " Were the birds on the ice ducks or geese (鹅) ?" Cruz, 11 , and Anthony, 12,couldn't agree. There was only one way to find out. So on a cold January evening, the two friends took a risk onto the frozen(冻结的) lake near their homes.
![]()
"First,, we threw a stone onto the ice to test it. We thought it would hold our weight. Then we stepped on it," Cruz said. Anthony went first. He took a few steps, then... He fell through the seemingly frozen ice!
Cruz rushed to help his friend. The lake "ate" him, too. Cruz managed to lift himself out of the freezing water and onto some ice. He then tried to work his way toward Anthony. But the ice didn't hold, and he fell in again. This time, he couldn't get out.
The boys were up to their necks in icy water and quickly losing feeling in their arms and legs. Cruz had a sense that he was going to die.
Anthony's older sister had seen all this and started shouting for help. John Lavin, a neighbor driving nearby heard her. He quickly pulled over. He caught a nearby float(浮板) , kicked off his shoes. and ran into the water, clearing his way through the ice with his free hand. "It was kind of a ' Hulk smash’” Lavin later joked.
Lavin made his way to pull the boys back to land. They were taken to hospital immediately. The doctor said their five-minute stay in the water made their body temperature drop nearly ten degrees. Luckily, the boys got well soon. They admire their fearless neighbor just as Hulk, one of Marvel Superheroes.
【1】Cruz and Anthony took a risk onto the frozen lake to ___.
A.throw a heavy stone onto the ice
B.test if the ice would hold their weight
C.search for a superhero on a cold evening
D.see whether the birds were ducks or geese
【2】Who saved the two boys out of the water?
A.Anthony's older sister.B.Hulk , one of Marvel Superheroes.
C.A doctor from the nearby hospital.D.John Lavin , a neighbor driving nearby.
【3】What happened to the two boys during their five-minute stay in the icy water?
A.Their arms were badly hurt.B.They couldn't move their necks,
C.Their body temperature dropped fast.D.They couldn't see anything clearly.
【答案】
【1】D
【2】D
【3】C
【解析】
Cruz和Anthony想知道冰上的鸟是鸭子还是鹅,所以他们铤而走险,到冰上去一探究竟。但是,不幸的事发生了,他们掉到了冰里面。还好他们勇敢的邻居Lavin救了他们。
【1】细节理解题。根据" Were the birds on the ice ducks or geese (鹅) ?" There was only one way to find out.和the two friends took a risk onto the frozen(冻结的) lake near their homes可知他们想知道冰上的鸟是鸭子还是鹅,所以他们冒险走上结冰的湖面。故选D。
【2】细节理解题。根据John Lavin, a neighbor driving nearby heard her.和Lavin made his way to pull the boys back to land.可知是他们的邻居John Lavin救了他们。故选D。
【3】细节理解题。根据The doctor said their five-minute stay in the water made their body temperature drop nearly ten degrees.可知医生说在水里的5分钟让他们的身体温度下降接近十度。故选C。