题目内容
【题目】 Take a look at some coolest inventions.
Solar - powered plane(太阳能飞机)A plane flew for more than 18 hours over the U. S. on Saturday and didn’t use a drop of oil' How? Solar Impulse is a solar - powered plane, the biggest such plane in the world. It has the same weight as a small car. It carries only one person. It can get solar power from the sun.
Super light camera It weighs only 36g. It's as light as six coins. It' s easy for you to take this small camera with you when travelling. It's small, but it also has many uses. You can take a colourful photo or a black and white one. There are many shapes you can use. You can also use the camera as a key ring.
Google glasses They are the latest technology from Google. People who wear the glasses can record what they see and hear around them, and put them on the Internet for the world to see. There is a GPS system in the glasses, and it will find where you are and tell you where you need to go. Google glasses are a bit like a helpful secretary (秘书).You can tell them what you want to write in an e - mail and they will type it for you.
【1】The solar - powered plane can't .
A.fly without oilB.carry 18 persons
C.get power from the sunD.fly for more than 18 hours
【2】Which has the same weight as six coins according to the passage?
A.Solar 一 powered plane.B.Super light camera.
C.Google glasses.D.All the above.
【3】Google glasses can if you need.
A.record other people' s activitiesB.drive and park your car
C.find a helpful secretary for youD.only take colourful photos
【4】From the passage, we can know .
A.what google glasses can doB.who invented the solar - powered plane
C.how to make a solar - powered planeD.who invented the super light camera
【答案】
【1】B
【2】B
【3】A
【4】A
【解析】
短文主要讲述的是太阳能飞机,超轻相机和谷歌眼镜三种发明的情况。
【1】细节理解题。根据文中It has the same weight as a small car. It carries only one person.它的重量和一辆小汽车一样。它只能载一个人。可知不可以载18个人,故选B。
【2】细节理解题。根据文中Super light camera It weighs only 36g. It’s as light as six coins.超轻相机它只重36克。 像六枚硬币一样轻。可知答案,故选B。
【3】细节理解题。根据文中People who wear the glasses can record what they see and hear around them, and put them on the Internet for the world to see.戴眼镜的人可以记录他们周围的所见所闻,并把它们放到互联网上让全世界看到。可知,它可以记录周围人的活动,故选A。
【4】细节理解题。根据文中There is a GPS system in the glasses, and it will find where you are and tell you where you need to go. Google glasses are a bit like a helpful secretary (秘书).You can tell them what you want to write in an e-mail and they will type it for you.眼镜上有一个GPS系统,它会找到你所在的位置,并告诉你需要去哪里。谷歌眼镜有点像一个有用的秘书。你可以告诉他们你想在电子邮件中写什么,他们会帮你打出来。可知我们可以知道谷歌眼镜什么能做些什么,故选A。