题目内容
【题目】 Welcome to this short tour of London. In this square ( 广场) we are standing in the middle of London. Opposite is the National Gallery (国家美术馆), a museum with lots of famous paintings. Go along the red street to Buckingham Palace (白金汉宫). The queen lives there. Turn left and go to the Houses of Parliament (国会大厦) and Big Ben. Opposite you can see the London Eye. It is 135 meters above the River Thames (泰晤士河). You can see most of London on a clear day.
When you are tired, the best way to see London is by boat. You can get the boat near Big Ben. As you go along the river, the London Eye is on your right, near the Railway Bridge. The Tower of London is the city's oldest palace. It is nine hundred years old.
![]()
【1】If you go to visit the National Gallery , what will you find ?
A.Lots of lovely animals .B.Lots of valuable planets .
C.Lots of famous paintings .D.Lots of interesting books .
【2】Where can you get the book ?
A.Near Buckingham Palace .B.Near Big Ben .
C.Near Tower Bridge .D.The Houses of Parliament .
【3】__________ is London’s oldest palace .
A.The Tower of LondonB.The National Galley
C.Buckingham PalaceD.The Houses of Parliament
【4】______ is the London Eye .
A.bB.cC.dD.e
【5】Which of the following is NOT true ?
A.The queen lives in Buckingham Palace .
B.London Eye isn’t far from the Railway Bridge .
C.The Tower of London has a history of eight hundred years .
D.There are stores , restaurant and a lot of street musicians in the market .
【答案】
【1】C
【2】B
【3】A
【4】C
【5】D
【解析】
短文大意:本文是人文类阅读,介绍了伦敦的历史建筑和著名景点。
【1】题意:如果你去参观国家美术馆,你会发现什么?考查细节理解。根据“Opposite is the National Gallery, a museum with lots of famous paintings对面是国家美术馆,一个有许多名画的博物馆”,可知国家美术馆里有许多名画,故选C。
【2】题意:你在哪里可以找到船?考查细节理解。根据“You can get the boat near Big Ben你可以在大本钟附近得到乘船”,可知选B。
【3】题意:伦敦塔是伦敦最古老的宫殿。考查细节理解。The Tower of London伦敦塔;The National Galley国家大帆船;Buckingham Palace白金汉宫;The Houses of Parliament议会大厦。根据“The Tower of London is the city's oldest palace伦敦塔是这座城市最古老的宫殿”,可知选A。
【4】题意: 是伦敦眼。考查细节理解。根据“the London Eye is on your right, near the Railway Bridge伦敦眼就在你的右边,靠近铁路桥”,结合图示,可知大本钟的对面是伦敦眼,位置“d”符合题意,故选C。
【5】题意:下列哪一项是不正确的?考查细节判断。A. 女王住在白金汉宫;根据“Buckingham Palace. The queen lives there”可知说法正确。B. 伦敦眼离铁路桥不远;根据“the London Eye is on your right, near the Railway Bridge”可知说法正确。C. 伦敦塔有八百年的历史;根据“The Tower of London is the city's oldest palace. It is nine hundred years old”可知说法正确。D. 市场上有商店、餐馆和许多街头音乐家;短文中没有提及,可知说法错误。综合以上分析,故选D。
本文是人文类阅读,介绍了伦敦的历史建筑和著名景点。主要考查细节理解或判断,考生只要认真阅读原文,注意细节对照,即可选出正确答案。例如小题2,问在哪里可以找到船,考查细节理解。根据“You can get the boat near Big Ben你可以在大本钟附近得到乘船”,可知选B。