题目内容
【题目】 Could cities that float on the sea solve the problems caused by floods and provide food for the world?
Some scientists think so. The idea is already being tested and they believe that floating cities will provide more homes for a growing population, without having to use land needed to grow food. And they believe floating areas will allow more food to be grown, so that no one in the world is hungry.
In some places, cities that float on the sea are already being planned. A company in the Netherlands called DeltaSync thinks that the sea cities will save the world, with more than one in ten people living in them.
They say sea cities solve many problems the world faces in the 21st century, like not having enough land, more and more people needing homes, fossil fuels running low and the increasingly serious problems caused by floods.
DeltaSync says building in the desert is not possible because there is not enough water and that developing ways for people to live in space is still too expensive. So they believe the answer is our oceans, which cover over two thirds of the Earth’s surface. Their plans for floating areas include using algae (海藻) to produce fuel and food.
More than a quarter of the land in the Netherlands already lies underwater and scientists there have spent years trying to find ways to deal with it. In the city of Rotterdam they already have floating homes.
Bart Roeffen from DeltaSync says, “We have plans for neighborhoods including roads and, in the end, I believe we can build floating cities on the sea.”
【1】Which of the following is the advantage of the cities that DeltaSync wants to build?
A.Providing more jobs for people.B.Satisfying more people’s housing needs.
C.Supplying enough water to people.D.Making travel in space possible.
【2】What can we learn about the Netherlands?
A.There are floating homes in one of its cities.B.It has found many fossil fuels recently.
C.Two thirds of its land is covered by water.D.Its population is increasing quickly.
【3】What does Bart Roeffen think of his company’s future plans?
A.He doubts them.B.He has no idea about them.
C.He is uncertain about them.D.He is hopeful of them.
【4】What is the best title for the passage?
A.Will there be enough water?B.Is it possible to live in the desert?
C.Will sea cities save the world?D.Is it expensive to build floating cities?
【答案】
【1】B
【2】A
【3】D
【4】C
【解析】
本文主要介绍了人们想要在海上建造房屋的计划,并且有一些地方,漂浮城市的计划已经在进行。科学家们认为这能为不断增长的人口提供更多的居住地。
【1】细节理解题。根据第四段They say sea cities solve many problems the world faces in the 21st century, like not having enough land, more and more people needing homes“他们说海上城市可以解决21世纪世界面临的许多问题,像没有足够的土地,越来越多的人需要房屋等问题”,可知,这家公司认为建造海上房屋可以满足更多人的住房需求。故选B。
【2】细节理解题。根据倒数第二段More than a quarter of the land in the Netherlands … In the city of Rotterdam they already have floating homes,可知,在荷兰的其中一个城市——鹿特丹港式已经有漂浮屋了。故选A。
【3】推理判断题。根据最后一段Bart Roeffen from DeltaSync says, “We have plans for neighborhoods including roads and, in the end, I believe we can build floating cities on the sea”,可知,Bart Roeffen相信他们能建成海上的漂浮城市,由此可见,他对公司未来计划非常有信心。故选D。
【4】最佳标题。根据文章第一段到第四段,是主要介绍了人们想要在海上建造房屋的计划,并且有一些地方,漂浮城市的计划已经在进行,荷兰的一家公司认为漂浮城市能解决21世纪世界所面临的许多问题。结合所给选项,只有C选项是最符合本文的标题。故选C。