题目内容

【题目】Mike 听说Peter近来因为考试而忙碌着,并且得了重感冒,头痛得厉害。于是便写了一封信。建议他去看医生,并告诉他多锻炼身体,健康生活。

1______

2______

3______

4______

5______

【答案】

1sorry

2studying/preparing/

3after

4doctor

5healthily

【解析】

这篇短文是MikePeter的信,Peter因为忙着考试感冒了,Mike写信建议他应该去看医生,同时多锻炼,保持身体健康。

1句意:听说你感冒了我感到很难过。I’m sorry to hear that…“听说我很难过”,这个句型常用在听到了不好的消息时。根据句意可知这里填sorry

2句意:我知道这些天你在为考试做准备,但是你应该照顾好你的健康。study/prepare for the exam表示“为考试而复习或为考试做准备”。根据句意和句中的these days可知,这里表示现阶段正在做的事情,应使用现在进行时,故这里填现在分词studying/preparing

3句意:我知道这些天你在为考试做准备,但是你应该照顾好你的健康。这里考查固定短语look after,意为“照顾”,故这里填after

4句意:当你感觉不舒服的时候,你应该去看医生。根据句中when you feel terrible可知,“感觉不舒服的时候”,应该去看医生,故这里填doctor

5句意:为了健康地生活,记住多锻炼。根据句意可知,多锻炼是为了健康地生活,这里用副词healthily,修饰动词live

这篇短文是MikePeter写的回信,信中建议他去看医生,并多锻炼保持身体健康。题目是根据短文大意填写适当的单词,考查单词在具体语境中的使用。做题时,应先浏览短文内容,了解大意;根据句意和固定搭配填写适当的单词。例如第1小题,I’m sorry to hear that…“听说我很难过”,这个句型常用在听到了不好的消息时。根据句意可知这里填sorry。再如第5小题,根据句意可知,多锻炼是为了健康地生活,这里用副词healthily,修饰动词live

练习册系列答案
相关题目

【题目】Shu Pulong has helped at least 1000 people bitten by snakes. “It was seeing people with snake bites that led me to this career, ”he said.

In 1963, after his army service, Shu entered a medical school and later became a doctor of Chinese medicine. As part of his studies he had to work in the mountains. There he often heard of people who had their arms and legs cut off after a snake bite in order to save their lives.

“I was greatlyupsetwhen they told me the story of an old farmer I met. It was a very hot afternoon. The old man was pulling grass in his fields when he felt a pain in his left hand. He at once realized he had been bitten by a poisonous snake. In no time he wrapped(缠绕)a cloth tightly around his arm to stop the poison(毒)getting to his heart. Running home he shouted, `Bring me the knife' Minutes later the man lost his arm forever. ”

“The heartbroken story touched me so much that I decided to devote myself to helping people bitten by snakes. ” Shu added, “I worked very hard and tried my best to make a good snake doctor.” And at last he made it.

1The best headline(标题)for this newspaper article is .

A. Amazing Medicine

B. Farmer Loses Arm

C. Dangerous Bites

D. Snake Doctor

2Shu decided to devote himself to snake medicine because .

A. he wanted to save people's arms and legs

B. he had studied it at a medical school

C. he had seen snakes biting people

D. his army service had finished

3Why did Shu go into the mountains?

A. He wanted to study snake bites.

B. He wanted to help the farmers.

C. He was being trained to be a doctor.

D. He was expected to serve in the army.

4Which of the following can explain the wordupsetin the third paragraph ?

A. sad B. surprised C. interested D. frightened

【题目】

When I was seven years old, my family made me an ant farm. First, we put clean sand in a thin glass box. Then we waited for the ants to arrive.

After the ants were in the glass farm, they started to make tunnels (地道). I was amazed that each one knew exactly what to do. Each had its own job.

On the fifth day a tragedy (悲剧) happened. I put my face so close to the glass farm that I knocked it over. All the tunnels fell down. Although the ants remained alive after their earthquake, one by one they began to die. I was scared as I watched them give up building their tunnels to carry the bodies to a corner of the farm.

My mother said that the ants were dying of sadness. They simply could not stand that their tunnels were gone.

Although much time has passed, I still think of that ant farm. Mom had hoped it would teach me about the natural world, but it taught me much more.

Over the years, I came to realize the importance of teamwork. Working together, the ants were able to make an amazing world for themselves. I also learned that they should be admired for their hard work. But there was an even larger lesson that I did not realize until recently: Adversity (逆境) is a natural part of life, and must be accepted. Unlike the ants, we cannot give up when we are sad. We have to realize that if a tunnel is gone, we must build another.

Giving up, I say, is not a good choice.

1What did the writer’s family do for him when he was seven?

A. They made an ant farm. B. They bought a few ants.

C. They caught a lot of ants. D. They found an ant city.

2What happened on the fifth day?

A. The earthquake happened. B. The writer put his face on the ground.

C. The writer knocked the ant farm over. D. The ants started to make tunnels.

3What did the writer come to realize a few years later?

A. Working together is useless. B. Teamwork is important.

C. Adversity can’t be accepted. D. Working alone is amazing.

4Finally, the writer thinks that the ants died because ________.

A. they worked hard B. the writer made a mistake

C. the tunnel was gone D. they gave up when they met difficulties

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网