题目内容
【题目】任务型阅读(二)。根据其内容简略回答问题。
Canada Geese are large blue and white birds. When autumn comes, they have to fly south where the weather is warmer. The winters are so cold in Canada that the birds will die if they stay there.
Last spring, Bill Lishman found sixteen young Canada Geese on his farm. They had lost their parents. Bill thought, “These young birds won’t know what to do in the autumn.” He had a small plane and he decided to teach the birds to fly by following him. All through the summer, he went on short trips in his plane and the young geese flew after him.
When the cold weather arrived in the autumn, Bill flew to Virginia in the United States------600 miles South of his home in Canada. The geese followed him all the way. Bill left the geese in Virginia and he returned home.
This spring, Bill was waiting for the birds to come back. They didn't arrive, so Bill flew to Virginia to get them. He looked for them for two weeks but he couldn't find them. When he arrived back home, he found the geese waiting for him. They had found their way home without him!
( No more than 4 words)
![]()
【1】What will happen to the geese if they stay in Canada in winter?
【2】Where did Bill find sixteen young geese last spring?
【3】How far is it from Bill’s home to Virginia?
【4】How long did it take Bill to look for the geese in Virginia?
【5】What do you think of Bill?
【答案】
【1】They will die.
【2】On his farm.
【3】600 miles (away).
【4】Two weeks.
【5】He is kind / helpful/ clever/ careful…. / He loves animals.
【解析】试题分析:本文主人公比尔救助了16只幼年加拿大雁,为了让他们能去南方过冬亲自训练他们,并且亲自驾驶飞机送他们到南方过冬的故事。
【1】根据短文中的句子“The winters are so cold in Canada that the birds will die if they stay there.”可知,如果这些大雁冬天呆在加拿大会冻死。故答案为They will die.
【2】根据短文中的句子“Last spring, Bill Lishman found sixteen young Canada Geese on his farm.”可知,16只幼年加拿大雁是在农场上发现的。答案为On his farm.
【3】根据短文中的句子“Bill flew to Virginia in the United States------600 miles South of his home in Canada.”可知,比尔家到南方温暖的佛吉尼亚有600英里。答案为600 miles (away).
【4】根据短文中的句子“He looked for them for two weeks but he couldn't find them.”可知,比尔在佛吉尼亚找了两个星期这些大雁。答案为Two weeks.
【5】通过阅读短文我们可以知道比尔为了救助这些大雁,不但花费时间训练他们,还亲自驾驶飞机把它们送到南方温暖的佛吉尼亚,可知,他非常喜欢这些鸟,也很善良。答案为He is kind / helpful/ clever/ careful…. / He loves animals.
【题目】
| Hi, I'm Buzz. I'm from South Africa. I'm good at running and I can play sports. Many people are afraid of me because I look scary. |
| Hello, I'm Péter. I'm from Thailand. I'm friendly. Do you want to make friends with me? I can play soccer with you. I'm good at it. |
| I'm Toby. I'm from China. Do you like Chinese kung fu? I can show you. Many people like me. They think I'm cute and beautiful. Do you think so? |
【1】What do you think of Peter?
A.Scary.B.Friendly.C.Shy.
【2】The three animals don’t tell us .
A.where they are fromB.what they are likeC.how old they are
【题目】
Friendship Shopping Center | |||
| Brand(商标): Adidas Color: green, pink, black Price: ¥98 each, but¥180 for two |
| Brand: Nike Color: white, black, brown Price: ¥178 each and get a cap for free |
| Brand: Li Ning Color: green, yellow, pink Price: ¥70 each and get a toy for free |
| Brand: Puma Color: black, blue Price: ¥80 each, but¥150 for two |
【1】How much are two jackets?
A.¥98.B.¥150.C.¥180.D.¥140.
【2】If you buy a pair of shoes, you can get a _________ for free.
A.toyB.capC.schoolbagD.T-shirt
【3】If Alice wants a pair of pants, what brand can she buy?
A.Li Ning.B.Adidas.C.PumaD.Nike.
【4】You like black, and you just have ninety yuan. What can you buy?
A.A pair of pants.B.A T-shirt.C.A jacket.D.Shoes.
【5】Which of the following sentences is RIGHT?
A.Two pairs of pants are ¥160.
B.Tina can buy blue shoes in the shop.
C.You can buy a dress in Friendship Shopping Center.
D.Joy buys a T-shirt and she gets a toy for free.