题目内容
【题目】任务型阅读:
请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后面的图表里填入最恰当的单词。
Next to e-mail, the most popular activity on the net is chatting. And if you ask someone what kind of things they do most on the Internet, chances are they will answer that they like to chat. This seems especially true of the younger generation.
Chatting is like any other social interaction. We all know that if we go into a group of people at a party or at school… and start screaming or start asking everyone their age before we even say hello, we aren’t going to make many friends. Chat rooms are different. Below are some tips that will make your chat experience friendly and fun!
Walking into a room and demanding age or sex is the most common mistake a new chatter makes. Most regular chatters will ignore the question and you. In a community such as Youth Tech you will usually find people of all ages and backgrounds. That is the fantastic thing about online chatting. Don’t limit yourself. Talk to everyone in the room equally. You will soon know who shares your interests and who doesn’t. If you prefer a one-on-one type of online friendship, then maybe you’d better look for a pal.
Shy? Lots of people feel shy when they enter a chat room where everyone seems to know everyone else except him. It’s really easy to feel left out. The best way to lose that feeling is to make yourself feel that you are not a stranger. If you enter the room and say “Hello, everyone! My name〈nickname here〉and I’m new.” You will find that there are normally at least a couple of extra friendly people that will be happy to help you become a part of it all.
Basically the best way to have a good chat experience is to be yourself and friendly. Try to join in the conversations going on and don’t be afraid to ask for help. Do remember, however, not everyone is going to be nice and friendly. The same as at school, there are also going to be a few people that are rude and just make you feel rotten. The best thing to do is just ignore them. Arguing with them will just make it worse. Show that you are better than they are by just refusing to let them get to you.
![]()
【答案】
【1】Chatting
【2】mistakes
【3】social
【4】most
【5】younger
【6】age
【7】shy
【8】stranger
【9】equally
【10】friendly
【解析】
试题分析:这篇短文主要是介绍了在网上聊天比较受年轻人们的欢迎,文中介绍了一些好的聊天经验。
【1】通读全文可知本篇文章主要讲述的是通过网络聊。这是文章的标题。答案为Chatting 。
【2】通过文中第二段主要是讲述Walking into a room and demanding age or sex is the most common mistake a new chatter makes走进聊天室常犯的一些错误。故填 mistakes。
【3】根据信息提示及Chatting is like any other social interaction.可知聊天室一种社会互动。故填 形容词social
【4】根据文中This seems especially true of the younger generation.可知上网最受年轻一代人们的欢迎。因此明确答案为most。表示最受欢迎的。
【5】根据文中This seems especially true of the younger generation.可知上网上最受较年轻一代人们的欢迎。因此明确答案为younger 。
【6】根据文中Walking into a room and demanding age or sex is the most common mistake a new chatter makes.可知要求年龄和性别是常犯错误之一。故填age。
【7】根据文中Shy? Lots of people feel shy when they enter a chat room where everyone seems to know everyone else except him可知在聊天室普骗的一个错误是害羞。.故填shy
【8】根据表格信息Some good ways to have a nice chat experience的提示及The best way to lose that feeling is to make yourself feel that you are not a stranger.可知是你自己不要是陌生人。故填stranger 。
【9】根据文中Don’t limit yourself. Talk to everyone in the room equally.可知平等的和每个人交谈 。故填副词equally。
【10】根据文中Basically the best way to have a good chat experience is to be yourself and friendly.可知要保持友好。 故填 friendly